Пет годишна гаранция за моделите на Ford
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Пет годишна гаранция за моделите на Ford
Ограничението е само в главите на потребителите, ако не се изхвърлят ненужно, всичко ще си дойде на мястото, но !
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Май гроздето ни е кисело, щото е високо. Пак казвам: Който има пари за нова кола (и си направи добре сметката ако е на лизинг) не разсъждава като вас. 5 годишна гаранция е само един голям плюс. Ако някой сметне, че 2 годишна му стига, то след втората година да не си сменя консумативите в Мото-Пфое. Освен това и сега ако колата ти е например на 5-годишен лизинг, то докато не я изплатиш пак си задължен да обслужваш само при МП.
- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
Тъпото на тази 5 годишна гаранция е точно това, че те цакат с още 2-2500 лева отгоре. Сега ако някой върти по 50-60000 км би му било изгодно, защото за 5 години ще направи над 250 хил км и тогава тези 2500 отгоре би трябвало да се избият. Но за хора които ще навъртят 100 - 150 хил км, не вярвам да избият тези пари. Ако предлагат тази гаранция като опция е чудесно, но не да е задължително. Все пак всеки може да си направи сметката и да реши каква гарания му трябва.
-
- потребител
- Регистриран: 04 май 2010, 23:30
- Модел на автомобила: фокус МК2.5 бензин 145 к.с. 2011г.
Колеги , с последните пари не се купува кола. Тогава и такива разсъждения , пилещи мозъка отпадат.
- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
Това, че имаш пари значи ли, че трябва да ги пилееш и да не ти пука, че се опитват да ти вземат + още някой % за нищо?toly написа:Колеги , с последните пари не се купува кола. Тогава и такива разсъждения , пилещи мозъка отпадат.
-
- потребител
- Регистриран: 04 май 2010, 23:30
- Модел на автомобила: фокус МК2.5 бензин 145 к.с. 2011г.
Без тънки сметки не може , но се правят преди покупката и после нервите са по-малко. А иначе си купуваш един голям проблем и удоволствието остава на втори план.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Особено ако по медиите ти разправят, че у нас криза няма и не може да има.
- ImpossibleMan
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011
С интерес прочетох мненията ви. Да кажа и аз своето. Вече купувам втора нова кола ( извинявам се, не купувам, а вземам на лизинг). Не съм съгласен, че това не са продажби. След като един автомобил се движи, значи е продаден. Дори да се върне, той е използвал част от ресурса си и цената му е друга. Това е все едно аз да купя кеш нов автомобил, да го карам няколко месеца и да го продам. Няма значение, кой е собственика. Автомобилът реално е продаден и след това се препродава. За 1-2 годишните автомобили не съм съгласен,че са изгодна оферта. Първо, ние сме България. Тук дупки много. Обикновено, върнатите автомобили са служебни и са карани с ярост, без ни най-малко да се жалят. Тогава и 6 месеца са достатъчни за сериозни повреди по окачването и дори мотора. От друга страна, дори и личен да е автомобила, не са редки случаите, когато собственика му докато се нарадва, си позволява своеволия със скорост ускорение и така нататък. И аз бях донякъде така в началото. Уж я пазя, но не чак толкова. Давам газ, минавам през дупки смело, докато един дъждовен ден не окривих джанта и не направих балон на гумата. Тогава си казах, тая кола не е с вечно окачване и не е много ясно колко време ще я карам. Ако това са 10-15 години, по-добре е да внимавам. Значи, ако я бях върнал на втората година, реално колата щеше да е преживяла доста, без вторият и собственик изобщо да знае за това. И той докато и се нарадва, ето ти проблем . И още нещо за автомобилите втора ръка. Всъщност, те струват в МП с 30 % повече от реалната им изкупна или продажна цена. Не може една Фиеста с не толкова много екстри от 2008 година ( стария модел) на 35000 км да струва над 15 000 лева. Та това е почти нова такава, модел 2011!!!! Реално, тоя автомобил може да се продаде само на заблудени. Доста по-добра покупка би била една Fiesta Trend, която би излязла 4-5000 лева повече, но е на 0 километра, с 5 години гаранция ( колкото и да е ограничена, все пак я има), ново поколение с по-добри показатели и същите екстри, че и повече. Това за цената мога да твърдя със сигурност, понеже продадох моята стара, знам колко ми дават в Мото Пфое и знам, колко струва подобен на моя модел, предлаган като автомобил на старо от МП и в мобилебг.