Включва ли ми се автоматично газ.инжекциона ?
-
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2008, 13:32
- Модел на автомобила: ford mondeo'95 , 2.0L 97kw
LPG: landi renzo. - Контакти:
- Status: Извън линия
Включва ли ми се автоматично газ.инжекциона ?
Здравейте
от 2 дни имам ford Mondeo I`95 - 2.0L с монтиран газов инжекцион Landi Renzo.
Обясниха ми от автокъщата че автоматично си преминавал от бензин на газ при затопляне на двигателя.
В празен резервоар налях 6 литра бенз (и напълних газ също), покарах 50 км и взе да придърпва като на свършило гориво...
т.е подозирам че не използва газта изобщо...
Има ръчен прекъсвач в купето с шалтерче, като в едната позиция свети червена лампичка, а в другата мига зелена лампичка.
Мигането на зелената лампичка подозирам че е разрешение да ползва газта, но няма как да съм сигурен...
Има ли някой от вас такъв прекъсвач и такава газова инсталация, за да ми каже в каква позиция трябва да се държи ??
Много благодаря...
от 2 дни имам ford Mondeo I`95 - 2.0L с монтиран газов инжекцион Landi Renzo.
Обясниха ми от автокъщата че автоматично си преминавал от бензин на газ при затопляне на двигателя.
В празен резервоар налях 6 литра бенз (и напълних газ също), покарах 50 км и взе да придърпва като на свършило гориво...
т.е подозирам че не използва газта изобщо...
Има ръчен прекъсвач в купето с шалтерче, като в едната позиция свети червена лампичка, а в другата мига зелена лампичка.
Мигането на зелената лампичка подозирам че е разрешение да ползва газта, но няма как да съм сигурен...
Има ли някой от вас такъв прекъсвач и такава газова инсталация, за да ми каже в каква позиция трябва да се държи ??
Много благодаря...
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
- Контакти:
Re: Включва ли ми се автоматично газ.инжекциона ?
Мога да споделя за метановия инжекцион как е - струва ми се същото. Има 2 положения ключето. Като свети червената лампичка си само на бензин. В другото положение - когато мига зелената си на бензин и превключвателя за газта чака колата да вдигне температура за да мине на газ. Когато зелената лампичка свети непрекъснато си на газ. При мен превключването е придружено със звуков сигнал, а температурата на превключване при мен е 30 гр.Също така - винаги се пали на бензин, при което зелената лампичка мига.
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски
М. Карбовски
-
- потребител
Еее, много благодаря, колега, за пояснението.
Така звучи съвсем логично.
Ще направя повторно наблюдение и ще пиша пак за резултата.
Така звучи съвсем логично.
Ще направя повторно наблюдение и ще пиша пак за резултата.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Светне ли зелената лампа, след като загасне червената-значи вече си на газ. При ГИ не можеш ръчно да преминеш на газ, ако мотора не е загрял-винаги пали на бензин. Кога се получава това придърпване-при високи обороти или при ниски. Ако придърпва при високи обороти, значи не достига количеството на газта. Регулира се със компютър през управляващия блок на ГИ.Трябва ти специализиран сервиз.
-
- потребител
Здравейте колеги, благодаря за всички пояснения - днес установих че се включва газта, но си има специфика - явно трябва да се свиква ... дори при идеално загрял двигател днес в продължение на 30 минути колата си остана на бензин, защото не и достигаха обороти - задръстването беше типично петъчно - и щом излязох на свободна улица и качих 2800-3000 оборота, газта се включи - малко колебливо - 2 пъти се върна на бенз, но в крайна сметка си превключи устойчиво.
Та оттук нататък изниква малко спорен въпрос - струва ли си такъв газов инжекцион или не ... в стария опел вектра с обикновен изпарител за 4 години съм налял точно 4 литра бенз, а разхода не е бил особено завишен заради студеното каране - 11-12/100 в софия...
Та оттук нататък изниква малко спорен въпрос - струва ли си такъв газов инжекцион или не ... в стария опел вектра с обикновен изпарител за 4 години съм налял точно 4 литра бенз, а разхода не е бил особено завишен заради студеното каране - 11-12/100 в софия...
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Нещо не е наред системата, щом се включва сама на бензин при загрял двигател. При ГИ загрее ли веднъж двигателя над определени градуси си работи непрекъснато на газ.Ако я загасиш загряла и запалиш вече е на бензин, но много бързо включва на газ. Има други системи, при които запалва на бензин и трябва да повишиш оборотите над 2000 за да включи на газ, дори при запалване на загрял двигател. Явно притеб има проблем с ГИ.Трябва майстор.