Някой правил ли е Мондео 2.0 16V Зетек на газ?
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2005, 11:48
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0TDCI(85KW) 2002
- Status: Извън линия
Някой правил ли е Мондео 2.0 16V Зетек на газ?
Един приятел иска да му намеря сервиз за газова уредба, Мондеото му уж е преди 1997 и клапаните му при повече късмет ще изкарат, но остава проблема с пластмасовите колектори, а съм чувал , че има проблем и с електрониките.
Някакви впечатления, слухове, конкретен опит?
Някакви впечатления, слухове, конкретен опит?
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2005, 11:48
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0TDCI(85KW) 2002
Извинете ме, но не карам форд и не знам какво е МКII това второ поколение Мондео ли е? Неговото е точно такова - произведено е края на 1996г. и според това което прочетох проблема с клапаните ще му се размине на косъм(след 1997).
Нека си перефразирам въпроса за колекторите - има ли спраскани колектори във форума? И какви предпазни клапи(и каде) слагате когато си монтирате евтина уредба, не газов инжекцион. Знам за тази преди дебитомера, има ли някой който е слагал клапа на самите колектори - чувал съм за такива варианти!
Какви са електронните джаджи които се добавят - ламбда контрол, ламбда симулатор, емулатор на инжекторите, ECU-то на колата шашка ли се от газовата или всичко с него е наред и на бензин колата си работи нормално.
Нека си перефразирам въпроса за колекторите - има ли спраскани колектори във форума? И какви предпазни клапи(и каде) слагате когато си монтирате евтина уредба, не газов инжекцион. Знам за тази преди дебитомера, има ли някой който е слагал клапа на самите колектори - чувал съм за такива варианти!
Какви са електронните джаджи които се добавят - ламбда контрол, ламбда симулатор, емулатор на инжекторите, ECU-то на колата шашка ли се от газовата или всичко с него е наред и на бензин колата си работи нормално.
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Да МКІІ е второ поколение.
Има вариант да е със стария двигател - ама знае ли човек със сигурност?
До сега в клуба няма "думнали" колектори
Клапа се слага преди МАФ-а и на кутията над дросела
Може да се сложат и клапи на колекторите /аз съм без такива/
Слага се емулатор на дюзите
Компа не се шашка
Не е нужен ламбда контрол или симулатор/емулатор

Има вариант да е със стария двигател - ама знае ли човек със сигурност?
До сега в клуба няма "думнали" колектори
Клапа се слага преди МАФ-а и на кутията над дросела
Може да се сложат и клапи на колекторите /аз съм без такива/
Слага се емулатор на дюзите
Компа не се шашка
Не е нужен ламбда контрол или симулатор/емулатор

-
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:51
- Модел на автомобила: MONDEO 2002 TDDI
Re: Някой правил ли е Мондео 2.0 16V Зетек на газ?
аз съм с ловато -вече 7-8000,никакъв проблем-разход-9-11ама много съм доволен,проблема частично е решен/спукване на колектора/чрез автоматичното превключване бензин-газ
- furcy
- потребител
- Регистриран: 11 юни 2005, 16:32
- Модел на автомобила: Volvo S60 '11 2.4 D5
- Контакти:
Има едни, които правят газова на Мондео за двигател ЗЕТЕК 16В ..срещу басейн "Спартак" на бул. Арсеналски.. чувал съм добри отзиви за тях.. правят 3 - 4 коли макс. на ден. Направиха ми я преди 7-8 месеца.. никакви проблеми досега. Цена на газовата с бутилка на мястото на резервната гума.. 610 лева (иначе 550 ).
Tel: 02/8658392
звъниш и питаш
Tel: 02/8658392
звъниш и питаш