( Селекция така да се каже) Знам колко хора ми се обадиха и колко пари са готови да дадат. Само ще ви кажа, че ако търсите селекция, по-добре е да се спрете на личен автомобил, предлаган от собственик, отколкото да разчитате на върнати от лизинг автомобили. Да, може да се попадне на добра бройка, но аз изобщо не съм сигурен, че това е така. Само едно малко примерче. Разглеждах тия Фиести, които уж са селекция и видях доста дълбока дупка на предния капак. Ако това наистина бе селекция, най-малкото, тия автомобили имат автокаско и капакът трябваше да бъде оправен. Лично при моята съм оправял дребни дефекти по ламарините, пластмасите и стъклата, няколко пъти. Но не може, след като се претендира, че даден автомобил е селекция, струва астрономическа сума, да се подхожда по тоя начин! Така, че 1-2 годишните автомобили са АУТ за мен. Ако ще е такъв, по-добре нов, та бил той по-нисък клас или с по-малко екстри.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
за всеки влак си има пътници .. и аз можех да си купя чисто нова фиеста ама не искам .. тия фиести в МП ти се виждат скъпи ,на мен също ,но аз им наблюдавам сайта отдавна и се продават .. цените написани там се коментират и то сериозно .. в момента имат дизелови мондеота сносно оборудвани на по 1 година за 23к лв .. това е колкото една фиестичка .. е познай кога ще си взема фиестичка пред такова мондео ... една нова кола има дооста голям ресурс че да го изчерпиш за 1-2 години .. точно колите около 2-4 годишни са най изгодни обикновено цената е на 1/4 от нова а ресурса им е далеч от изчерпване ...
- ImpossibleMan
- потребител
Аз никога не бих си взел кола на една или две години. Мисля, че употребяваните имат гаранция 6 месеца или една година, но само толкова. И пак ще изкажа мнението си. За мен върнатите от лизинг автомобили не са стока. Причината - нечовешката експлоатация на фирмените автомобили. Няма значение, дали колата е на една година. Тя може да се прецака много по-рано при лоша експлоатация. Не десет и двайсет са примерите, в които разни пишлеменца се оплакват, че колите им се чупели след 20-30000 км и не напускали сервиза. Не се отнася само за Форд, а за всички други марки. Само се поразрови из разни форуми и сайтове за автомобили и ще видиш, колко много мнения има за "фирмените автомобили", които само след няколко месеца получавали сериозни повреди. За мен въпросът е приключен. Автомобил втора ръка никога, освен ако не е някоя лада за 200-300 лева. Останалото не си заслужава.
- ImpossibleMan
- потребител
И я ми покажи това Мондео. Интересно ми е с какво трявба да се примири човек при покупка на едногодишно Мондео за 23 бона, при положение, че ново струва около петдесет. А аз ще ти кажа, какво може да се вземе за 25 бона, понеже толкова струва колата ми.Alexi написа:за всеки влак си има пътници .. и аз можех да си купя чисто нова фиеста ама не искам .. тия фиести в МП ти се виждат скъпи ,на мен също ,но аз им наблюдавам сайта отдавна и се продават .. цените написани там се коментират и то сериозно .. в момента имат дизелови мондеота сносно оборудвани на по 1 година за 23к лв .. това е колкото една фиестичка .. е познай кога ще си взема фиестичка пред такова мондео ... една нова кола има дооста голям ресурс че да го изчерпиш за 1-2 години .. точно колите около 2-4 годишни са най изгодни обикновено цената е на 1/4 от нова а ресурса им е далеч от изчерпване ...
ПП: Не знам какво си гледал, но аз за 23 бона видях едно Мондео на близо 4 години и 42000 пробег, с по-бедно оборудване дори от моята Фиеста. Останалите за 22 бона са автомобили на около 2 години и над 100 000 км пробег. Смятай как са карани и дали случайно не са фирмени автомобили, карани на максимална газ из нашите дупки. Не, такова Мондео никога не бих си взел на тая цена. Дори да направят 10 % отстъпка, пак не си заслужава.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
А колко удара има?Alexi написа: .. в момента имат дизелови мондеота сносно оборудвани на по 1 година за 23к лв ...
И какво означава сносно оборудване - Климатроник, 8 възд.възглавници, Радио+МР3, Влутут, Круиз контрол, 6-степенна ск.кутия?
- Alexi
- потребител
- Контакти:
Impossible ти си странен човек .. карал ли си мондео ? те са от различни вселени с фиестата ... по бедно оборудване имало ..
http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details ... efore=2011
ей тая оферта са към 30 еднакви коли .. отиваш с 23к и го взимаш( я ми кажи какви екстри имаш в повече че ми стана интересно ? да не се окаже че половината ти "екстри" са серийни при мондеото ...) ..колите стареят и то бързо .. но класа им не се променя .. тука е момента да спомена че през ръцете ми са минали не 2 ами 4-5 чисто нови коли - ами .. нови нови ,5-6 месеца са нови .. после стават просто коли ,коя по висок клас коя по нисък .. винаги за пътувания предпочитам по висок клас кола просто щото пътувам много ,не питам дали е на 4 или 6 години ... за това и личната ми не е чисто нова фиеста ..
