полиране на предното стъкло
-
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2008, 21:03
- Модел на автомобила: mondeo/94 1,8 tdi kombi
- Status: Извън линия
полиране на предното стъкло
здравейте колеги,някой може ли да ми каже от къде да намеря паста за полиране на стъклото на колата?от многото камъчета по пътя е станало цялото на драскотини.предполагам не съм единствения с такъв проблем.би трябвало да става този номер,защото жена ми си занесе очилата да и ги полират и те станаха като нови!

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: полиране на предното стъкло
Даам не си!stegoet написа: ... предполагам не съм единствения с такъв проблем ...
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... A%EA%EB%EE
- aatri
- потребител
- Регистриран: 02 мар 2008, 21:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 1999 г.
Колега опитай с 3М паста за полиране ако са малки драскотинитите ще стане ако не ще ти бяга водата като валиstegoet написа:здравейте колеги,някой може ли да ми каже от къде да намеря паста за полиране на стъклото на колата?от многото камъчета по пътя е станало цялото на драскотини.предполагам не съм единствения с такъв проблем.би трябвало да става този номер,защото жена ми си занесе очилата да и ги полират и те станаха като нови!![]()
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
И вероятно чистачките ще мажатaatri написа:Колега опитай с 3М паста за полиране ако са малки драскотинитите ще стане ако не ще ти бяга водата като вали

Някой смел ако иска да рискува и да доде да каже

- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Мисълта ми беше, че машината запазва кривината на стъклото - "диоптъра". А как ще го постигнеш тоя ефект на предното стъкло? Най-вероятно ще се получи деформация и ефект на лупа.... Досега не съм чувал някой да го е правил, така че всъщност не знам със сигурност какво ще се получи.stegoet написа:да ама пак използват "пастичка"debug написа:Да, само дето очилата ги полират на машина специално за целтаА не просто с "пастичка"...
- [RS]Coswort
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 00:27
- Модел на автомобила: ford orion 1,6D
ЗАМАЗВАТpaci написа:И вероятно чистачките ще мажатaatri написа:Колега опитай с 3М паста за полиране ако са малки драскотинитите ще стане ако не ще ти бяга водата като вали
Някой смел ако иска да рискува и да доде да каже

- dangooo123
- потребител
- Регистриран: 29 дек 2007, 13:11
- Модел на автомобила: Ford focus
Аз съм го пробвал тоя номер със заличаването на драскотина на стъкло (не автомобилно щото нямам такова под ръка ама предполагам че ефекта ще е същия) . Не става хубаво въпреки че имам материали и техника за полиране . Понеже направлявам ръчно полиращата част става като стъклена тухла - прозрачна е но е с неравна повърхност и не се вижда добре. Очилата на жена ти или са ги полирали с някаква машина или просто "стъклата" са пластмасови .Не знам какъв абразив има в полир пастите , но едва ли е такъв че да полира стъклото което е много по твърдо от боята. Стакава паста пробвах да си полирам фаровете на Фокуса. Верно от жълти и мътни станаха прозрачни обаче драскотините останаха .

-
- потребител
- Регистриран: 12 мар 2008, 15:07
- Модел на автомобила: Focus 1.8 Tddi, Turnier
Вижте това...
http://www.tehnomag.net/eshop.php?body=shop&gr=9&pod=2" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tehnomag.net/eshop.php?body=shop&gr=9&pod=2" onclick="window.open(this.href);return false;
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
хубаво де ама що си я пуснал и тук
времето е като парите-никога не стига