Как се събират глоби три милиона без закон ?

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
01
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2005, 07:04
Модел на автомобила: София
Status: Извън линия

Как се събират глоби три милиона без закон ?

Мнение от 01 » 08 юни 2011, 07:10

Както ще прочетете, никой не проявява правен интерес , за трите милиона лева глоби, събрани незаконно от Столичния инспекторат . Стотици инспектори се издържат и получават от години заплати от глоби . Това става пред очите на други правни институции и инстанции, длъжни да съблюдават закона и да пазят правата на гражданите .
Няма да променя нищо , не ми стигат силите за това , но все пак , някой ще прочете и ...ще му възникнат въпроси .
Ето доказателството - Сигнал до Областния Управител на София и десетина медии , на които сега няма да изброявам имената .
Моля всеки , ако има контакти в медии и правни инстанции , да ми съдействува , за придобиване на публичност на фактите .
Столична община , в лицето на Столичен инспекторат , си присвоява права да събира глоби без закони , без право и то за милиони левове .
Кой ги плаща ? Ей такива шарани като нас , които не си знаят правата :

ДО Областния Управител на
Област София
ул. „Алабин” № 22

КОПИЕ: Вестник „ТЕЛЕГРАФ” на вниманието на Главния Редактор

С И Г Н А Л

от Любомир Димитров Мулетаров,
ЕГН хххххххх; София 1309; Зона Б 18; бл. 1; вх. А; GSM – 0888710202

ОТНОСНО: Незаконосъобразни АУАН от „Столичен инспекторат” за три милиона лева

Всеки ден стотици общински инспектори "тръгват на лов", за нищо неподозиращи граждани , съставяйки им Актове за административни нарушения. Инспекторите нямат право и законно основание да съставят тези актове . АУАН /актовете/, са нищожни, съставени не по закон , а по НАРЕДБИ НА ОБЩИНИТЕ -подзаконови нормативни документи - неподкрепени от закон .
Задължения и права на граждани , са формулирани в КОНСТИТУЦИЯТА законите . Такива задължения не могат да бъдат създавани с други подзаконови актове и наредби на общините.
Нарушен е конституционния принцип : „Всичко което не е изрично забранено от закона , е разрешено”.
"СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ" София е събрал 3 милиона лева за година, без наличието на закон за рекламната дейност , а по наредби , които нямат законова тежест .

Ежедневно инспектори преследват и сакционират възрастни хора по пазарите, продаващи собствената си селскостопанска продукция . В нарушение на Закона за административни нарушения и наказания им съставят актове , въпреки изричния запис в този Закон :
Чл. 2.(1) Деянията, които съставляват административни нарушения, и
съответните за тях наказания, се определят със закон или указ.

Столичния инспекторат изнася и публикува , за събрани от глоби в размер на три милиона лева , без законно основание и без инспекторите да имат право на това .
Рекламата не е криминално деяние, преследвано от закона .

Производството и реализацияна на продукти не е криминално деяние .

Криминално деяние е, инспектори да глобяват граждани , без правни и законни основания .

По определение , "Глоба е парично обезщетение, изплащано като наказание обикновено на правителствена организация при извършване на незначително престъпление или друго нарушение на закона."
ГЛОБАТА се налага при нарушение на Закон , а не при нарушение на Наредби , по несъществуващи закони .
Глобите са пример , как общинските инспектори и чиновници, определят КОЕ Е ЗАКОННО И КОЕ НЕЗАКОННО и съставят нищожни по основание актове , без да имат правна квалификация за това .

По правилник , СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ , е второразряден разпределител на средства на общината . Същият обаче ,е ПЪРВОСТЕПЕНЕН ИЗТОЧНИК НА ДОХОДИ ОТ "ГЛОБИ" , от които се издържа инспектората .
Чл. 2 на този правилник гласи :
"чл. 2 (1) Столичен инспекторат, наричан по-нататък "Инспектората", е звено на общинска бюджетна издръжка при Столична община, второстепенен разпоредител с бюджетни средства."

Няма закон упълномощаващ инспектората да извършва такава дейност , но ето чяст от заглавията на публикациите :
- " Иво Пенев от Столичния инспекторат: Глоби до 50 000 лева за незаконна реклама в София "

- "3 млн. лв. от глоби за незаконни реклами"

-"В София демонтират незаконни рекламни табели "

-" 350 незаконни рекламни пана в Софийско" .

Освен че няма "ЗАКОН ЗА РЕКЛАМАТА" , няма и законово определение за думата "реклама" .Това не е всичко :
- "40 незаконни сергии за месец прибира Столичната община "

Няма законов текст и "ЗАКОН ЗА СЕРГИИТЕ" , определящ кои сергии са законни и кои не ?

Излиза , че сергиите , за които общината събира рекет са "ЗАКОННИ" - в противен случай - не .
Излиза че рекламите , за които общините събират пари , са законни - другите не ?
Тези действия на общинарите , са подкрепени и от полицията , въпреки абсурдната си правна необоснованост :

"Полицията и Столичен инспекторат срещу 2 незаконно монтирани Стоп Паркинг колчета на тротоара "

Дали има "ЗАКОН ЗА КОЛЧЕТА НА ТРОТОАРА" , не е важно , важното е да има глоби , важното е да се пълни бюджета на ОБЩИНАТА .

Обърнах се писмено към г-жа ВЕСКА ГЕОРГИЕВА - директор на Инспектората, но тя не ми отговаря .
Същото става и с ТЕРЕЗА ДЕСКОВА - Главен Юрисконсулт на Инспектората .
"ГЛОБАТА" се налага при нарушение на Закона, а не при нарушение на наредби в София или страната .
Това обаче е тайна, за санкционираните граждани и тези , на които получават заплата от тези глоби .
Господин Областен Управител , Сигнализирам Ви за наличието на организирана група лица , които в рамките на служебните си задължения , злоупотребяват и съставят незаконосъобразни и нищожни АКТОВЕ за административни нарушения. Това се прави с цел - осигуряване на лични и общински доходи .

Тези нищожни АУАНН - /актове / нарушават законните права и ощетяват хиляди граждани годишно . Освен това , същите /поради нищожност по основание / , са документи съдържащи невярни обстоятелства и факти , по чл. 311 от НК:

Чл. 311. (1) Длъжностно лице, което в кръга на службата си състави официален документ, в който удостовери неверни обстоятелства или изявления, с цел да бъде използуван тоя документ като доказателство за тия обстоятелства или изявления, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6 .

Актовете са съставени от длъжностни лица , често с помощта на ПОЛИЦИЯТА , без инспукторите и полицаите да са упълномощени по закон , да извършват такава дейност . Цитирам по ЗАНН - /Закон за административни нарушения и наказания /:

" Чл. 37.(1) Актове могат да съставят длъжностните лица:
а) посочени изрично в съответните нормативни актове;
б) (изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г.) определени от ръководителите на ведомствата, организациите, областните управители и кметовете на общините, на които е възложено приложението или контрола по приложението на съответните нормативи "

Инспекторите от общините в София и страната Полицаите , не са и не могат да бъдат упълномощавани , да съставят актове извън законите на тази страна .

Господин / Госпожо Главен Редактор,

Бих желал , след като се убедите лично във верността на изнесеното, да сезирате като медия компетентните органи , че неупълномощени по Закона служители , създават АУАНН с невярно и нищожно съдържание , с цел – да получават заплати и пълнят бюджета на общината .
Господин Областен Управител ,
Моля да използувате правомощията си по Конституция и да спрете действията на тези наредби и съставянето на АУАН по тях , защото създават задължения на гражданите на София, които не са упоменати в закона .
Надявам се да изпълните правомощията си .

София, 02.06. 2011 г. Любомир Мулетаров:
Последна промяна от 01 на 10 юни 2011, 00:08, променено общо 8 пъти.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Re: Как се събират глоби три милиона без закон ?

Мнение от cossy » 08 юни 2011, 08:48

A по дърветата можете да си слагате рекламите и да не ви глобяват... Айде да погледнем малко обективно на нещата. Да, може би първо трябва да има закон, ама с тези агресивни реклами които се лепят навсякъде и по всичко... айде мерси!
Изображение

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 08 юни 2011, 11:27

А, не, не съм съгласен с тоя сигнал. Не сме на нивата или в гората, та всеки да си набива колци и да загражда където си поиска. Същото е и за рекламите, както каза Коси. Не ми е приятно да гледам по строежи, спирки, стълбове и не знам си къде още налепени плакати, които никой не чисти. Последното, заради което направо побеснях бяха рекламните плакати на цирк Балкански по Александър Малинов в Младост, София. По третоарът не може да се върви, защото с тел са вързали дървени пръчки ниско по стълбовете.