Николов - оборудване като за тренд и като за тая цена .. има какво да се желае ,но пък има почти всичко необходимо и е мондео а не фиеста ( я провери тия екстрички при фиестата колко парици излизат ,добави и едно дизелово двигателче и парктроник .. само за мястото в купето не знам какво да добавиш ...).. удари може да има може и да няма .. както не може да се каже ако си купиш кола от магазина дали до 1 година ще има ли удари или няма да има ...
http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details ... efore=2011
ей тая оферта са към 30 еднакви коли .. отиваш с 23к и го взимаш( я ми кажи какви екстри имаш в повече че ми стана интересно ? да не се окаже че половината ти "екстри" са серийни при мондеото ...) ..колите стареят и то бързо .. но класа им не се променя .. тука е момента да спомена че през ръцете ми са минали не 2 ами 4-5 чисто нови коли - ами .. нови нови ,5-6 месеца са нови .. после стават просто коли ,коя по висок клас коя по нисък .. винаги за пътувания предпочитам по висок клас кола просто щото пътувам много ,не питам дали е на 4 или 6 години ... за това и личната ми не е чисто нова фиеста ..
Николов - оборудване като за тренд и като за тая цена .. има какво да се желае ,но пък има почти всичко необходимо и е мондео а не фиеста ( я провери тия екстрички при фиестата колко парици излизат ,добави и едно дизелово двигателче и парктроник .. само за мястото в купето не знам какво да добавиш ...).. удари може да има може и да няма .. както не може да се каже ако си купиш кола от магазина дали до 1 година ще има ли удари или няма да има ...
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
АГХ! Бях се зарекал да не влизам в спорове с интернет разбирачи...
Алекси, що се занимаваш - нека се купуват нови коли, за нас това е още по-добре - след 4 години ще имаме по-голям избор с 1/4 цена
Както каза Алекси - и за Фиеста кинти имам, и за по-скъпи, нови и доста оборудвани коли имам (оборудвани == кожи, камери, навигации, най-големите двигатели и т.н., щото това, че имало некво CD или блутут не е екстра - така или иначе не ги ползвам...), но за мен си съм взел решението - търсенето ми отнема 6-8 месеца, карам кола на 100-150к км и не давам едни 50 хил. лв отгоре. Не ми е т'ва живота да отида, да си купя някоя грохнала 730ка за 20к лв и да се пра'я на кварталния баровец. Не ми е и жовота да си купувам нова кола и аз да й ставам роб, а не тя на мене. Който има представа и силна психиха - обикаля, гледа и търси много време за подходящата кола. Който не - ходи да го лъжат по представителствата и автокъщите и си купува 2рата кола, която му предложат.
Алекси, що се занимаваш - нека се купуват нови коли, за нас това е още по-добре - след 4 години ще имаме по-голям избор с 1/4 цена

Както каза Алекси - и за Фиеста кинти имам, и за по-скъпи, нови и доста оборудвани коли имам (оборудвани == кожи, камери, навигации, най-големите двигатели и т.н., щото това, че имало некво CD или блутут не е екстра - така или иначе не ги ползвам...), но за мен си съм взел решението - търсенето ми отнема 6-8 месеца, карам кола на 100-150к км и не давам едни 50 хил. лв отгоре. Не ми е т'ва живота да отида, да си купя някоя грохнала 730ка за 20к лв и да се пра'я на кварталния баровец. Не ми е и жовота да си купувам нова кола и аз да й ставам роб, а не тя на мене. Който има представа и силна психиха - обикаля, гледа и търси много време за подходящата кола. Който не - ходи да го лъжат по представителствата и автокъщите и си купува 2рата кола, която му предложат.
