Фабричните радиокасетофони на Форд
-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2007, 21:36
- Модел на автомобила: Fiesta
- Status: Извън линия
Фабричните радиокасетофони на Форд
Здравейте!
Имам следния проблем.
Купих си Форд Фиеста - 98-ма. Всичко добре, ама като свалих акумулатора /за какво ми трябваше да го правя/ и радиото си поиска кода.
Знам го, не е в това проблемът, както може би си помислихте.
Оказа се /след дълги мъки го разбрах/, че копчетата за станциите 2 и 3 не работят.
И сега съм... в цайтнот.
Проверих в няколко автоморги, но нямат.
Имате ли идеи
или още по-добре - на някой да му се намира такова панелче???
Помогайте, че иначе ще се наложи да го сменям, а не ми се ще - работи ми перфектно.
Имам следния проблем.
Купих си Форд Фиеста - 98-ма. Всичко добре, ама като свалих акумулатора /за какво ми трябваше да го правя/ и радиото си поиска кода.
Оказа се /след дълги мъки го разбрах/, че копчетата за станциите 2 и 3 не работят.
И сега съм... в цайтнот.
Имате ли идеи

Помогайте, че иначе ще се наложи да го сменям, а не ми се ще - работи ми перфектно.

- pifivo1
- потребител
- Регистриран: 06 май 2007, 10:51
- Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион
Re: Фабричните радиокасетофони на Форд
Повикай някой колега с такова радио и с неговия панел си вкарай кода.Успехbbbyyynnn написа:Здравейте!
Имам следния проблем.
И сега съм... в цайтнот.
Имате ли идеиили още по-добре - на някой да му се намира такова панелче???
![]()

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Винаги си свалям панелчето!
И заради това сваляне и подмятане из ръцете и все на на някой му е любопитно и го вземе и си пъха мазните пръсти по контактите.
Та на няколко пъти така ми забива CD-то че си викам "аре у кофата"
Почистване спаси положението и няма ядове.
Така като си играя с бутоните мисля, че вътре са най обикновенни "пукалки"
, незнам как се казават. Чувал съм нещо от сорта "бутони за печатен монтаж" така като се замисля ми звучи тъпо та кой знае какво съм запомнил. Ако някой му хрумне какво съм запомнил нека ти даде яснота.
Идеята ми е да почистиш контактите на самия панел и пластините на CD-то. Ако това не помогне да разглобиш панела и да видиш можеш да направиш нещо като смяна на "пукалките".
И заради това сваляне и подмятане из ръцете и все на на някой му е любопитно и го вземе и си пъха мазните пръсти по контактите.
Та на няколко пъти така ми забива CD-то че си викам "аре у кофата"
Почистване спаси положението и няма ядове.
Така като си играя с бутоните мисля, че вътре са най обикновенни "пукалки"

Идеята ми е да почистиш контактите на самия панел и пластините на CD-то. Ако това не помогне да разглобиш панела и да видиш можеш да направиш нещо като смяна на "пукалките".
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
е на звук и функции съвсем не е по-готино, но пък се вписва най-добре в интериора- все пак е фабричноcenzor написа:Mareto5 написа:Според мен наи добре в мото-пфоие уитваш има една джаджа дето се слага на мястото на стария касетофон струва 20 лв и си зимаш едно цд за 150 лв и забравяшМне, фабричното си е много по-готино.

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Мии, може. Но моето лично вади доста по-добър звук от тези до 200лв. А и функциите му са съвсем прилични ( единствено липсва MP3 поддръжка).doctordre написа:е на звук и функции съвсем не е по-готино, но пък се вписва най-добре в интериора- все пак е фабричноcenzor написа:Mareto5 написа:Според мен наи добре в мото-пфоие уитваш има една джаджа дето се слага на мястото на стария касетофон струва 20 лв и си зимаш едно цд за 150 лв и забравяшМне, фабричното си е много по-готино.
Така че опира и до модел. CD плеърите обикновено звучат по-добре от касетофоните ( най-малкото са доста по-скъпи и с по-качествени части вътре) примерно.

- doctordre
- потребител
- Контакти:
е, аз не съм взел впредвид цената. мислех че говорим за сд по принцип (не фабричното). не съм чувал оригиналното сд как свири, може и да е по-добре от купено сд до 150-200лв (въпреки че ме съмнява, напоследък излязоха доста модели на ниски цени). останах с впечатление че сте против други сд-та, освен оригиналното. иначе съм съгласен че оригиналното си е най-красиво и вписващо се в интериора
- traqn_savov
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 20:23
- Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight
Само да вметна че, цд-аудио cda е по високо качествен формат от емпег леар или mp3 защото не прилага компресия...
при компресията се губи качеството на сигнала.
Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
- doctordre
- потребител
- Контакти:
както каза cenzor в една друга тема: "това го знае всяко хлапе"traqn_savov написа:Само да вметна че, цд-аудио cda е по високо качествен формат от емпег леар или mp3 защото не прилага компресия...