Жалко, че тия пишман инспектори се занимават с кокошкарски работи - ходят и ритат щайгите на бабите, дето продават магданоз за по 20 стотинки, а не отидат да праснат глоба на Балкански, примерно

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 08 юни 2011, 11:56

И на мен този сигнал не ми допада!
Все едно да си построя къща, да хвърля няколко хиляди за хубава ограда и някой си да дойде да ми лепи върху нея. Същото и по фасадите на сградите. Облицовали си хората сградата с шлайфан мрамор, гранит или врачански варовик, дето квадрата струва куп пари и някакъв си да ми лепи отгоре предизборни плакати. Ами нали от предизборния им щаб ще си направя барбекю. Не 3 ами 333 милиона са малко! А бабите по пазарите да си платят и да си продават на масите. Какво са се разположили по тротоарите, а да не говорим за циганите, които са обрали някоя чужда череша и седнали до тях да продават. Трябва да има някакъв ред и този, който е седнал да продава като натрови някое детенце да може да се хване .
Уж искаме да консумираме сигурни и здравословни храни, а пазаруваме без грам мисъл за здавето си!

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 08 юни 2011, 12:13

инж. Любомир Димитров Мулетаров- собственик и управител на "ЕМ КОМПЛЕКТ 33",адрес:Зона б 18 бл 1

Собственика на ЕМ КОМПЛЕКТ --> http://novinar.bg/news/obshtinata-na-vo ... 4OQ==.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

01
потребител
потребител

КАК ДА СЕ ПАЗИМ ОТ НЕЗАКОННИЯ СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ :

Мнение от 01 » 09 юни 2011, 06:48

Въпросът въобще не касае мен .
Аз съм си опекъл нещата, Съдя Столичния Инспекторат за 16 хиляди лева , но така , че забърках всички инспектори поименно , както и Веска Георгиева . Делото е на втора инстанция и направиха всичко възможно за да го спрат . Не успяха , ще ги осъдя ,за 2 или пет лева , но не за тормоз , а за неграмотни и незаконни административни документи .
Поставения в сигнала въпрос , касае едни 3 милиона лева събрани от глоби / но не от мен/ без паво и закон .
Сигналът е сигнал за криминално закононарушение ,присвояване на права , каквито Инспектората няма . Има ги МВР и Прокуратурата ....
Всъщност тези разправии ме допингират и представлява удоволствие за мен , дори да осъдя Инспектората за 5 лева, пак ми е приятно да се гъбаркам с тях. Те за друго не стават .
И когато става въпрос за закони , думите "харесва ми" , "не ми харесва" - нямат значение .
И на мен не ми харесва да съм българин , ама на - не са ме питали дали искам или не искам . Това е насилие от моя гледна точка , ама на , няма на кого да се оплача.
И аз не харесвам бълхите комарите , но те са факт . И когато ги убивам , не нарушавам закона .
Вие също . Но всички ние , сме жертви и самоходни пържоли на двукраки комари , така както е и с хорицата по пазарите или фирмите санкционирани с 3 милиона лева.
Тези бълхи , комари , са инспекторите от столичния инспекторат. Ако им влезете в стаите / няколко пъти го правя / , ще разберете че нямат даже един закон - този :ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ . Те не са чели този закон , но по него правят актове .
Нека вашата несимпатия към мен , да не замъглява в разсъжденията Ви по принцип .
Нека не се притесняваме , какво ще стане , кокато направим огради , които не сме направили и върху тях няма наши "реклами" , които въобще не са предназначени за огради , още повече за такива огради , каквито още не са построени .
Вашата "несимпатия" не е взаимна .Няма закон за "симпатията и несимпатията" , но има закони , които следва да се спазват , нали ?
Поздрави от мен :

ЕТО ВИ НЕЩО НОВО и по пиперлия :

ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ , СЕ НАВЪДИХА СЪЩЕСТВА , КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА В ТАКА НАРЕЧЕНИЯ "СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ " . ТЕЗИ СЪЩЕСТВА СЕ ХАРАКТЕРИЗИРАТ С ПРИМИТИВНА ИНТЕЛЕГЕНТНОСТ , ПРАВНА И ЮРИДИЧЕСКА НЕГРАМОТНОСТ , НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ . ТЕ СА ПО ОПАСНИ ОТ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА , ЗАЩОТО "ХАПЯТ " ПО ПОРЪЧКА И БЕЗ ЗАКОННО ПРАВО . ТАЗИ ГРУПА ОТ ХОРА СА СИ ПРИСВОИЛИ ПРАВА , КОИТО НЯМАТ , УЧАСТВУВАТ В АДМИНИСТРАТИВНО ПРАВОРАЗДАВАНЕ , БЕЗ ДА СА ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ !

ВСЪЩНОСТ , НЯМАТ НИКАКЪВ СТАТУТ И ВЛАСТ , НЕ ОТГОВАРЯТ НА НИКАКВИ ИЗИСКВАНИЯ ОТНОСНО ЦЕНЗ И ОБРАЗОВАНИЕ. ТЯХНАТА ВЛАСТ , Е НАШЕТО НЕЗНАНИЕ И НЕГРАМОТНОСТ .

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ТЕЗИ ДОСАДНИ И НЕЗАКОННИ ИНСПЕКТОРИ ?

ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ИНФОРМИРАНИ , ПО-ИНТЕЛЕГЕНТНИ И ПО-ОБРАЗОВАНИ - ПРАВНО И ЮРИДИЧЕСКИ !

НАПИСАНОТО ТУК Е СЛЕДСТВИЕ ОТ НЕГАТИВЕН ОПИТ , ПРИДОБИТ В ОБЩУВАНЕТО С ИНСПЕКТОРАТА И ЛИЧНО С ВЕСКА ГЕОРГИЕВА . СТОЛИЧНИЯ ИНСЕПКТОРАТ Е НЕЗАКОНЕН И БЕЗПОМОЩЕН , АКО "ПОТЪРПЕВШИЯТ ОТ ТЯХ" ЗНАЕ И ЗАЩИТАВА ОСНОВНИТЕ СИ ПРАВА ПО ЗАКОН И ПОСТУЛАТИ .

ЗА ДА ЗАЩИТИМ ОСНОВНИТЕ СИ ПРАВА ,КАТО ПОТЪРПЕВШИ , СЛЕДВА ДА ЗНАЕМ МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ ИНСПЕКТОРИТЕ , КОЕТО ВЪОБЩЕ НЕ Е ТРУДНО .

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА "АДМИНИСТРАТИВНОТО НАРУШЕНИЕ" И КОЙ ИМА ПРАВО ДА ПРИЛАГА ЗАКОНИТЕ , КАСАЕЩИ АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ДЕЛА ?

ВСЯКО АДМИНИСТРАТИВНО НАРУШЕНИЕ , СЛЕДВА ДА Е ОПРЕДЕЛЕНО СЪС ЗАКОН ИЛИ УКАЗ , СЪГЛАСНО ЧЛЕН ВТОРИ ОТ ЗАНН :

Чл. 2. (1) Деянията, които съставляват административни нарушения, и съответните за тях наказания, се определят със закон или указ.

ЕТО ЗАЩО , ИНСПЕКТОРИТЕ НАРУШАВАТ ЗАКОНА , КОГАТО ПРАВЯТ АКТОВЕ ЗА ДЕЯНИЯ, КОИТО НЕ СА ФОРМУЛИРАНИ В ЗАКОН ИЛИ УКАЗ . В ТОЗИ СЛУЧАЙ , АКТОВЕТЕ , СЪСТАВЕНИ ПО НАРЕДБИТЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ , КОИТО НЯМАТ СИЛАТА НА ЗАКОН , СА НЕВАЛИДНИ И НАРУШАВАТ КОНСТИТУЦИЯТА . ПОДЗАКОНОВИ АКТОВЕ , НЕ МОГАТ СЪЗДАВАТ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ , КОИТО НЕ СА ФОРМУЛИРАНИ ПРЕДИ ТОВА В КОНСТИТУЦИЯТА ИЛИ ЗАКОН . НАРЕДБИТЕ СА ПОДЗАКОНОВ АКТ И КОГАТО НЕ СА ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЯКОЙ ЗАКОН , СА ПОЖЕЛАНИЯ И КОЛЕКТИВНИ СЪНИЩА , НА ТЕЗИ КОИТО СА ГИ СЪСТАВИЛИ . ТОВА ДОБРЕ СЛЕДВА ДА СЕ ЗНАЕ ОТ ВСИЧКИ "ПОТЪРПЕВШИ" ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ И НЕГРАМОТНИ ИНСПЕКТОРИ .

ПО КОНСТИТУЦИЯ , КМЕТОВЕТЕ НЯМАТ КОСТИТУЦИОНАЛНИ ПРАВОМОЩИЯ , ЗА РАЗЛИКА ОТ ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ .

ЦИТИРАМ ЗАКОНА :

" АДМИНИСТРАТИВНО НАРУШЕНИЕ

Административното нарушение е ДЕЯНИЕ , което нарушава установения ред на държавно управление, извършено е ВИНОВНО (вина – психическо отношение на лицето към неговото собствено поведение и неблагоприятните последици, които произтичат от него) и е ОБЯВЕНО ЗА НАКАЗУЕМО С АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ , налагано по административен ред.

ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ ВЪРХУ ТЕРМИНИТЕ "ДЕЯНИЕ" , "ДЕЕЦ" , КАКТО И ТЕРМИНА : " УСТАНОВЕНИЯ РЕД НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ" . НИМА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА , ПРОДАВАЩИ СТОКАТА СИ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПАЗАР ИЗВЪРШВАТ НАКАЗУЕМИ ДЕЯНИЯ ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОНА И НАРУШАВАТ УСТАНОВЕНИЯ РЕД НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ ?

