Паяк при хипермаркет Била
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
- Status: Извън линия
Паяк при хипермаркет Била
Значи онзи ден бях спрял на паркинга на Била, който се намира до мола Парадайз в София. На входа бариерата е широко вдигната и има една табела, която гласи "Безплатен паркинг за клиенти на била" и толкоз.
Паркирах си колата, влезнах в билата, взех си нещо да ям, след което реших да свърша една работа в района и си оставих колата на паркинга. След 30 минути се прибирам и гледам един паяк вдига колата до мен като явно беше раздигал и други преди това.
Интересно ми е ако се бях забавил още 5-10 минути дали и моята кола щеше да бъде вдигната и на какво основание ги вдигат, без да има никакви табелки или предупреждения за това? След това акт ли им пишат или ? Щото едно вдигане с паяк в София си е 60 лева + плащане на час за паркинг, в който ти стои колата.
Редно ли е изобщо? Това е поредната врътка да цоцат пари от гражданите
Паркирах си колата, влезнах в билата, взех си нещо да ям, след което реших да свърша една работа в района и си оставих колата на паркинга. След 30 минути се прибирам и гледам един паяк вдига колата до мен като явно беше раздигал и други преди това.
Интересно ми е ако се бях забавил още 5-10 минути дали и моята кола щеше да бъде вдигната и на какво основание ги вдигат, без да има никакви табелки или предупреждения за това? След това акт ли им пишат или ? Щото едно вдигане с паяк в София си е 60 лева + плащане на час за паркинг, в който ти стои колата.
Редно ли е изобщо? Това е поредната врътка да цоцат пари от гражданите
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Паяк при хипермаркет Била
Паркинги и гаражи не ходят в частни имоти. Пробвал съм. Писмено до кмета на общината, съгласуване с полицията, пък инспекторат, трябва задължително да има нарушение на ЗДВП или общинска наредба...и чак тогава, ако всички по веригата са се произнесли с положително становище, плащаш някакви пари и..може евентуално да дойдат, като задължително трябва да е в работно време.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Паяка на "Паркинги и гаражи" ли е бил?
В Била най-много да пуснат бариерите и ти да ходиш да си взимаш билетче от автоматите им.
Да не е била просто закъсала кола нещо?
В Била най-много да пуснат бариерите и ти да ходиш да си взимаш билетче от автоматите им.
Да не е била просто закъсала кола нещо?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
В Скай Сити паркинга им върви един чичо и записва всяка кола в колко часа е влязла, над час и половина вика паяка. Сега кой какво плаща като викне паяка незнам ама съм виждал да изнася коли от там. Иначе да в частен имот като извикаш паяк си го плащаш ти, което незнам защо е така при положение че някой ти е спрял пред гаража и защо аз трябва да плащам при положение че другия е в нарушение. Та освен да са преседели повече тия коли и да ги вдигат затова, незнам.
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Ако ти спре пред гаража ще е паркирал неправилно на общински път. Улицата, която е пред гаража ти.

-
- потребител

Снимката е стара. Отзад се вижда, че мола още не е построен, но е ясно за какво става на въпрос. Бариерата не е от онези, от които си взимаш билетче на влизане. Не беше вдигната само една кола.
Понеже съм от младост и ми прави впечатление на новия лидъл, който го построиха в младост 3/4. Хората не само, че паркират на паркинга ами си остават и колите за през ноща. Бариерата пада в 22:00 и мисля, че в 07:00 я вдигат и си взимат колите за работата. До сега не съм видял някой да им е направил проблем, иначе нямаше да има толкова много коли.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Колеги явно пак българската ни наглост се е проявила, някой си иска да печели лесни и бързи пари на гърба на другите по особенно нечестен начин, никога до сега в нито една верига като била, лидл, кауфланд, пени не съм виждал такова нещо. Както вас и на мен ми се налага да пазарувам.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ми не се притеснявай, с касовата бележка винаги може да докажеш къде и в колко часа си бил.essex написа: Както вас и на мен ми се налага да пазарувам.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
И това според теб правилно ли е?Eastbourne написа: Понеже съм от младост и ми прави впечатление на новия лидъл, който го построиха в младост 3/4. Хората не само, че паркират на паркинга ами си остават и колите за през ноща. Бариерата пада в 22:00 и мисля, че в 07:00 я вдигат и си взимат колите за работата. До сега не съм видял някой да им е направил проблем, иначе нямаше да има толкова много коли.

Точно! Да си паркираш колата на паркинга на супермаркета...за през нощта!essex написа:Колеги явно пак българската ни наглост се е проявила...
-
- потребител
Разбира се, че не е правилно. Това просто го дадох като пример с другите вериги. Но пък не е правилно и това, което правят билата - да ти вдигат колата. Случая го дадох, защото след като си купих нещо, си изхвърлих касовата бележка. Като ми вдигнат колата ходи докажи, че съм пазарувал после.И това според теб правилно ли е?![]()

Решението е да се сложат бариери с билетчета до 1 час безплатно примерно и тогава никой няма да паркира
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Това с бариерата и билетчетата неработи. В няколко такива маркета се опитаха да го направят и си нямаш представа какви опашки ставаха и задръстваха улицата. Съответно я махнаха тая система. Сега пък в крайна сметка е паркинг какво пречат колите през нощта? Айде през деня да си оставяш колата е кофти, но през нощта не пречи на никого, най малко пък на магазина.
Това като имах гараж, сега нямам такива проблеми 
И въпреки това ми поискаха 32 лв аз да ги платя щото един калъф ми беше спрял пред гаража и нямаше как да изляза та се обадих на паяка. Да ама скъпо удоволствие е товаpantata написа:Ако ти спре пред гаража ще е паркирал неправилно на общински път. Улицата, която е пред гаража ти.

- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Ако бяхме в друга държава щях да се възмутя, сега просто ми е смешно. Положението е жалко.urgan написа:Това с бариерата и билетчетата неработи. В няколко такива маркета се опитаха да го направят и си нямаш представа какви опашки ставаха и задръстваха улицата. Съответно я махнаха тая система. Сега пък в крайна сметка е паркинг какво пречат колите през нощта? Айде през деня да си оставяш колата е кофти, но през нощта не пречи на никого, най малко пък на магазина.
И въпреки това ми поискаха 32 лв аз да ги платя щото един калъф ми беше спрял пред гаража и нямаше как да изляза та се обадих на паяка. Да ама скъпо удоволствие е товаpantata написа:Ако ти спре пред гаража ще е паркирал неправилно на общински път. Улицата, която е пред гаража ти.Това като имах гараж, сега нямам такива проблеми
За паркингите на хипермаркетите се сетих нещо. В Д-град живея до кауфланд и когато няма място пред блока си паркирам на кауфланд. Няма бариери, паркинг огромен, дори няколко съседа там си държат бусовете редовно за да не пречат пред блока. Събота-неделя се ползва за безплатен паркинг от посетителите на пазара. Никой на никого не прави забележка. Дори понякога нарочно паркирам там, защото го няма прахоляка от улицата пред блока и като я оставя измита си я намирам чиста там.

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Щом е за през нощта какъв е проблема че не мога да се сетя, да не би да има наплив от коли като през деня ???stoy@n написа:И това според теб правилно ли е?Eastbourne написа: Понеже съм от младост и ми прави впечатление на новия лидъл, който го построиха в младост 3/4. Хората не само, че паркират на паркинга ами си остават и колите за през ноща. Бариерата пада в 22:00 и мисля, че в 07:00 я вдигат и си взимат колите за работата. До сега не съм видял някой да им е направил проблем, иначе нямаше да има толкова много коли.
Точно! Да си паркираш колата на паркинга на супермаркета...за през нощта!essex написа:Колеги явно пак българската ни наглост се е проявила...

Нека да се върнем на темата че е ненормално да ти вдигат колата маркет !!!
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
В края на крайщата, никой не знае какъв точно е казуса с вдигнатата кола от паркинга на БИЛЛА.essex написа: темата че е ненормално да ти вдигат колата маркет !!!
обаче коментарий като че световна война е избухнала............
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Попринцип можеш да им се противопоставиш/за билата на Ч.Връх/че вдигат неосноватерно/ако си им бил клиент/
на бул.България билата е с билетчета до120 мин.и няма задръстване.На кауланда на Младост-3 имах гадна случка ...
На влизане бариерите бяха вдигнати и попитах охраната нямали билет.А той ми каза влизай,аз съм до 20.00 на работа и после не ми пука.Свършвам си работата и си тръгвам??? Стигам до бариерата а тя пусната!след мен 3 коли , и аз като в небрано лозе.Изнасям се да не преча на другите да си тръгнат и като пич си теглих билет от входа,качих сена колата и ...
на бул.България билата е с билетчета до120 мин.и няма задръстване.На кауланда на Младост-3 имах гадна случка ...
На влизане бариерите бяха вдигнати и попитах охраната нямали билет.А той ми каза влизай,аз съм до 20.00 на работа и после не ми пука.Свършвам си работата и си тръгвам??? Стигам до бариерата а тя пусната!след мен 3 коли , и аз като в небрано лозе.Изнасям се да не преча на другите да си тръгнат и като пич си теглих билет от входа,качих сена колата и ...
времето е като парите-никога не стига
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
На люлинската била/технополис през деня обикновено бариерите са пуснати. Има по 2 за влизане и излизане и обикновено няма проблеми...
Аз обаче да разкажа друг случай, който ми направи впечатление. Покрай ремонтите на Цариградско и локалното пред София прес онзи ден имаше сериозни задръствания. Влизам в паркинга на Карфур и слизам на -3, за да оставя колата, да пазарувам и после да изляза от другата страна. Гледам опашката за излизане станала поне 100 коли - хората просто взимат билет на входа, слизат до долу и искат да излязат от другата страна, уж да не чакат в задръстването
Съответно от паркинга нямаха избор, освен да вдигнат бариерите само за излизащите и да оставят потока да се изнесе.
Аз обаче да разкажа друг случай, който ми направи впечатление. Покрай ремонтите на Цариградско и локалното пред София прес онзи ден имаше сериозни задръствания. Влизам в паркинга на Карфур и слизам на -3, за да оставя колата, да пазарувам и после да изляза от другата страна. Гледам опашката за излизане станала поне 100 коли - хората просто взимат билет на входа, слизат до долу и искат да излязат от другата страна, уж да не чакат в задръстването

ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
-
- потребител
Да! И аз доста време съм чакал по тия задръствания. Никой не спазва знаците в гаража и си кара, където му е най-пряко... все пак законите за измислени за балъците и само те си ги спазват, нали така?

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Чудех се де да ги намеря тия тарикати в тая държава, те го един 

времето е като парите-никога не стига