Съвет за боядисване

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
Потребителски аватар
repcho
потребител
потребител
Регистриран: 31 мар 2007, 22:46
Модел на автомобила: Ford Focus
Контакти:
Status: Извън линия

Съвет за боядисване

Мнение от repcho » 18 окт 2008, 00:08

Здравейте, след един инцидент се оказах с китната броня, но дотам. Работата е следната, получих си колата с китната броня, аз я изшкурих с шкурка, вкл.и водна и в момента е идеално гладка. Въпросът е, че цвета на основата не е еднакъв и ако го напръскам със спрея (направил съм спрей и лак по каталог) се опасявам да не стане на прекалено кофти петна :( Ако някой има идеи за обработка и боядисване да ги сподели :) Реших сам да го правя защото засегнатата площ е малка, а нямам излишни 150-200 лева :)

Ето и снимки:
Изображение

Изображение

ПП:Извинявам се ако темата не е в точния раздел

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: Съвет за боядисване

Мнение от S_C » 18 окт 2008, 00:19

Мен ако питаш...по-зле от това няма да стане,ако ще и с блажна боя да я намацаш.Особено пък щом си правил боя по каталог....не виждам от какво се плашиш.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 18 окт 2008, 13:26

Със спрей ще стане гадно! Защо който е сложил кита не си е довършил работата? Направи си боя комплект и отиди някой да го напръска, има техники на преливане за да не личи.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
repcho
потребител
потребител
Регистриран: 31 мар 2007, 22:46
Модел на автомобила: Ford Focus
Контакти:

Мнение от repcho » 20 окт 2008, 11:44

аз ходих при един бояджия, но не ще и да говори ако не се боядисва цялата броня, но май натам отиваме :)

Peet
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98

Мнение от Peet » 20 окт 2008, 13:13

Обикновено при частично боядисване едно от нещата е да се "отсече" новата боя по някой естествен ръб на детайла. При теб-задния, горния и долния ръб на бронята позволяват това, но напред няма къде да се "отсече"и ще личи. Освен това когато се боядисват брони в боята се слагат допълнително добавки(пластификатори) за да се задържа боята върху пластмасата.
repcho написа:но не ще и да говори ако не се боядисва цялата броня, но май натам отиваме

Потребителски аватар
boby
потребител
потребител
Регистриран: 29 окт 2007, 19:48
Модел на автомобила: Ford focus 1.6i 2000 г. и C Max 1.6 tdci 2004 г.

Мнение от boby » 18 ное 2008, 21:20

Ако използваш спрея ще стане на облак и ще си личи, бояджиите използват преливка тя се пръска 5 минути след боядисването на границата между старата и новата боя така мъглата от боядисването се заличава при нужда се полира мястото. Но за твоят случаи може да ползваш и спрея, но внимавай да не го пръскаш от близо ще се разтече, поне от 20 см на 4 или 5 ръце. Облепи другото с тиксо и вестници.
Изображение

Panteley
потребител
потребител
Регистриран: 14 апр 2008, 13:52
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1995 g. Chia, 2.0 i, 16V, 100 kw, 136 PS

Мнение от Panteley » 03 яну 2009, 22:28

Здравейте.
Моят проблем с боядисването е друг. Трябва да сменя предната броня, намерих си нова, грундирана е предполагам. Трябва обаче да се боядиса преди да се постави. Въпроса е дали да ида при автобояджия (колко ще ми струва боядисването на бронята???), или мога сам да се оправя? Бих могъл да се справя с боядисването, но къде да си направя боята? Каква е технологията при боядисването? Цвета и сив металик.
Благодаря за отговорите! :wink:

mitko1962
потребител
потребител
Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.

Мнение от mitko1962 » 03 яну 2009, 22:52

Ами да попитам и аз за моя проблем.Счупиха ми капачката на резервоара,която лесно ще сменя с нова,но има и две драскотини на калника до нея които са като косъм около 10 см.дълги,но се вижда бялата основа.дали ще могат по някакъв начин да ги оправят само тях в МП,понеже ако трябва да ми свалят боята на целия панел става много голяма площ,а не искам нова оригинална боя която има 12г.гаранция да ми замине.Все пак колата е само на 2 години.

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”