Как се китосва?
- peshaka
- потребител 
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
 "88 Isuzu Trooper 2.2TD
 "95 BMW e36 318tds
- Status: Извън линия
Как се китосва?
Това е темата имам идейка за нещо като на снимката,а също и веждите ми са тръгнали и смятам да го оправя докато не е сериозно.
Някой знае ли как точно се процедира,казаха ми да търкам пъвро с шкурка 80 ,след това преубразовател за ръжда,след това грунд, след нова кит,водна шкурка и спрей отгоре.
Така ли е наистина или не по-сложно

Някой знае ли как точно се процедира,казаха ми да търкам пъвро с шкурка 80 ,след това преубразовател за ръжда,след това грунд, след нова кит,водна шкурка и спрей отгоре.
Така ли е наистина или не по-сложно

Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

- Shooter
- потребител 
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
 Ford Mondeo нова пръчка комби 2009
Re: Как се китосва?
имам опит с една корса която имах преди!
процедирам така:
1. вземам шлайфа и търкам ръждата докато излезе метал! може шлайфа да е с шкурка 80 или ако не помага диск абразивен и пиля. на местата където не влиза диска карам с четка ...телена на бормашина! а където и тя не влиза слагам абразивен камък с малък размер. целта е да светне метал дори и да има дупка или да се получи такава!
въпреки това остават черни ръждиви петна тук таме! обработвам ги с ръждопреобразувател за 24 часа!
2. търкам пак с шкурка и за основа слагам малко влакнест кид. на дупките парцал4е с влакнест кид!
3. търкам с 80 и слагам шпал кид! търкам с 120. попълвам ако има гладни места и търкам с 180.
4. ако профила е готов търкам с 500 и пръскам с шприц кид!
5. търкам с 1000!
май това е..... идва ред на боядисването....после
търкам с 3000 и лак и пак 3000!
после полиране!
е.....много ба4кане!

процедирам така:
1. вземам шлайфа и търкам ръждата докато излезе метал! може шлайфа да е с шкурка 80 или ако не помага диск абразивен и пиля. на местата където не влиза диска карам с четка ...телена на бормашина! а където и тя не влиза слагам абразивен камък с малък размер. целта е да светне метал дори и да има дупка или да се получи такава!
въпреки това остават черни ръждиви петна тук таме! обработвам ги с ръждопреобразувател за 24 часа!
2. търкам пак с шкурка и за основа слагам малко влакнест кид. на дупките парцал4е с влакнест кид!
3. търкам с 80 и слагам шпал кид! търкам с 120. попълвам ако има гладни места и търкам с 180.
4. ако профила е готов търкам с 500 и пръскам с шприц кид!
5. търкам с 1000!
май това е..... идва ред на боядисването....после
търкам с 3000 и лак и пак 3000!
после полиране!
е.....много ба4кане!

- peshaka
- потребител 
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
 "88 Isuzu Trooper 2.2TD
 "95 BMW e36 318tds
леле то било много сложно   много благодаря за съвета ще го следввам тия дни я закотвям ден -2 в гаража и се почва,а да знаеш китовете и преубразователя от къде се купуват ? смисал по железарии или ?
  много благодаря за съвета ще го следввам тия дни я закотвям ден -2 в гаража и се почва,а да знаеш китовете и преубразователя от къде се купуват ? смисал по железарии или ?

много благодаря за съвета ще го следввам тия дни я закотвям ден -2 в гаража и се почва,а да знаеш китовете и преубразователя от къде се купуват ? смисал по железарии или ?

- Shooter
- потребител 
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
 Ford Mondeo нова пръчка комби 2009
ръждопреобразувател има в кауфланд! а китовете вземай вносни...по лесно се търкат.

- Еди
- потребител 
- Регистриран: 20 фев 2008, 09:33
- Модел на автомобила: Oldsmobil Bravada
- Контакти:
колегата е прав, малко по-меки са... особено ако търкаш на ръка си е... м...Shooter написа:ръждопреобразувател има в кауфланд! а китовете вземай вносни...по лесно се търкат.
вземи си хубав мек инструмент... одереш ли кита да стане на черти или на ъгълчета се търка до изнемога...
не е лесно де... а как се вдишва този прах, не е истина. аз си чоплих носа цяла вечер след такава процедура