ДЕЯНИЕ, КОЕТО НЕ Е ФОРМУЛИРАНО КАТО ВИНОВНО ПО ЗАКОН И КОЕТО НЕ ВОДИ ДО НАРУШАВАНЕ УСТОИТЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД , НЕ Е И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАРЕЧЕНО "АДМИНИСТРАТИВНО НАРУШЕНИЕ" И ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАНО .

ТОЕСТ , ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПАЗАР , НЕ СА НАРУШИТЕЛИ ПО ЗАКОНА И НЕ НАРУШАВАТ УСТАНОВЕНИЯ ДЪРЖАВЕН РЕД , НО БИВАТ САНКЦИОНИРАНИ АДМИНИСТРАТИВНО , РИТАНИ , БЛЪСКАНИ И ПОДЛАГАНИ НА УНИЖЕНИЕ . НАРУШИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНА ТУК СА ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ , КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЗАКОНА ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ.

СЪЩОТО КАСАЕ И РЕКЛАМНАТА ДЕЙНОСТ ! НЯМА ЗАКОН ЗА РЕКЛАМАТА , ЗНАЧИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА НАРУШЕНИЕ НА ТОЗИ ЗАКОН .НЯМА И ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДУМАТА " РЕКЛАМА " . РЕКЛАМАТА НЕ Е КРИМИНАЛНО ДЕЯНИЕ , ПРЕСЛЕДВАНО ОТ ЗАКОНА ? КРИМИНАЛНО ДЕЯНИЕ Е САНКЦИОНИРАНЕТО НА ХОРА И ФИРМИ , ЗА ИЗВЪРШЕНА РЕКЛАМА , КОЕТО ИЗВЪРШВАТ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ. КРИМИНАЛНО ДЕЯНИЕ Е РЕКЕТИРАНЕТО на ХОРА , КОИТО НЕ СА НАЯСНО СЪС ЗАКОНА .

НЯМА ЯСНОТА , НИКОЙ НЕ ЗНАЕ /ОСОБЕННО ИНСПЕКТОРИТЕ / И НЯМА ОПРЕДЕЛЕНИЕ И РАЗГРАНИЧЕНИЕ МЕЖДУ ДВЕТЕ ПОНЯТИЯ : "РЕКЛАМА" - "ИНФОРМАЦИЯ" . ТОВА ПРЕВРЪЩА ВСЕКИ АКТ НА ИНСПЕКТОРАТА , В НЕЗАКОНЕН И ПРЕСТЪПЕН , ПОРАДИ НЕЗНАНИЕ , НЕВЕЖЕСТВО И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ .

МАЛКО ГРАЖДАНИ ЗНАЯТ , ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО НЕ Е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНО ОТ ЗАКОНА , Е РАЗРЕШЕНО . ТОВА Е ПРИНЦИП ЗАЛЕГНАЛ В КОНСТИТУЦИЯТА , КОЯТО КОНСТИТУЦИЯ , ИНСПЕКТОРИТЕ НЕ ЗНАЯТ И ЕЖЕДНЕВНО НАРУШАВАТ С ДЕЙНОСТТА СИ ,. ПО ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ , ТЕ НЯМАТ НИКАКВИ ПРАВА ДА САНКЦИОНИРАТ ГРАЖДАНИТЕ .

ОПИТАХ СЕ ДА НАМЕРЯ " ЗАКОН ЗА СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ " , НО НЕ МОЖАХ - НЯМА ЗАКОН , НЯМА ЗАКОННО УСТАНОВЕНИ И РЕГЛАМЕНТИРАНИ ПРАВОМОЩИЯТА НА 45О ИНСПЕКТОРА ОТ СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ .ТЕЗИ 450 СЛУЖИТЕЛИ ЕЖЕДНЕВНО ТОРМОЗЯТ И ПРИТЕСНЯВАТ ВЪЗРАСТНИ ХОРА И РЪКОВОДИТЕЛИ НА ФИРМИ , КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАЩИТЯТ .

ЛИПСАТА НА ЗАКОН ОЗНАЧАВА , ЧЕ "СТОЛИЧНИЯ ИНПЕКТОРАТ" Е НЕЗАКОНЕН , ЧЕ ДЕЙНОСТТА НА ИНСПЕКТОРИТЕ - ВЪОБЩЕ НЕ Е ОБЛЕЧЕНА В ЗАКОНОВАТА ВЛАСТ.

ПО КОНСТИТУЦИЯ , СТОЛИЧНИЯ КМЕТ НЯМА ПРАВО , ДА УЧАСТВУВА В ИЗВЪРШВАНЕТО НА АДМИНИСТРАТИВНО - НАКАЗАТЕЛНА ДЙНОСТ .ТАКИВА ПЪЛНОМОЩИЯ ИМАТ ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ , КОИТО МОГАТ ДА СПИРАТ ИЛИ ОТМЕНЯТ НАРЕДБИТЕ НА КМЕТОВЕТЕ И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ , НО НЕ ГО ПРАВЯТ .

В РАМКИТЕ НА КОИ СВОИ ЗАКОНОВИ ПЪЛНОМОЩИЯ , СТОЛИЧНИЯ КМЕТ ДЕЛЕГИРА КОНТРОЛНО - АДМИНИСТРАТИВНИ ПРАВА НА "СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ" ? ТА ТОЙ НЯМА ТАКИВА ПОЛНОМОЩИЯ , ЗА ДА ГИ ДЕЛЕГИРА .

ПЪРВИЧНИЯ ДОКУМЕНТ , КОЙТО РЕГЛАМЕНТИРА ДЕЙНОСТТА НА ИНСПЕКТОРАТА , НЕ Е ЗАКОН , А СМЕШЕН ПРАВИЛНИК /ПРАВИЛНИКА НЕ СЪЗДАВА ЗАКОННИ ПОСЛЕДСТВИЯ / :

"ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ КЪМ СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Раздел I.
Общи положения

Чл. 1. Този правилник урежда устройството, функциите и организацията на дейността на Столичен инспекторат към Столична община.

Чл. 2.(1) Столичен инспекторат, наричан по-нататък "Инспектората", е ЗВЕНО на общинска бюджетна издръжка при Столична община, ВТОРОСТЕПЕНЕН разпоредител с бюджетни средства.

(2) Инспекторатът осигурява и подпомага изпълнението на контролните функции на Кмета на Столична община на територията на Столична община, като е на негово пряко подчинение.

Раздел II.
Правомощия

Чл. 3. (1) СЪОБРАЗНО ПЪЛНОМОЦИЯТА СИ инспекторатът осъществява контрол по спазването от страна на всички юридически и физически лица на територията на Столична община на нормативните актове на Столичен общински съвет, на ЗАКОНИТЕ и ПОДЗАКОНОВИТЕ нормативни актове, както и на договори, по които страна е Столичната община, когато такива функции са му възложени от Кмета на Столична община или от Столичен общински съвет.

(2) Инспекторатът съдейства в рамките на ПРАВОМОЩИЯТА СИ на всички лица на територията на Столична община при предотвратяване на нарушения или преодоляване на последиците от нарушения на нормативно установения ред на територията на Столична община.

(3) При изпълнение на функциите си по ал. 1 и 2 Инспекторатът осъществява текущ, превантивен и последващ контрол, дава ПИСМЕНИ ПРЕДПИСАНИЯ и следи за изпълнението им.

(4) При изпълнение на функциите си по ал. 1 и 2 Инспекторатът ОСЪЩЕСТВЯВА и административнонаказателна дейност ПО ПРЕДВИДЕНИЯ ЗАКОНОВ РЕД . "

КАКТО ВИЖДАТЕ , ДОРИ В ТОЗИ ПРАВИЛНИК ЛИПСВАТ УПОМЕНАТИ И ИЗБРОЕНИ ПЪЛНОМОЩИЯТА НА "ИНСПЕКТОРИТЕ" !

КОЙ , КОГА И С КАКЪВ ДОКУМЕНТ Е ОВЛАСТИЛ С ПЪЛНОМОЩИЯ , ТЕЗИ ПРАВНО НЕГРАМОТНИ В ОСНОВНАТА СИ ЧАСТ ХОРА , ДА ИЗВЪРШВАТ И УПРАЖНЯВАТ КОНТРОЛНА ДЕЙНОСТ ПО ЗАКОНИ И НАРЕДБИ ? ЛИПСАТА НА ПРАВНА КУЛТУРА И ОБРАЗОВАНИЕ , НЕСПОСОБНОСТТА ДА ПИШАТ И ЧЕТАТ ПРАВНИ ТЕКСТОВЕ, НЕ ГИ ПРАВИ ГОДНИ СУБЕКТИ ДА РАЗБИРАТ ИЛИ ТЪЛКУВАТ ЗАКОНА И ДА САНКЦИОНИРАТ ?

АКО НЯМА "ЗАКОН ЗА ИНСПЕКТОРАТА" , РЕГЛАМЕНТИРАЩ ПРАВАТА И ПРАВОМОЩИЯТА НА ТАЗИ "ОБЩИНСКА" СТРУКТУРА , ЗА КАКЪВ ЗАКОНОВ РЕД И ПРАВОМОЩИЯ СТАВА ВЪПРОС ?