- ImpossibleMan
- потребител
Ами примерно безключов достъп, гласови команди и така нататък. Всички останали гъзарии, които са по това мондео, също ги има. Не видях, дели това мондео има възглавница за коленете, но да предположим, че има. Към това прибави 0 км пробег и 5 години гаранция. По-малки данъци и застраховки. Окачването на сегашната Фиеста също е комфортно, а управлението променливо, електрическо. разходът на бензин е подобен с това дизелово, голямо комби. Е, фиестата е по-малка и не става за много хора, но за сам човек или дори за двама, е идеална. Лично аз не видях голяма разлика в пространството отпред, с изключение на подлакътника в средата, който без съмнение е много удобен при дълъг път. Но Фиестата ми е по-удобна, заради двете врати, с които никога не бих се разделил. Мондео няма тая опция - 2 врати, поради което не става за мен
Просто мразя страничната колона и подлакетника вляво да ме притискат. Така съм свикнал, откак съм станал шофьор преди 21 години. Ако някога взема подобно Мондео, то ще направя компромис със себе си. Същото се отнася и за новия Фокус. Не занм какво ги прихвана тия от Форд, че спряха двувратата версия. Дори ST- то им ще бъде с 5 врати. Тъпотия.
ПП: Мондео на година и половина, изминало над 60 000 км не ми го хвали. Карано е яко и е минавало през страшно много дупки, защото е служебна кола. От тук нататък почват проблемите ти и няма да излязат никак евтино в сервиза.

ПП: Мондео на година и половина, изминало над 60 000 км не ми го хвали. Карано е яко и е минавало през страшно много дупки, защото е служебна кола. От тук нататък почват проблемите ти и няма да излязат никак евтино в сервиза.
Последна промяна от ImpossibleMan на 30 май 2011, 14:22, променено общо 1 път.
- ImpossibleMan
- потребител
Лошо няма да избираш. Не всички са като теб. Не всеки има парите, да отиде и да ги извади. Ще ти кажа нещо. Ако трябва да събера 25 бона накуп, може би ще се наложи да пестя още 5 години. Дотогава я камилата, я камиларя. Опитвал съм се да пестя многократно за кола на старо, но винаги е ставало така, че спестените пари се харчат по една или друга причина. Затова, лизинга задължава човек да си прави сметките и поставя другите, които разчитат на неговите пари( като жена, познати, роднини и така нататък0, пред свършен факт. Но ако имах 25 бона, пак бих взел нова кола и то на лизинг. Ако имаш нерви, обикаляй автокъщи, разглеждай обяви, пазари се и се надявай, накрая да не си ти прецакания.Pyrhel написа:АГХ! Бях се зарекал да не влизам в спорове с интернет разбирачи...
- Alexi
- потребител
- Контакти:
виж сега ... като не можеш да си правиш сметката и предпочиташ лизингови къщи и банки да я правят вместо теб срещу съответната лихва - това е начина .. и това е разликата между теб и мен .. щото аз мога днес примерно следобеда да отида и да си купя 1 нова фиеста в брой ,даже има налични .. но не си купувам .. щото за мен няма смисъл .. имала гласови команди .. ще ме уморите .. ще ти изброя част от екстрите като повечето са серийни за мондео ,а в нито едно ниво на оборудване на фиеста не са серийни - климатроник ; темпомат ;6 степенна кутия ; фарове за мъгла ; подгряване на седалките ; подглавници на всички седалки ; странични завеси ; лумбална опора на шофьорската седалка ;регулиране във височина ; автоматични фарове ; сензор за дъжд ; електрохроматично огледало .. пак казвам круши с ябълки не могат да се сравняват .. още повече че твоята е двуврата което от моя гледна точка пък е смехотворно - аз съм семеен човек ходещ с много багаж на почивки и с много инструмент на работа - трябва ми голяма кола .
Последна промяна от Alexi на 30 май 2011, 14:36, променено общо 1 път.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Ти ме разбиваш... Понеже нямаш 25к - взимаш си нова фиеста на лизинг. Ако имаш обаче 25к събрани - ще се набълбукаш още повече?!
Иначе - автокъщи не обикалям, отдавна съм приключил с гробниците там. Пък ако някой ме види по такива места - то е или щото някой клиент е звъннал да видим поредната кошница и да му кажа "не я взимай", или някой познат по същата причина ме влачи, за да чуе "не я взимай". Иначе - да, точно това правя - пазаря се като циганин, метвам му на предния капак 15-20к и гледам как се съгласява на една цена, по-ниска с 6-10к. Тая разлика или я изяждам и изсирам след това с такова удоволствие, което наистина няма как да ти го опиша с думи, или я влагам в нещо друго
Иначе аз на надежди не разчитам. Надеждите да намеря в пощенската си кутия семки за дърво, от което се берат парички не са оправдани според мен, надеждите от някъде да ми паднат парички са идиотски, както и ония надежди, че ако седиш и нищо не правиш за развитието си, но ако си заслужил - ще се оправиш.
Айде, това е, и дет' се вика - за всичко останало има Мастър кард.
