Съвет за модел фиеста 2001г

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
Marda81
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2012, 12:24
Модел на автомобила: ford fiesta
Status: Извън линия

Съвет за модел фиеста 2001г

Мнение от Marda81 » 07 окт 2012, 09:52

Добър ден,желая да си закупя Форд Фиеста 2001г.,моля да ме посъветвате кой модел и двигател е по-добър,съответно дали да бъде дизел или бензин,кои правят по-малко проблеми,като горивото ми се заплаща и не играе чак такава голяма роля,предварително ви благодаря колеги :D :D :D :D

xtremeracer
потребител
потребител
Регистриран: 07 юни 2006, 01:23
Модел на автомобила: Focus 1.6 zetec SE 74kW 01г-LPG
Status: Извън линия

Re: Съвет за модел фиеста 2001г

Мнение от xtremeracer » 09 окт 2012, 16:05

Вземи си бензинов двигател!Предимствата му са:Сравнително евтини консумативи и поддръжка,не е капризен на горива(подчертавам през зимата),вариант за алтернативно гориво(LPG или Метан-втория не го препоръчвам) Двигателите са 1.25(75кс) и 1.4(90кс) Zetec s (SE) в редки случай и 1.6(103кс) който искрено препоръчвам!
Дизел: слагат 1.8TD ендура двигателя мисля ,че беше 90кс .Не е капризен на нафта по простата причина,че е със старата система за впръскване друго за този мотор не мога да кажа :-/:
Това което ме спира да си купя дизел: Турбо компресор,дюзи,горивна помпа,демпферен маховик на съединителя и всички датчици които има бензинов автомобил -доста са скъпи и не си струва да караш дизел само защото харчи по малко.Точно за това аз карам на газ а предимствата са няколко.На първо място е цената на газта,по екологична е защото при изгаряне отделя по-малко фракций(въглеродни съединения които скапват двигателя),газстанций има навсякъде!
Все пак дизелова фиеста от 2001г си заслужава защото няма проблемите на новите дизели
Успех! _friends_
Недялко Делчев-София Car FORDrifT
DraG
DownhilL
Drive FORD,feel the Difference

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”