Чл. 4. (1) Инспекторатът изпълнява задачите си самостоятелно или във взаимодействие с други общински и/или държавни органи.

(2) При изпълнение на задълженията си служителите на Инспектората могат да изискват от общинската, районните администрации, общинските предприятия и търговските еднолични акционерни дружества с общинско участие да им предоставят необходимата информация, документация, становища и оказват всяко друго необходимо съдействие, като работят в тясно сътрудничество с тях.

АКО СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ НЕ Е ЗАКОНЕН , ТО КАКВИ МОГАТ ДА БЪДАТ НЕГОВИТЕ РЕШЕНИЯ , НАРЕДБИ , ПРАВИЛНИЦИ И АКТОВЕ ?

КАК МОЖЕ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ИНСПЕКТОРАТА , ДА ПРИЛАГАТ ЗАКОНИ , БЕЗ ДА СА УПЪЛНОМОЩЕНИ ЗА ТОВА , В САМИТЕ ЗАКОНИ И КОНСТИТУЦИЯТА ? АКО ТАЗИ СТРУКТУРА НЕ СЪЩЕСТВУВА В ЗАКОНИТЕ И КОНСТИТУЦИЯТА , ТО ТЯ СЪЩЕСТВУВА В РАЗРЕЗ С ТЕЗИ ЗАКОНИ И ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ .

ЕТО ВИ ЕДИН ПАСАЖ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА , РЕГЛАМЕНТИРАЩ ПРАВАТА НА КМЕТА :

Чл. 139. (1) Орган на изпълнителната власт в общината е кметът. Той се избира от населението или от общинския съвет за срок от четири години по ред, определен със закон.
(2) В своята дейност кметът се ръководи от закона, актовете на общинския съвет и решенията на населението.

КМЕТЪТ ПО КОНСТИТУЦИЯ , НЕ Е УПЪЛНОМОЩЕН , НЯМА ПРАВО ДА ИЗВЪРШВА "ПРАВОРАЗДАВАНЕ" . ВИДНО ОТ КОНСТИТУЦИЯТА /ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ДО КМЕТА НА СОФИЯ / .

БЕЗ ДА ИМА ПРАВО ДА УЧАСТВУВА В АДМИНИСТРАТИВНО ПРАВОРАЗДАВНЕ , КМЕТЪТ НА СОФИЯ НАЗНАЧАВА И ДАВА ПЪЛНОМОЩИЯ НА ЛИЦА ОТ ВТОРОРАЗРЯДНА КТРУКТУРА - ПРАВНО И ЮРИДИЧЕСКИ НЕКРАМОТНИ /КАКВИТО СА ИНСПЕКТОРИТЕ / , ДА СЪСТАВЯТ АКТОВЕ ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ .

ЕТО ОТНОВО ЦИТИРАМ ПРАВИЛНИКА , В КОЙТО ЯСНО ПИШЕ :

"Инспектората", е ЗВЕНО на общинска бюджетна издръжка при Столична община, ВТОРОСТЕПЕНЕН разпоредител с бюджетни средства."

КАКВА ДЪРЖАВА Е ТАЗИ, КОЯТО Е ПЪЛНА С НЕГРАМОТНИ ХОРА ? НО НЕГРАМОТНОСТТА НЕ Е НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА . "ВСИЧКО КОЕТО НЕ Е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН , Е РАЗРЕШЕНО ."

ОТВОРЕТЕ АКТОВЕТЕ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ , СЪСТАВЕНИ ОТ НЕГРАМОТНИ И НЕУПЪЛНОМОЩЕНИ ЛИЦА И ПРОЧЕТЕТЕ НАПИСАНОТО ТАМ . ВСЕКИ ЕДИН АКТ , ЛИШЕН ОТ ЗАКОННО ОСНОВАНИЕ , Е ПРОСТО КЪС ХАРТИЯ .

ЕТО ИЗВАДКА ОТ "ЗАКОНА ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ "

б) (изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г.) определени от ръководителите на ведомствата,
организациите, областните управители и кметовете на общините, на които е
възложено приложението или контрола по приложението на съответните нормативни "

АКО НА КМЕТА НА ГРАДА , НЕ Е ВЪЗЛОЖЕНО ПРАВОРАЗДАВАНЕ , ТО С КОЙ НОРМАТИВЕН ДОКУМЕНТ , НЕГОВИТЕ ВТОРОРАЗРЯДНИ ПОДЧИНЕНИ , СА УПЪЛНОМОЩЕНИ ЗА ТОВА ?

ЗНАЕНЕТО НА ЗАКОНА , ОТЧАСТИ НИ СПАСЯВА И ОПАЗВА ОТ СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ - ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА ОТ ХОРА , КОИТО В РАМКИТЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ,САНКЦИОНИРАТ БЕЗ ЗАКОННО И ПРАВНО ОСНОВАНИЕ , ХИЛЯДИ ГРАЖДАНИ ГОДИШНО . ТОВА СТАВА , ЗАЩОТО ГРАЖДАНИТЕ НЕ ЗНАЯТ ПРАВАТА СИ И ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА , В КОЯТО ЖИВЕЯТ .

НЕКА СЕ ЗАМИСЛИМ !

НЕКА И ИНСПЕКТОРИТЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ , МАКАР ЧЕ , АКО БЯХА МИСЛЕЩИ СЪЩЕСТВА , НЯМАШЕ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ ФИНАНСОВО , КАКТО ПРАВЯТ СЕГА . ЗАЩОТО АКО БЯХА МИСЛЕЩИ, ЩЯХА ДА ЗНАЯТ , ЧЕ "ПРОФЕСИЯТА" ИМ Е КАТО ТАЗИ НА КОМАРИТЕ , БЪЛХИТЕ И НАСЕКОМИТЕ .

ТОЗИ ТЕКСТ, ОБРАБОТЕН , ПРОМЕНЕН И КОГАТО СТАНЕ ТОВА , ЩЕ НАМЕРИ ПЪТ ДО ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА СОФИЯ .

РЕДНО Е , ЮРИСТИТЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ И ОБЩИНАТА , ДА ЗНАЯТ МАЛКАТА ТАЙНА , ЧЕ СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ Е НЕЗАКОНЕН .
Последна промяна от 01 на 10 юни 2011, 00:18, променено общо 7 пъти.

01
потребител
потребител

Мнение от 01 » 09 юни 2011, 06:48

Въпросът въобще не касае мен .
Аз съм си опекъл нещата - нещо повече , съдя Столичния Инспекторат за 16 хиляди лева . Делото е на втора инстанция и направиха всичко възможно за да го спрат , но не успяха .
Поставения въпрос касае 3 милиона лева събрани от глоби , но не от мен .
Сигналът е сигнал за закононарушения и присвояване на правата на МВР , Прокуратура ....
Всъщност , това представлява удоволствие за мен , дори да осъдя Инспектората за 5 лева.
Подобно съдържание вече е в МВР , защото Общинска полиция съучаствува , съдействува на Столичния Инспекторат да събира глобите , по закоти , каквито няма и не съществуват .
И тук ,когато става впроъс за закони , думите "хресва ми", "не ми харесва"- нямат значение :

ЕТО ВИ НЕЩО НОВО и по пиперлия :
КАК ДА СЕ ПАЗИМ ОТ НЕЗАКОННИЯ СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ :

ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ , СЕ НАВЪДИХА СЪЩЕСТВА , КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА В ТАКА НАРЕЧЕНИЯ "СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ " . ТЕЗИ СЪЩЕСТВА СЕ ХАРАКТЕРИЗИРАТ С ПРИМИТИВНА ИНТЕЛЕГЕНТНОСТ , ПРАВНА И ЮРИДИЧЕСКА НЕГРАМОТНОСТ , НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ . ТЕ СА ПО ОПАСНИ ОТ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА , ЗАЩОТО "ХАПЯТ " ПО ПОРЪЧКА И БЕЗ ЗАКОННО ПРАВО . ТАЗИ ГРУПА ОТ ХОРА СА СИ ПРИСВОИЛИ ПРАВА , КОИТО НЯМАТ , УЧАСТВУВАТ В АДМИНИСТРАТИВНО ПРАВОРАЗДАВАНЕ , БЕЗ ДА СА ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ !

ВСЪЩНОСТ , НЯМАТ НИКАКЪВ СТАТУТ И ВЛАСТ , НЕ ОТГОВАРЯТ НА НИКАКВИ ИЗИСКВАНИЯ ОТНОСНО ЦЕНЗ И ОБРАЗОВАНИЕ. ТЯХНАТА ВЛАСТ , Е НАШЕТО НЕЗНАНИЕ И НЕГРАМОТНОСТ .

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ТЕЗИ ДОСАДНИ И НЕЗАКОННИ ИНСПЕКТОРИ ?

ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ИНФОРМИРАНИ , ПО-ИНТЕЛЕГЕНТНИ И ПО-ОБРАЗОВАНИ - ПРАВНО И ЮРИДИЧЕСКИ !

