Паяк при хипермаркет Била

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Eastbourne
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Status: Извън линия

Паяк при хипермаркет Била

Мнение от Eastbourne » 14 авг 2014, 14:23

Значи онзи ден бях спрял на паркинга на Била, който се намира до мола Парадайз в София. На входа бариерата е широко вдигната и има една табела, която гласи "Безплатен паркинг за клиенти на била" и толкоз.

Паркирах си колата, влезнах в билата, взех си нещо да ям, след което реших да свърша една работа в района и си оставих колата на паркинга. След 30 минути се прибирам и гледам един паяк вдига колата до мен като явно беше раздигал и други преди това.

Интересно ми е ако се бях забавил още 5-10 минути дали и моята кола щеше да бъде вдигната и на какво основание ги вдигат, без да има никакви табелки или предупреждения за това? След това акт ли им пишат или ? Щото едно вдигане с паяк в София си е 60 лева + плащане на час за паркинг, в който ти стои колата.
Редно ли е изобщо? Това е поредната врътка да цоцат пари от гражданите

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: Паяк при хипермаркет Била

Мнение от S_C » 14 авг 2014, 14:38

Паркинги и гаражи не ходят в частни имоти. Пробвал съм. Писмено до кмета на общината, съгласуване с полицията, пък инспекторат, трябва задължително да има нарушение на ЗДВП или общинска наредба...и чак тогава, ако всички по веригата са се произнесли с положително становище, плащаш някакви пари и..може евентуално да дойдат, като задължително трябва да е в работно време.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 14 авг 2014, 15:12

Паяка на "Паркинги и гаражи" ли е бил?
В Била най-много да пуснат бариерите и ти да ходиш да си взимаш билетче от автоматите им.
Да не е била просто закъсала кола нещо?
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 14 авг 2014, 16:31

В Скай Сити паркинга им върви един чичо и записва всяка кола в колко часа е влязла, над час и половина вика паяка. Сега кой какво плаща като викне паяка незнам ама съм виждал да изнася коли от там. Иначе да в частен имот като извикаш паяк си го плащаш ти, което незнам защо е така при положение че някой ти е спрял пред гаража и защо аз трябва да плащам при положение че другия е в нарушение. Та освен да са преседели повече тия коли и да ги вдигат затова, незнам.
Изображение

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 14 авг 2014, 19:14

Ако ти спре пред гаража ще е паркирал неправилно на общински път. Улицата, която е пред гаража ти.
Изображение

Eastbourne
потребител
потребител

Мнение от Eastbourne » 14 авг 2014, 19:51

Изображение

Снимката е стара. Отзад се вижда, че мола още не е построен, но е ясно за какво става на въпрос. Бариерата не е от онези, от които си взимаш билетче на влизане. Не беше вдигната само една кола.

Понеже съм от младост и ми прави впечатление на новия лидъл, който го построиха в младост 3/4. Хората не само, че паркират на паркинга ами си остават и колите за през ноща. Бариерата пада в 22:00 и мисля, че в 07:00 я вдигат и си взимат колите за работата. До сега не съм видял някой да им е направил проблем, иначе нямаше да има толкова много коли.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 14 авг 2014, 21:33

Колеги явно пак българската ни наглост се е проявила, някой си иска да печели лесни и бързи пари на гърба на другите по особенно нечестен начин, никога до сега в нито една верига като била, лидл, кауфланд, пени не съм виждал такова нещо. Както вас и на мен ми се налага да пазарувам.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 14 авг 2014, 21:40

essex написа: Както вас и на мен ми се налага да пазарувам.
Ми не се притеснявай, с касовата бележка винаги може да докажеш къде и в колко часа си бил.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
stoy@n
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003

Мнение от stoy@n » 15 авг 2014, 07:37

Eastbourne написа: Понеже съм от младост и ми прави впечатление на новия лидъл, който го построиха в младост 3/4. Хората не само, че паркират на паркинга ами си остават и колите за през ноща. Бариерата пада в 22:00 и мисля, че в 07:00 я вдигат и си взимат колите за работата. До сега не съм видял някой да им е направил проблем, иначе нямаше да има толкова много коли.
И това според теб правилно ли е? :roll:
essex написа:Колеги явно пак българската ни наглост се е проявила...
Точно! Да си паркираш колата на паркинга на супермаркета...за през нощта!