Иначе - автокъщи не обикалям, отдавна съм приключил с гробниците там. Пък ако някой ме види по такива места - то е или щото някой клиент е звъннал да видим поредната кошница и да му кажа "не я взимай", или някой познат по същата причина ме влачи, за да чуе "не я взимай". Иначе - да, точно това правя - пазаря се като циганин, метвам му на предния капак 15-20к и гледам как се съгласява на една цена, по-ниска с 6-10к. Тая разлика или я изяждам и изсирам след това с такова удоволствие, което наистина няма как да ти го опиша с думи, или я влагам в нещо друго

Иначе аз на надежди не разчитам. Надеждите да намеря в пощенската си кутия семки за дърво, от което се берат парички не са оправдани според мен, надеждите от някъде да ми паднат парички са идиотски, както и ония надежди, че ако седиш и нищо не правиш за развитието си, но ако си заслужил - ще се оправиш.
Айде, това е, и дет' се вика - за всичко останало има Мастър кард.
- ImpossibleMan
- потребител
И никой от вас не отчита факта, че хората, които биха казали, че разбират от автомобил, са много малко. Ежегодно в България се купуват стотици хиляди автомобили на старо и когато обикновения човек отиде да купува, тоя който лъже, е търговеца. Малко са джамбазите като теб, дето ще откраднат от човека и ще изпият парите.
А що се отнася до екстрите, да. Фиеста за 25 бона може да включва всички гореизброени, включително затъмняващо се огледало, автоматични фарове, сензори за дъжд, амбиентно осветление, лумбална опора на седалката и така нататък.
Аз не казвам да си купувате нов, но евтин автомобил. Просто изказах своето мнение, валидно в моята ситуация. Мондео просто не ми допада с нищо. Не виждам смисъл да давам два пъти повече пари за автомобил, чието тегло, ще яде парите ми,което ще разнася още две ненужни седалки отзад, с което ще търся поне половин час място за паркиране и за тоя половин час ще ми изяде поне още 5, че дори и 10 лева. да не говорим за данъците и застраховките. Който има излишни пари, нека си взема амортизирано Мондео за 25 бона. Аз няма да си взема. Имам вече подобна кола на 60 000, която между другото е на 13-то място в класацията на TuV по надеждност при 5 годишните автомобили и с която се гаврят всички, вклюючително и в МП! Все ми е тая, дали съм прецаканият или не. Никой не може да ме накара да си взема старо, служебно Мондео на цената на нова, добре оборудвана Фиеста.
А що се отнася до екстрите, да. Фиеста за 25 бона може да включва всички гореизброени, включително затъмняващо се огледало, автоматични фарове, сензори за дъжд, амбиентно осветление, лумбална опора на седалката и така нататък.
Аз не казвам да си купувате нов, но евтин автомобил. Просто изказах своето мнение, валидно в моята ситуация. Мондео просто не ми допада с нищо. Не виждам смисъл да давам два пъти повече пари за автомобил, чието тегло, ще яде парите ми,което ще разнася още две ненужни седалки отзад, с което ще търся поне половин час място за паркиране и за тоя половин час ще ми изяде поне още 5, че дори и 10 лева. да не говорим за данъците и застраховките. Който има излишни пари, нека си взема амортизирано Мондео за 25 бона. Аз няма да си взема. Имам вече подобна кола на 60 000, която между другото е на 13-то място в класацията на TuV по надеждност при 5 годишните автомобили и с която се гаврят всички, вклюючително и в МП! Все ми е тая, дали съм прецаканият или не. Никой не може да ме накара да си взема старо, служебно Мондео на цената на нова, добре оборудвана Фиеста.
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
ImpossibleMan, напълно подкрепям написаното от теб по отношение на купуването на чисто нова кола на 0 км.
Особено, ако колата е била служебна е била подложена на всякакви експерименти и "стилове" на шофиране.
Но каквото и да си говорим, предпочитам да си взема на лизинг чисто нова кола и да съм спокойна и сигурна, докато я карам, но всеки сам си решава, излишно е да се водят спорове.
100% на същото мнение! Само човек, който никога не си е купувал чисто нова кола, е убеден че купувайки кола на 2-3-4-5 г. прави изгодна покупкаImpossibleMan написа:Никой не може да ме накара да си взема старо, служебно Мондео на цената на нова, добре оборудвана Фиеста.
Особено, ако колата е била служебна е била подложена на всякакви експерименти и "стилове" на шофиране.
Но каквото и да си говорим, предпочитам да си взема на лизинг чисто нова кола и да съм спокойна и сигурна, докато я карам, но всеки сам си решава, излишно е да се водят спорове.

FORD - Feel the difference.