НАПИСАНОТО ТУК Е СЛЕДСТВИЕ ОТ НЕГАТИВЕН ОПИТ , ПРИДОБИТ В ОБЩУВАНЕТО С ИНСПЕКТОРАТА И ЛИЧНО С ВЕСКА ГЕОРГИЕВА . СТОЛИЧНИЯ ИНСЕПКТОРАТ Е НЕЗАКОНЕН И БЕЗПОМОЩЕН , АКО "ПОТЪРПЕВШИЯТ ОТ ТЯХ" ЗНАЕ И ЗАЩИТАВА ОСНОВНИТЕ СИ ПРАВА ПО ЗАКОН И ПОСТУЛАТИ .

ЗА ДА ЗАЩИТИМ ОСНОВНИТЕ СИ ПРАВА ,КАТО ПОТЪРПЕВШИ , СЛЕДВА ДА ЗНАЕМ МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ ИНСПЕКТОРИТЕ , КОЕТО ВЪОБЩЕ НЕ Е ТРУДНО .

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА "АДМИНИСТРАТИВНОТО НАРУШЕНИЕ" И КОЙ ИМА ПРАВО ДА ПРИЛАГА ЗАКОНИТЕ , КАСАЕЩИ АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ДЕЛА ?

ВСЯКО АДМИНИСТРАТИВНО НАРУШЕНИЕ , СЛЕДВА ДА Е ОПРЕДЕЛЕНО СЪС ЗАКОН ИЛИ УКАЗ , СЪГЛАСНО ЧЛЕН ВТОРИ ОТ ЗАНН :

Чл. 2. (1) Деянията, които съставляват административни нарушения, и съответните за тях наказания, се определят със закон или указ.

ЕТО ЗАЩО , ИНСПЕКТОРИТЕ НАРУШАВАТ ЗАКОНА , КОГАТО ПРАВЯТ АКТОВЕ ЗА ДЕЯНИЯ, КОИТО НЕ СА ФОРМУЛИРАНИ В ЗАКОН ИЛИ УКАЗ . В ТОЗИ СЛУЧАЙ , АКТОВЕТЕ , СЪСТАВЕНИ ПО НАРЕДБИТЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ , КОИТО НЯМАТ СИЛАТА НА ЗАКОН , СА НЕВАЛИДНИ И НАРУШАВАТ КОНСТИТУЦИЯТА . ПОДЗАКОНОВИ АКТОВЕ , НЕ МОГАТ СЪЗДАВАТ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ , КОИТО НЕ СА ФОРМУЛИРАНИ ПРЕДИ ТОВА В КОНСТИТУЦИЯТА ИЛИ ЗАКОН . НАРЕДБИТЕ СА ПОДЗАКОНОВ АКТ И КОГАТО НЕ СА ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЯКОЙ ЗАКОН , СА ПОЖЕЛАНИЯ И КОЛЕКТИВНИ СЪНИЩА , НА ТЕЗИ КОИТО СА ГИ СЪСТАВИЛИ . ТОВА ДОБРЕ СЛЕДВА ДА СЕ ЗНАЕ ОТ ВСИЧКИ "ПОТЪРПЕВШИ" ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ И НЕГРАМОТНИ ИНСПЕКТОРИ .

ПО КОНСТИТУЦИЯ , КМЕТОВЕТЕ НЯМАТ КОСТИТУЦИОНАЛНИ ПРАВОМОЩИЯ , ЗА РАЗЛИКА ОТ ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ .

ЦИТИРАМ ЗАКОНА :

" АДМИНИСТРАТИВНО НАРУШЕНИЕ

Административното нарушение е ДЕЯНИЕ , което нарушава установения ред на държавно управление, извършено е ВИНОВНО (вина – психическо отношение на лицето към неговото собствено поведение и неблагоприятните последици, които произтичат от него) и е ОБЯВЕНО ЗА НАКАЗУЕМО С АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ , налагано по административен ред.

ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ ВЪРХУ ТЕРМИНИТЕ "ДЕЯНИЕ" , "ДЕЕЦ" , КАКТО И ТЕРМИНА : " УСТАНОВЕНИЯ РЕД НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ" . НИМА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА , ПРОДАВАЩИ СТОКАТА СИ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПАЗАР ИЗВЪРШВАТ НАКАЗУЕМИ ДЕЯНИЯ ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОНА И НАРУШАВАТ УСТАНОВЕНИЯ РЕД НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ ?

ДЕЯНИЕ, КОЕТО НЕ Е ФОРМУЛИРАНО КАТО ВИНОВНО ПО ЗАКОН И КОЕТО НЕ ВОДИ ДО НАРУШАВАНЕ УСТОИТЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД , НЕ Е И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАРЕЧЕНО "АДМИНИСТРАТИВНО НАРУШЕНИЕ" И ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАНО .

ТОЕСТ , ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПАЗАР , НЕ СА НАРУШИТЕЛИ ПО ЗАКОНА И НЕ НАРУШАВАТ УСТАНОВЕНИЯ ДЪРЖАВЕН РЕД , НО БИВАТ САНКЦИОНИРАНИ АДМИНИСТРАТИВНО , РИТАНИ , БЛЪСКАНИ И ПОДЛАГАНИ НА УНИЖЕНИЕ . НАРУШИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНА ТУК СА ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ , КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЗАКОНА ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ.

СЪЩОТО КАСАЕ И РЕКЛАМНАТА ДЕЙНОСТ ! НЯМА ЗАКОН ЗА РЕКЛАМАТА , ЗНАЧИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА НАРУШЕНИЕ НА ТОЗИ ЗАКОН .НЯМА И ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДУМАТА " РЕКЛАМА " . РЕКЛАМАТА НЕ Е КРИМИНАЛНО ДЕЯНИЕ , ПРЕСЛЕДВАНО ОТ ЗАКОНА ? КРИМИНАЛНО ДЕЯНИЕ Е САНКЦИОНИРАНЕТО НА ХОРА И ФИРМИ , ЗА ИЗВЪРШЕНА РЕКЛАМА , КОЕТО ИЗВЪРШВАТ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ. КРИМИНАЛНО ДЕЯНИЕ Е РЕКЕТИРАНЕТО на ХОРА , КОИТО НЕ СА НАЯСНО СЪС ЗАКОНА .

НЯМА ЯСНОТА , НИКОЙ НЕ ЗНАЕ /ОСОБЕННО ИНСПЕКТОРИТЕ / И НЯМА ОПРЕДЕЛЕНИЕ И РАЗГРАНИЧЕНИЕ МЕЖДУ ДВЕТЕ ПОНЯТИЯ : "РЕКЛАМА" - "ИНФОРМАЦИЯ" . ТОВА ПРЕВРЪЩА ВСЕКИ АКТ НА ИНСПЕКТОРАТА , В НЕЗАКОНЕН И ПРЕСТЪПЕН , ПОРАДИ НЕЗНАНИЕ , НЕВЕЖЕСТВО И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ .

МАЛКО ГРАЖДАНИ ЗНАЯТ , ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО НЕ Е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНО ОТ ЗАКОНА , Е РАЗРЕШЕНО . ТОВА Е ПРИНЦИП ЗАЛЕГНАЛ В КОНСТИТУЦИЯТА , КОЯТО КОНСТИТУЦИЯ , ИНСПЕКТОРИТЕ НЕ ЗНАЯТ И ЕЖЕДНЕВНО НАРУШАВАТ С ДЕЙНОСТТА СИ ,. ПО ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ , ТЕ НЯМАТ НИКАКВИ ПРАВА ДА САНКЦИОНИРАТ ГРАЖДАНИТЕ .

ОПИТАХ СЕ ДА НАМЕРЯ " ЗАКОН ЗА СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ " , НО НЕ МОЖАХ - НЯМА ЗАКОН , НЯМА ЗАКОННО УСТАНОВЕНИ И РЕГЛАМЕНТИРАНИ ПРАВОМОЩИЯТА НА 45О ИНСПЕКТОРА ОТ СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ .ТЕЗИ 450 СЛУЖИТЕЛИ ЕЖЕДНЕВНО ТОРМОЗЯТ И ПРИТЕСНЯВАТ ВЪЗРАСТНИ ХОРА И РЪКОВОДИТЕЛИ НА ФИРМИ , КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАЩИТЯТ .

ЛИПСАТА НА ЗАКОН ОЗНАЧАВА , ЧЕ "СТОЛИЧНИЯ ИНПЕКТОРАТ" Е НЕЗАКОНЕН , ЧЕ ДЕЙНОСТТА НА ИНСПЕКТОРИТЕ - ВЪОБЩЕ НЕ Е ОБЛЕЧЕНА В ЗАКОНОВАТА ВЛАСТ.

ПО КОНСТИТУЦИЯ , СТОЛИЧНИЯ КМЕТ НЯМА ПРАВО , ДА УЧАСТВУВА В ИЗВЪРШВАНЕТО НА АДМИНИСТРАТИВНО - НАКАЗАТЕЛНА ДЙНОСТ .ТАКИВА ПЪЛНОМОЩИЯ ИМАТ ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ , КОИТО МОГАТ ДА СПИРАТ ИЛИ ОТМЕНЯТ НАРЕДБИТЕ НА КМЕТОВЕТЕ И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ , НО НЕ ГО ПРАВЯТ .

