предварение

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
zaki
потребител
потребител
Регистриран: 18 авг 2006, 21:57
Модел на автомобила: fiesta
Status: Извън линия

предварение

Мнение от zaki » 21 май 2007, 22:17

Колеги вече доста покарах на газ и съм сравнително доволен 11/8 градско / извънградско - още не съм си сменял свещите и кабелите /ама не ми и гърми/. Двигатела е 1,4 EFI - пълна инж. как мога да дам предварение, макар и статично без ТАР за 100-200 лв. Дали е наистина необходимо или компа си го дава сам, както ми казват газаджиите. От кой/кои датчик/чици зависи и мога ли да им въздействам. Все си мисля, че има такъв вариант. Вие как мислите

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 22 май 2007, 10:28

...според мен - няма. Един емулатор ламбда сонда за макс 60лв ще ти свърши работа. Само трябва да е разчетен за твоя двигател.

zaki
потребител
потребител
Регистриран: 18 авг 2006, 21:57
Модел на автомобила: fiesta

Мнение от zaki » 22 май 2007, 10:43

е да ама ламбда сондата трябва да е здрава - моята не е + това доколкото съм чувал те я с по-ограничен живот на газ, новата трябва да е монтирана с специален термо гел. Става скъпо. Ще открия аз топлата вода ама да видим. Не може някой колега да не е правил подобни опити :idea: аз продължавам

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 22 май 2007, 16:48

Здрава ламбда ти трябва при работа на бензин. Когато имаш емулатор - той пуска предварително заложен сигнал (само е вързан на линията от ламбдата към едиса)...

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”