За триене: Външен вид на фокус-1 - идеи
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
- Status: Извън линия
За триене: Външен вид на фокус-1 - идеи
Здравейте, ще ми боядисват лайсните, дръжките и т.н. външни пластмасови елементи като на фокус-1 след фейслифта. Въпроса е от чисто естетическа гледна точка кои елементи да оставя/правя, за да не се изгубят линиите на колата.. Има разни варианти из нета, но се колебая за най-добрия случай точно за моята бройка. Иначе колата ще се пребоядисва цялата в същия цвят, така ще се избегнат всякакви различния. Пластмасите минават през обработка преди пръскане разбира се, дори колата е вече в бояджийницата и ме чакат с решение. За сега съм сигурен, че задницата ще се боядисва цялата, мисля, че 2 мнения по въпроса няма. Focus и Tddi мисля да не ги връщам, както и Zetec отстрани? Как мислите. За отстрани на колата въобще не съм сигурен. По долу има примерен вариант от нета. Ето я моята кола:

От нета:

Последното не е което искам(или не съм сигурен, само за задницата), а един от вариантите
RS
, но все пак за преценка.
Как мислите? Или просто да правя целите страни (лайсни, прагове, дръжки) без пластмасите на огледалата, които дори на RS не са ги барали, или не знам!

От нета:

Последното не е което искам(или не съм сигурен, само за задницата), а един от вариантите

Как мислите? Или просто да правя целите страни (лайсни, прагове, дръжки) без пластмасите на огледалата, които дори на RS не са ги барали, или не знам!

Последна промяна от PcMan на 20 апр 2010, 21:29, променено общо 2 пъти.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Re: Външен вид на фокус-1
TDDI и Zatec са два различни мотора.Единия дизелов другия бензинов.Ако имаш такива надписи или някой лаик си е играл да ги лепи по колата или нещо колата ти не е излезнала от завода такава каквато е.PcMan написа:Focus и Tddi мисля да не ги връщам, както и Zetec отстрани?:
Фабрично цвета на пласмаовите лайсни по бронята и вратите е черен.
Само на черните коли ги боядисват в цвета на купето за да не стават различия в черния цвят.
Според мен си ги остави черни защото на сив фон добре стоят.ПО добре от колкото да ги боядисаш в цвета на купето.
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Хубаво, но немога да разбера що ще махаш надписа Фокус
само не казвай, че и емблемите на Форд ще ги махаш

- PcMan
- потребител
- Контакти:
Zetec както бензинов двигател, е и ниво на оборудване! Има информация за припокриването в нета, а колата ми е пример. Пластмасите няма да се боядисват от аматьор а от бояджия от доста високо ниво. Прави се обработка преди пръскане на пластмасови елементи. Плюс това колата ще се боядисва цялата, каква разлика ? Както няма разлика при фейслифта, чиито някои от същите черни при мен пластмаси са в цвета на колата, така и тук може да се постигне това. Но темата не е за обясняване на ясни неща като Zetec ниво на оборудване и др. подобни неща като възможността да се боядисват пластмасови елементи без да има разлика.
Мисля само Focus емблемата да оставя, но не и TDdi и Zetec.. Ще видиме, нали за това ви питам за мнение по въпросите ?
Не мога да открия снимка точно на сив фокус-1 с цялата страница боядисана! Само на живо съм виждал и не съм го снимал, иначе:

Още от моята-от едно време с оранжеви мигачи(без последната снимка-1/1 същия, но по-добър ъгъл за преценка на страничния вид с тези пластмаси):

Мисля само Focus емблемата да оставя, но не и TDdi и Zetec.. Ще видиме, нали за това ви питам за мнение по въпросите ?
Не мога да открия снимка точно на сив фокус-1 с цялата страница боядисана! Само на живо съм виждал и не съм го снимал, иначе:

Още от моята-от едно време с оранжеви мигачи(без последната снимка-1/1 същия, но по-добър ъгъл за преценка на страничния вид с тези пластмаси):

- PcMan
- потребител
- Контакти:
Форума е просто номер 1..
Моля някой мод да изтрие цялата тема, колата ще се боядисва цялата й страна и цялата задница без гумата на ключа за багажника (дръжки лайсни и прагове) днес отново видях фокус-1 сив 3 врати точно така направен.. Единствения форумм на една от най-караните коли в България - с 20 човека пишещи - не мога и не искам да си го обяснявам как е възможно.

Моля някой мод да изтрие цялата тема, колата ще се боядисва цялата й страна и цялата задница без гумата на ключа за багажника (дръжки лайсни и прагове) днес отново видях фокус-1 сив 3 врати точно така направен.. Единствения форумм на една от най-караните коли в България - с 20 човека пишещи - не мога и не искам да си го обяснявам как е възможно.
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Re: За триене: Външен вид на фокус-1 - идеи
Не си първия задал такъв въпрос, затова реакциите са такива... виж в раздел тунинг... и аз не мога да повярвам, че за всичко използвате кафене, ама на! Тия раздели за какво са?! 

- PcMan
- потребител
- Контакти:
Re: За триене: Външен вид на фокус-1 - идеи
Знам, че съм за тунинг раздела, но няколко лайсни са силно казано тунинг и за това реших да е в Кафене. Други модификации ще са по-късно, и след като сега въпросителните са само за пластмасите, то така реших.
Вече няма значение, ще пусна директно снимки до седмица да видиме колко си личат пластмасите и т.н.