В РАМКИТЕ НА КОИ СВОИ ЗАКОНОВИ ПЪЛНОМОЩИЯ , СТОЛИЧНИЯ КМЕТ ДЕЛЕГИРА КОНТРОЛНО - АДМИНИСТРАТИВНИ ПРАВА НА "СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ" ? ТА ТОЙ НЯМА ТАКИВА ПОЛНОМОЩИЯ , ЗА ДА ГИ ДЕЛЕГИРА .

ПЪРВИЧНИЯ ДОКУМЕНТ , КОЙТО РЕГЛАМЕНТИРА ДЕЙНОСТТА НА ИНСПЕКТОРАТА , НЕ Е ЗАКОН , А СМЕШЕН ПРАВИЛНИК /ПРАВИЛНИКА НЕ СЪЗДАВА ЗАКОННИ ПОСЛЕДСТВИЯ / :

"ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ КЪМ СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Раздел I.
Общи положения

Чл. 1. Този правилник урежда устройството, функциите и организацията на дейността на Столичен инспекторат към Столична община.

Чл. 2.(1) Столичен инспекторат, наричан по-нататък "Инспектората", е ЗВЕНО на общинска бюджетна издръжка при Столична община, ВТОРОСТЕПЕНЕН разпоредител с бюджетни средства.

(2) Инспекторатът осигурява и подпомага изпълнението на контролните функции на Кмета на Столична община на територията на Столична община, като е на негово пряко подчинение.

Раздел II.
Правомощия

Чл. 3. (1) СЪОБРАЗНО ПЪЛНОМОЦИЯТА СИ инспекторатът осъществява контрол по спазването от страна на всички юридически и физически лица на територията на Столична община на нормативните актове на Столичен общински съвет, на ЗАКОНИТЕ и ПОДЗАКОНОВИТЕ нормативни актове, както и на договори, по които страна е Столичната община, когато такива функции са му възложени от Кмета на Столична община или от Столичен общински съвет.

(2) Инспекторатът съдейства в рамките на ПРАВОМОЩИЯТА СИ на всички лица на територията на Столична община при предотвратяване на нарушения или преодоляване на последиците от нарушения на нормативно установения ред на територията на Столична община.

(3) При изпълнение на функциите си по ал. 1 и 2 Инспекторатът осъществява текущ, превантивен и последващ контрол, дава ПИСМЕНИ ПРЕДПИСАНИЯ и следи за изпълнението им.

(4) При изпълнение на функциите си по ал. 1 и 2 Инспекторатът ОСЪЩЕСТВЯВА и административнонаказателна дейност ПО ПРЕДВИДЕНИЯ ЗАКОНОВ РЕД . "

КАКТО ВИЖДАТЕ , ДОРИ В ТОЗИ ПРАВИЛНИК ЛИПСВАТ УПОМЕНАТИ И ИЗБРОЕНИ ПЪЛНОМОЩИЯТА НА "ИНСПЕКТОРИТЕ" !

КОЙ , КОГА И С КАКЪВ ДОКУМЕНТ Е ОВЛАСТИЛ С ПЪЛНОМОЩИЯ , ТЕЗИ ПРАВНО НЕГРАМОТНИ В ОСНОВНАТА СИ ЧАСТ ХОРА , ДА ИЗВЪРШВАТ И УПРАЖНЯВАТ КОНТРОЛНА ДЕЙНОСТ ПО ЗАКОНИ И НАРЕДБИ ? ЛИПСАТА НА ПРАВНА КУЛТУРА И ОБРАЗОВАНИЕ , НЕСПОСОБНОСТТА ДА ПИШАТ И ЧЕТАТ ПРАВНИ ТЕКСТОВЕ, НЕ ГИ ПРАВИ ГОДНИ СУБЕКТИ ДА РАЗБИРАТ ИЛИ ТЪЛКУВАТ ЗАКОНА И ДА САНКЦИОНИРАТ ?

АКО НЯМА "ЗАКОН ЗА ИНСПЕКТОРАТА" , РЕГЛАМЕНТИРАЩ ПРАВАТА И ПРАВОМОЩИЯТА НА ТАЗИ "ОБЩИНСКА" СТРУКТУРА , ЗА КАКЪВ ЗАКОНОВ РЕД И ПРАВОМОЩИЯ СТАВА ВЪПРОС ?

Чл. 4. (1) Инспекторатът изпълнява задачите си самостоятелно или във взаимодействие с други общински и/или държавни органи.

(2) При изпълнение на задълженията си служителите на Инспектората могат да изискват от общинската, районните администрации, общинските предприятия и търговските еднолични акционерни дружества с общинско участие да им предоставят необходимата информация, документация, становища и оказват всяко друго необходимо съдействие, като работят в тясно сътрудничество с тях.

АКО СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ НЕ Е ЗАКОНЕН , ТО КАКВИ МОГАТ ДА БЪДАТ НЕГОВИТЕ РЕШЕНИЯ , НАРЕДБИ , ПРАВИЛНИЦИ И АКТОВЕ ?

КАК МОЖЕ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ИНСПЕКТОРАТА , ДА ПРИЛАГАТ ЗАКОНИ , БЕЗ ДА СА УПЪЛНОМОЩЕНИ ЗА ТОВА , В САМИТЕ ЗАКОНИ И КОНСТИТУЦИЯТА ? АКО ТАЗИ СТРУКТУРА НЕ СЪЩЕСТВУВА В ЗАКОНИТЕ И КОНСТИТУЦИЯТА , ТО ТЯ СЪЩЕСТВУВА В РАЗРЕЗ С ТЕЗИ ЗАКОНИ И ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ .

ЕТО ВИ ЕДИН ПАСАЖ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА , РЕГЛАМЕНТИРАЩ ПРАВАТА НА КМЕТА :

Чл. 139. (1) Орган на изпълнителната власт в общината е кметът. Той се избира от населението или от общинския съвет за срок от четири години по ред, определен със закон.
(2) В своята дейност кметът се ръководи от закона, актовете на общинския съвет и решенията на населението.

КМЕТЪТ ПО КОНСТИТУЦИЯ , НЕ Е УПЪЛНОМОЩЕН , НЯМА ПРАВО ДА ИЗВЪРШВА "ПРАВОРАЗДАВАНЕ" . ВИДНО ОТ КОНСТИТУЦИЯТА /ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ДО КМЕТА НА СОФИЯ / .

БЕЗ ДА ИМА ПРАВО ДА УЧАСТВУВА В АДМИНИСТРАТИВНО ПРАВОРАЗДАВНЕ , КМЕТЪТ НА СОФИЯ НАЗНАЧАВА И ДАВА ПЪЛНОМОЩИЯ НА ЛИЦА ОТ ВТОРОРАЗРЯДНА КТРУКТУРА - ПРАВНО И ЮРИДИЧЕСКИ НЕКРАМОТНИ /КАКВИТО СА ИНСПЕКТОРИТЕ / , ДА СЪСТАВЯТ АКТОВЕ ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ .

ЕТО ОТНОВО ЦИТИРАМ ПРАВИЛНИКА , В КОЙТО ЯСНО ПИШЕ :

"Инспектората", е ЗВЕНО на общинска бюджетна издръжка при Столична община, ВТОРОСТЕПЕНЕН разпоредител с бюджетни средства."

КАКВА ДЪРЖАВА Е ТАЗИ, КОЯТО Е ПЪЛНА С НЕГРАМОТНИ ХОРА ? НО НЕГРАМОТНОСТТА НЕ Е НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА . "ВСИЧКО КОЕТО НЕ Е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН , Е РАЗРЕШЕНО ."

ОТВОРЕТЕ АКТОВЕТЕ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ , СЪСТАВЕНИ ОТ НЕГРАМОТНИ И НЕУПЪЛНОМОЩЕНИ ЛИЦА И ПРОЧЕТЕТЕ НАПИСАНОТО ТАМ . ВСЕКИ ЕДИН АКТ , ЛИШЕН ОТ ЗАКОННО ОСНОВАНИЕ , Е ПРОСТО КЪС ХАРТИЯ .

ЕТО ИЗВАДКА ОТ "ЗАКОНА ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ "

б) (изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г.) определени от ръководителите на ведомствата,
организациите, областните управители и кметовете на общините, на които е
възложено приложението или контрола по приложението на съответните нормативни "

АКО НА КМЕТА НА ГРАДА , НЕ Е ВЪЗЛОЖЕНО ПРАВОРАЗДАВАНЕ , ТО С КОЙ НОРМАТИВЕН ДОКУМЕНТ , НЕГОВИТЕ ВТОРОРАЗРЯДНИ ПОДЧИНЕНИ , СА УПЪЛНОМОЩЕНИ ЗА ТОВА ?

ЗНАЕНЕТО НА ЗАКОНА , ОТЧАСТИ НИ СПАСЯВА И ОПАЗВА ОТ СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ - ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА ОТ ХОРА , КОИТО В РАМКИТЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ,САНКЦИОНИРАТ БЕЗ ЗАКОННО И ПРАВНО ОСНОВАНИЕ , ХИЛЯДИ ГРАЖДАНИ ГОДИШНО . ТОВА СТАВА , ЗАЩОТО ГРАЖДАНИТЕ НЕ ЗНАЯТ ПРАВАТА СИ И ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА , В КОЯТО ЖИВЕЯТ .

