Давайте съвети...
-
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2012, 00:10
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Trend
- Status: Извън линия
Давайте съвети...
Ако може някой да ми даде един съвет. Колата ми е Ford Fiesta, нова е след около месец става на 1 година, реално е на 7400 км но понже минава една година трябва да я вкарам за смяна на масло и филтри, но след като чета някои теми тук във форома се чудя има ли смисал да я вкарвам в сервиза на МОТО-ФОЕ и да им набия една торба с пари, или да си го сменя със по хубаво масло и за по малко пари но да ми падне гаранцията която е 5 години (още 4 остават). Дилемата ми идва от там че в много теми пишат, че нищо не правят (и като се замисля колата както е нова може само да ми долееят масло да се освежи а филтрите дори и да не ги пипат и да си ми вземат парите), аз вече съм си патил от тия СКАПАНЯЦИ със извинение когато си взимах колата [:
Благодаря за съветите предварително !!!
Благодаря за съветите предварително !!!
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Давайте съвети...
Според мен не си прави експерименти със други масла и сервизи. Просто настоявай да влезеш в сервиза и да гледаш от 3-4 метра примерно без да им се пречкаш. Вече на 2 обслужвания съм присъствал по този начин и гарантирам за коректността на Търновския дилър на Форд. Не си писал от кой град си, но някой сервизи имат панорамно стъкло през което също можеш да наблюдаваш как работят.
А пък гаранцията си е хубаво нещо. Можеш да избегнеш някой доста скъпи ремонти с нея.
А пък гаранцията си е хубаво нещо. Можеш да избегнеш някой доста скъпи ремонти с нея.
-
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2012, 00:10
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Trend
От София съм, и да аз мисля да попитам за този вариант да присъствам а относно гаранцията тя почти нищо не покрива
Благодаря за мнението

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Как така нищо не покрива гаранцията? Fusion-a който карам беше с 2 години гаранция. През това време напълно безплатно ми смениха/ремонтираха следните неща: Сложиха ми фитил на гумата пробита с винт за гипсокартон, смениха ми акумулатора с нов (стария имаше избила клетка), смениха ми стъклото на страничното огледало, защото подгрева му отказа, регулираха ми шофьорското стъкло понеже вървеше накриво и понякога захапваше гуменото уплътнение. В сервизната книжка даже пише, че през първата година ако ти изгори крушка ти се сменя безплатно (не ми е горяла досега де)
Иначе сега тези новите 5 годишни гаранции незнам какво включват - ти ще кажеш.
Иначе сега тези новите 5 годишни гаранции незнам какво включват - ти ще кажеш.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Първата смяна я направи задължително в фирмения сервиз. Виж само си избери някой от двата - Люлин или Младост.
Можеш да си поискаш всичко каквото ти свалят да ти го дадат - все пак си ги плащаш тези неща, а и ще имаш представа за оригиналните части и каталожните им номера.
Нищо не пречи да отидеш и във В.Търново или някъде, където има по-добри отзиви.
Можеш да си поискаш всичко каквото ти свалят да ти го дадат - все пак си ги плащаш тези неща, а и ще имаш представа за оригиналните части и каталожните им номера.
Нищо не пречи да отидеш и във В.Търново или някъде, където има по-добри отзиви.
-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
- Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
Ако решиш да действаш на своя глава те съветвам да си купиш оригинални консумативи. Все пак щом ти се дава гаранция при работа с тях, значи има защо. Ако мислиш за смяна след някоя година гаранцията ще ти е в плюс, доказвайки редовно обслужване и какво е правено по колата, съответно цената се вдига.