Успех!
- [RS]Coswort
- потребител 
- Регистриран: 15 дек 2007, 00:27
- Модел на автомобила: ford orion 1,6D
и аз имах преживявания с кит  но аз минах много по набързо ...
 но аз минах много по набързо ...
шкурене до ламарина,влакнест кит,шкурене с п120 , пак кит ,пак шкурене, боята и айде нови брони но ефекта е "отдалеко е яко
 но ефекта е "отдалеко е яко  " иначе от близо си личи адски много... просто трябва да си майстор
 " иначе от близо си личи адски много... просто трябва да си майстор  пък и ми беше 1вото китосване
 пък и ми беше 1вото китосване  омесва се кита с втърдителя ,мисля че на опаковките пишеше пропорциите ... и не вярвай че ще се запалиш ако пушиш докато китосваш
 омесва се кита с втърдителя ,мисля че на опаковките пишеше пропорциите ... и не вярвай че ще се запалиш ако пушиш докато китосваш  но при самото шкурене работата е недей си игра... голяма пушилка голямо чудо.. каде имаш дупка по тялото са запушва
 но при самото шкурене работата е недей си игра... голяма пушилка голямо чудо.. каде имаш дупка по тялото са запушва  апък иначе всички работи можеш да си земеш от всеки авто магазин или бои-лакове
 апък иначе всички работи можеш да си земеш от всеки авто магазин или бои-лакове
но трябва да им кажеш за какво точно ти трябва за брони-само влакнест кит(мисля че е по здрав,но само така си мисля;) ) иначе за ламарините би трябвало пак да става ... така де то става но немога ти кажа

но аз минах много по набързо ...
 но аз минах много по набързо ...шкурене до ламарина,влакнест кит,шкурене с п120 , пак кит ,пак шкурене, боята и айде нови брони
 но ефекта е "отдалеко е яко
 но ефекта е "отдалеко е яко  " иначе от близо си личи адски много... просто трябва да си майстор
 " иначе от близо си личи адски много... просто трябва да си майстор  пък и ми беше 1вото китосване
 пък и ми беше 1вото китосване  омесва се кита с втърдителя ,мисля че на опаковките пишеше пропорциите ... и не вярвай че ще се запалиш ако пушиш докато китосваш
 омесва се кита с втърдителя ,мисля че на опаковките пишеше пропорциите ... и не вярвай че ще се запалиш ако пушиш докато китосваш  но при самото шкурене работата е недей си игра... голяма пушилка голямо чудо.. каде имаш дупка по тялото са запушва
 но при самото шкурене работата е недей си игра... голяма пушилка голямо чудо.. каде имаш дупка по тялото са запушва  апък иначе всички работи можеш да си земеш от всеки авто магазин или бои-лакове
 апък иначе всички работи можеш да си земеш от всеки авто магазин или бои-лаковено трябва да им кажеш за какво точно ти трябва за брони-само влакнест кит(мисля че е по здрав,но само така си мисля;) ) иначе за ламарините би трябвало пак да става ... така де то става но немога ти кажа

- 
				15W40
- потребител 
- Регистриран: 10 мар 2008, 15:44
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1i, 1991
Здравейте колеги, имам въпросче по темата, взех си 250г кит от Практикер, в капачката има и една тубичка с втвърдител. На инструкцията пише "да се смесва в съотношение 2%". Проблема ми е, че не мога да отмеря 2% втвърдител на око  . Та, някой, който се е занимавал по-сериозно, ако може да даде някакви насоки..
. Та, някой, който се е занимавал по-сериозно, ако може да даде някакви насоки.. 

. Та, някой, който се е занимавал по-сериозно, ако може да даде някакви насоки..
- Еди
- потребител 
- Регистриран: 20 фев 2008, 09:33
- Модел на автомобила: Oldsmobil Bravada
- Контакти:
Колега втърдителя ти е за всичкия кит. Сипваш си 1/4 примерно и слагаш 1/4 от втърдителя.
Пробвай отначало с по-малко, за да видиш колко бързо втвърдява и колко площ можеш да минеш с тоя кит.
Иначе, ако нямаш готовност, рискуваш да похабиш кита.
Успех.

Пробвай отначало с по-малко, за да видиш колко бързо втвърдява и колко площ можеш да минеш с тоя кит.
Успех.
- 
				15W40
- потребител 
- Регистриран: 10 мар 2008, 15:44
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1i, 1991
МерсиЕди написа:Колега втърдителя ти е за всичкия кит. Сипваш си 1/4 примерно и слагаш 1/4 от втърдителя.
Успех.