НЕКА СЕ ЗАМИСЛИМ !

НЕКА И ИНСПЕКТОРИТЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ , МАКАР ЧЕ , АКО БЯХА МИСЛЕЩИ СЪЩЕСТВА , НЯМАШЕ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ ФИНАНСОВО , КАКТО ПРАВЯТ СЕГА . ЗАЩОТО АКО БЯХА МИСЛЕЩИ, ЩЯХА ДА ЗНАЯТ , ЧЕ "ПРОФЕСИЯТА" ИМ Е КАТО ТАЗИ НА КОМАРИТЕ , БЪЛХИТЕ И НАСЕКОМИТЕ .

ТОЗИ ТЕКСТ, ОБРАБОТЕН , ПРОМЕНЕН И КОГАТО СТАНЕ ТОВА , ЩЕ НАМЕРИ ПЪТ ДО ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА СОФИЯ .

РЕДНО Е , ЮРИСТИТЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ И ОБЩИНАТА , ДА ЗНАЯТ МАЛКАТА ТАЙНА , ЧЕ СТОЛИЧНИЯ ИНСПЕКТОРАТ Е НЕЗАКОНЕН .

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!

Мнение от dydo » 09 юни 2011, 12:30

Колега 01, не знам за какво съдиш общината и искрено ти желая да спечелиш, тъй като със сигурност действията на нейни служители в много случаи, предполагам за незаконосъобразни. В същото време обаче, с много от изложените аргументи не съм съгласен. Имам предвид в насоката, че в някои случаи се нарушавал ЗАНН и т.н. Ето например, единият от аргументите ти е, че административните нарушения могат да бъдат предвидени само със закон или указ. Хубаво, съгласен съм конкретно за нормите на ЗАНН, но само толкова. Прочети чл.22 и в частност ал.4 и натам от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА)и ще видиш, че същия предвижда размер (праг от до) на наказания-глоби и имуществени санкции, които да се възпроизведат в съответните наредби. И в случая ето-наказанията са предвидени със закон или указ. От друга страна, ЗМСМА предвижда, че НП се издават от кмета и, че ОС приема наредби. Сега ти ще кажеш, да ама ЗМСМА предвижда най-общо само праг на санкциите, като същите конкретно се възпроизвеждат в съответната наредба, или по друг начин казано това противоречи на ЗАНН защото за конкретното нарушение състава е в наредбата, а не в закон или указ, както регламентира ЗАНН. На това съждение, аз пък ще ти кажа следното: ЗАНН предвижда административните нарушения да са регламентирани със закон или указ, но пък ЗМСМА предвижда само праг и но пък препраща към наредби. Е, какво пра,им са-ЗАНН казва едно, а ЗМСМА друго. Апропо има много такива закони, т.е. препращащи към наредби относно съставите на нарушения и според твоята логика са противоречащи на ЗАНН. В този ред на мисли, имаме два нормативни акта от еднаква степен и възниква въпроса, кой ще приложим. Аз ако съм съдия, ще приложа ЗМСМА, тъй като по отношение на въпросите с местно значение, той се явява специален нормативен акт, демек няма никаква правна пречка и да препраща към наредби, съдържащи състави на административни нарушения, още повече, че самия ЗМСМА съдържа праг на наказания. ЗАНН казва едно, ЗМСМА друго, но тъй като последния се явява специален нормативен акт спрямо ЗАНН, приложението на общия нормативен акт - в случая ЗАНН, се изключва.
Има още много да се разсъждава по всеки един въпрос, коментиран в изложеното от теб, ама нямам време, а и не ми се пише. Само ще ти дам пример с Наредбата за организация на движението в Столична община, по която и мен ме глобиха 20 лв. Та четейки същата видях, че много от разпоредбите й са обявени за противоконституционни, ама не е отменена цялата наредба и всички разпоредби, предвиждащи налагане на наказания................т.е. ако това, което казваш относно противоречието със ЗАНН, е на 100% вярно във всички случаи, то би следвало де що имаше разпоредба предвиждаща глоба, също да бъде отменена като противоконституционна. Е да, ама не. Повечето от разпоредбите на визираната наредба не са отменени и си действат, т.е. логиката ти ти за противоречие със ЗАНН може и да е вярна, ама само донякъде и не във всички насоки.

Ще кажа нещо и по отношение на инспекторите, във връзка с цитата от теб на ЗАНН. Та, Наредбите на ОС нормативни актове ли са - Да, макар и с местно значение. В съответните наредби, инспекторите определени ли са като компетентните лица да извършват проверки-Да, там където са определени, проблем няма. Та юристите на областния управител и кмета, най много да се изсмеят на тези съждения и особено, що се касае за наредби, в които тези инспектори са предвидени като проверяващи.

01
потребител
потребител

Мнение от 01 » 09 юни 2011, 16:31

dydo написа:Колега 01, не знам за какво съдиш общината и искрено ти желая да спечелиш, тъй като със сигурност действията на нейни служители в много случаи, предполагам за незаконосъобразни. В същото време обаче, с много от изложените аргументи не съм съгласен. Имам предвид в насоката, че в някои случаи се нарушавал ЗАНН и т.н. Ето например, единият от аргументите ти е, че административните нарушения могат да бъдат предвидени само със закон или указ. Хубаво, съгласен съм конкретно за нормите на ЗАНН, но само толкова. Прочети чл.22 и в частност ал.4 и натам от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА)и ще видиш, че същия предвижда размер (праг от до) на наказания-глоби и имуществени санкции, които да се възпроизведат в съответните наредби. И в случая ето-наказанията са предвидени със закон или указ. От друга страна, ЗМСМА предвижда, че НП се издават от кмета и, че ОС приема наредби. Сега ти ще кажеш, да ама ЗМСМА предвижда най-общо само праг на санкциите, като същите конкретно се възпроизвеждат в съответната наредба, или по друг начин казано това противоречи на ЗАНН защото за конкретното нарушение състава е в наредбата, а не в закон или указ, както регламентира ЗАНН. На това съждение, аз пък ще ти кажа следното: ЗАНН предвижда административните нарушения да са регламентирани със закон или указ, но пък ЗМСМА предвижда само праг и но пък препраща към наредби. Е, какво пра,им са-ЗАНН казва едно, а ЗМСМА друго. Апропо има много такива закони, т.е. препращащи към наредби относно съставите на нарушения и според твоята логика са противоречащи на ЗАНН. В този ред на мисли, имаме два нормативни акта от еднаква степен и възниква въпроса, кой ще приложим. Аз ако съм съдия, ще приложа ЗМСМА, тъй като по отношение на въпросите с местно значение, той се явява специален нормативен акт, демек няма никаква правна пречка и да препраща към наредби, съдържащи състави на административни нарушения, още повече, че самия ЗМСМА съдържа праг на наказания. ЗАНН казва едно, ЗМСМА друго, но тъй като последния се явява специален нормативен акт спрямо ЗАНН, приложението на общия нормативен акт - в случая ЗАНН, се изключва.
Има още много да се разсъждава по всеки един въпрос, коментиран в изложеното от теб, ама нямам време, а и не ми се пише. Само ще ти дам пример с Наредбата за организация на движението в Столична община, по която и мен ме глобиха 20 лв. Та четейки същата видях, че много от разпоредбите й са обявени за противоконституционни, ама не е отменена цялата наредба и всички разпоредби, предвиждащи налагане на наказания................т.е. ако това, което казваш относно противоречието със ЗАНН, е на 100% вярно във всички случаи, то би следвало де що имаше разпоредба предвиждаща глоба, също да бъде отменена като противоконституционна. Е да, ама не. Повечето от разпоредбите на визираната наредба не са отменени и си действат, т.е. логиката ти ти за противоречие със ЗАНН може и да е вярна, ама само донякъде и не във всички насоки.

Ще кажа нещо и по отношение на инспекторите, във връзка с цитата от теб на ЗАНН. Та, Наредбите на ОС нормативни актове ли са - Да, макар и с местно значение. В съответните наредби, инспекторите определени ли са като компетентните лица да извършват проверки-Да, там където са определени, проблем няма. Та юристите на областния управител и кмета, най много да се изсмеят на тези съждения и особено, що се касае за наредби, в които тези инспектори са предвидени като проверяващи.
Виждам и чета професионално обсъждане , за което благодаря .
Съдя Столичния Инспекторат , но преди де ги съдя , ги вкарах в СРП - Прокуратурата , за съставяне на документи с невярно съдържание. СРП излезе с постановление и образува дознание , с мотива че има наличие на основания за извършено престъпление по съответния член на НК.
Десетина инспектори под строй , ходиха и писаха обяснения , а после и някои от тях бяха на разпит .
Намеси се Градска прокуратура , която отмени постановлението - имат връзки там хората , по силни от моите ......
Тогава започнех дело в Административния съд , по ЗООД на държаната и общините , което вече е на втора инстанция.
Аз Благодаря за твоето включване и ще го чета внимателно , защото в момента нямам време .
Във всеки случай , това с "рекламата" и с тези 3 милиона лева глоби , събрани без закон и без действуваща наредба / Наредбата вече втора година е спрояна именно по такива съображения / е факт.
Тези дни , беше внесен подобен сигнал до МВР , за това , че Общинската полиция съдействува и съучаствува активно в такива мероприятия и в притесняването на гражданите .
Тези дни , колеги ще внесат и писмо до Омбудстмана , за това , че се нарушават правата на гражданите и че не се спазва коституционния принцип :
"Всичко което не е изрично забранено от закона е разрешено "
Не зная какво ще излезе , но ми е интересно .
Може и нищо да не стане , но все пак , много , хиляди са случаите , в които неграмотни инспиктори , съставят неграмотни АУАНН .
Имам и водя няколко дела по АУАНН - по въпроси свързани с домашни инструменти /крикове / които испекторит приемат за подемни съоръжения и правят АУАНН по тази наредба .
Или път , дело касаещо "ПРЕНОСИМИ ПОЖАРОГАСИТЕЛИ" /освободени от контрол/ , които инспекторите приемат като Съоръжения под налягане и правят АУНН , по наредбата за Контрол върху съоръжения под налягане . Актовете започват от 200 - даже имам акт за 5000 лева , но когато се стигне до прокуратурата и наказанията , инспекторите "увяхват" .
Заради това , че браня правата си по закон и със законите , има наказани инспектори - /заради неграмотно и некомпетентно съставени АУАНН /, което за мен е удоволствие .
Една от инспекторките беше уволнена /не само заради мен - просто тя си беше природно тъпаи нещата се насложиха / .
Веска Георгиева , с която се познавам лично , беше забранила на подчинените си /не от симпатия към мен /, да се занимават с нас , но те са толкова глупави че забравяти нарушават разпореждането .
Последния път , една симпатична инспекторка плака и ме моли да не повдигам въпроса и да си вземе обратно портоколите , което беше вече късно и ....но това вече е много лично .
Целта на това занятие е : да предизвикам коментар , по правното основание и условията за съставяне на АУАНН от инспектори в Столичния инспекторат , които нямат такова право по закон , нямат ценз , дори и не са уполномощени от Кмета да го представляват по неговите задължения . Какво остава пък , да правят АУАНН по закони , каквито няма .
Още веднаж благодаря , повечето четат , но не пишат .
С Уважение: Мулетаров
Последна промяна от 01 на 09 юни 2011, 16:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!

Мнение от dydo » 09 юни 2011, 16:53

За да не остана погрешно разбран, ще поясня:
Естествено, че винаги може едно наказателно постановление да бъде отменено. Винаги може съответните инспектори да са нарушили закона, да са си превишили правата или да са извършили дори престъпление. Винаги има възможност да бъдат осъдени.
Тук става дума за принципни разсъждения, във връзка с написаното, при които разбира се има и изключения. Т.е. с оглед моите изложени аргументи в предишната ми реплика, нещата се свеждат до три извода, а именно:
1. Няма пречка в наредба на общинския съвет да са предвидени състави на нарушения и санкции за тях;
2. Съгласно ЗАНН, едната хипотеза е, актосъставителите трябва да са определени с нормативен акт (кои могат да съставят актове), а наредбите на общинския съвет, са нормативен акт.
3. По силата на ЗМСМА, кмета на съответната община има право да издава наказателни постановления - той е наказващ орган в случая.

А това, дали във всеки конкретен случай, съответната наредба предвижда, че проверките се извършват от тези инспектори, че има някакви пропуски, са съвсем отделни въпроси.

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 10 юни 2011, 00:03

аз предлагам , който не си плаща глобите до ходи да копа на магистралата.
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

SpliTT
потребител
потребител
Регистриран: 10 юни 2011, 09:37
Модел на автомобила: Ford Escort mk5 1.6 16V

Мнение от SpliTT » 10 юни 2011, 11:35

Чета тази тема с интерес и мисля че колегата 01 има право.Аз имам сервиз в ж.к. Дружба и имам контакти с периодично появяващи се инспектори (жени) който искат фирмените ми документи и постоянно ме изнудват да им плащам глоби под заплаха че ще ми съставят акт за административно нарушение за над 200 лв..за да избегна тези актове им плащам по 20 лв. на ръка и само вднъж са ми издавали квитанция от кочан.Като прочетох написаното ми изникна въпроса дали тези хора имат право да ми инспекритрат сервиза и кой може да ми даде конкретна информация как мога да се защитя от този рекет

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 10 юни 2011, 12:18

SpliTT написа:Чета тази тема с интерес и мисля че колегата 01 има право.Аз имам сервиз в ж.к. Дружба и имам контакти с периодично появяващи се инспектори (жени) който искат фирмените ми документи и постоянно ме изнудват да им плащам глоби под заплаха че ще ми съставят акт за административно нарушение за над 200 лв..за да избегна тези актове им плащам по 20 лв. на ръка и само вднъж са ми издавали квитанция от кочан.Като прочетох написаното ми изникна въпроса дали тези хора имат право да ми инспекритрат сервиза и кой може да ми даде конкретна информация как мога да се защитя от този рекет
Представят ли се със служебна карта? От коя държавна агенция са?
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

SpliTT
потребител
потребител
Регистриран: 10 юни 2011, 09:37
Модел на автомобила: Ford Escort mk5 1.6 16V

Мнение от SpliTT » 10 юни 2011, 12:28

bateto_toshko написа:
SpliTT написа:Чета тази тема с интерес и мисля че колегата 01 има право.Аз имам сервиз в ж.к. Дружба и имам контакти с периодично появяващи се инспектори (жени) който искат фирмените ми документи и постоянно ме изнудват да им плащам глоби под заплаха че ще ми съставят акт за административно нарушение за над 200 лв..за да избегна тези актове им плащам по 20 лв. на ръка и само вднъж са ми издавали квитанция от кочан.Като прочетох написаното ми изникна въпроса дали тези хора имат право да ми инспекритрат сервиза и кой може да ми даде конкретна информация как мога да се защитя от този рекет
Представят ли се със служебна карта? От коя държавна агенция са?
От столичен инспекторат район Дружба...аз съм безсилен вече това е човек с власт който каквото ти каже това трябва да направиш иначе..лошо.Не знам просто към кого да се обърна то това го няма никъде най-големите мутри днес в България са държавни служители...жалко и грозно според мен

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 10 юни 2011, 14:22

Колега, свържи се с адвокат и следващият път като дойдат ги оставяш в изчаквателна позиция и изчезваш.
Като се скриеш звънкаш на адвоката и докато дойде им поднасяш кафета, бонбони, сладки и т.н.
Като дойде адвоката сядате при тях и започвате да си говорите по същество. Не може всеки да е едновремено и счетоводител, и юрист, и еколог и каквото още се сетиш!
Инспекторите от общината са научили 10-20 члена от 2-3 наредби и закони и тръгват да си искат. Понеже не си запознат с всичко и няма от къде да направиш справка, дали това което цитират е вярно, попадаш в капана.
А ако сложиш и някоя скрита камера и да ги запишеш как те изнудват и искат пари са ти в кърпа вързани.
Гледай обаче да не им даваш парите на момента, а ако не се хванат гледай да е извън обсега на камерата, защото има чл.301 от НК, според който не само искането, но и даването на подкуп е престъпление.
Има и други начини, но не се знае кой на кого е роднина в МВР и дали няма да изтече информация.

01
потребител
потребител

Мнение от 01 » 11 юни 2011, 08:03

Очаквах и трябва време , да излязат такива "случаи", олицетворяващи работата на повлеканите от Столичен инспекторат . Това е "домашната полиция" която Бойко Борисов създаде и на която вдъхна живот с наши пари . Десетки и стотици са случаите като този , разказан от колегата , когато се взимат пари , без каквото и да е законно основание и без съществуващо нарушение . ПРи КАТ поне , нещата са обективни , там има закон . Ама тези не са КАТ, те нямат никакви правомощия. В същото време , се издържат именно с глоби .
За снимането и филмирането/ при даването на парите/ ..... то няма стойност , освен ако нямаш връзки в телевизията /за да го излъчат / . Стойност имат само СРС-тата , филмирани и записани по прокурорско разпореждане. Бях изненадан неприятно , когато представихме материал - филмиране / по друг повод / и записът не свърши работа както трябва . Записът беше от охранителни камери - как служител от известна охранителна фирма /охраняваща наш обект /, отваря магазина през ноща и си "пазарува без пари " със свои доведени приятели от Костинброд . "Взеха" си акумулатори , зимни гуми и разни неща - ама много глупав бил охранителят , хем знае че има камери .
Така че , ако човек не е подготвен психически - гори , както колегата и мен в началото . И аз съм плащал два пъти по 20 лева в началото , за да не си губя времето .
Освен това и то често , Инспекторите вървят с полицай от "Общинска полиция" . Тогава не се взимат пари под масата , но хората са безпомощни , защото полицаят вече има права , макар да не става въпрос за нарушение на законите . Така става при случаите с ПАЗАРИТЕ когато малтретират възрастни хора или пък , при случаите с "незаконните колчета" и павилиони .
Ами случаите в центъра , когато слагат скоби на колата ти и служители на частни фирми ти взимат парите ?
Нима има закон за това ?
Не , това е рекет , от който се издържат хора , фирми , партии .

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”