Eastbourne
потребител
потребител

Мнение от Eastbourne » 15 авг 2014, 09:07

Разбира се, че не е правилно. Това просто го дадох като пример с другите вериги. Но пък не е правилно и това, което правят билата - да ти вдигат колата. Случая го дадох, защото след като си купих нещо, си изхвърлих касовата бележка. Като ми вдигнат колата ходи докажи, че съм пазарувал после. :roll:

Решението е да се сложат бариери с билетчета до 1 час безплатно примерно и тогава никой няма да паркира

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 15 авг 2014, 09:23

Това с бариерата и билетчетата неработи. В няколко такива маркета се опитаха да го направят и си нямаш представа какви опашки ставаха и задръстваха улицата. Съответно я махнаха тая система. Сега пък в крайна сметка е паркинг какво пречат колите през нощта? Айде през деня да си оставяш колата е кофти, но през нощта не пречи на никого, най малко пък на магазина.
pantata написа:Ако ти спре пред гаража ще е паркирал неправилно на общински път. Улицата, която е пред гаража ти.
И въпреки това ми поискаха 32 лв аз да ги платя щото един калъф ми беше спрял пред гаража и нямаше как да изляза та се обадих на паяка. Да ама скъпо удоволствие е това :D Това като имах гараж, сега нямам такива проблеми :)
Изображение

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 15 авг 2014, 13:08

urgan написа:Това с бариерата и билетчетата неработи. В няколко такива маркета се опитаха да го направят и си нямаш представа какви опашки ставаха и задръстваха улицата. Съответно я махнаха тая система. Сега пък в крайна сметка е паркинг какво пречат колите през нощта? Айде през деня да си оставяш колата е кофти, но през нощта не пречи на никого, най малко пък на магазина.
pantata написа:Ако ти спре пред гаража ще е паркирал неправилно на общински път. Улицата, която е пред гаража ти.
И въпреки това ми поискаха 32 лв аз да ги платя щото един калъф ми беше спрял пред гаража и нямаше как да изляза та се обадих на паяка. Да ама скъпо удоволствие е това :D Това като имах гараж, сега нямам такива проблеми :)
Ако бяхме в друга държава щях да се възмутя, сега просто ми е смешно. Положението е жалко.

За паркингите на хипермаркетите се сетих нещо. В Д-град живея до кауфланд и когато няма място пред блока си паркирам на кауфланд. Няма бариери, паркинг огромен, дори няколко съседа там си държат бусовете редовно за да не пречат пред блока. Събота-неделя се ползва за безплатен паркинг от посетителите на пазара. Никой на никого не прави забележка. Дори понякога нарочно паркирам там, защото го няма прахоляка от улицата пред блока и като я оставя измита си я намирам чиста там. :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 15 авг 2014, 20:05

stoy@n написа:
Eastbourne написа: Понеже съм от младост и ми прави впечатление на новия лидъл, който го построиха в младост 3/4. Хората не само, че паркират на паркинга ами си остават и колите за през ноща. Бариерата пада в 22:00 и мисля, че в 07:00 я вдигат и си взимат колите за работата. До сега не съм видял някой да им е направил проблем, иначе нямаше да има толкова много коли.
essex написа:Колеги явно пак българската ни наглост се е проявила...
Точно! Да си паркираш колата на паркинга на супермаркета...за през нощта!
Щом е за през нощта какъв е проблема че не мога да се сетя, да не би да има наплив от коли като през деня ??? :D: не е на място просто
Нека да се върнем на темата че е ненормално да ти вдигат колата маркет !!!
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 15 авг 2014, 20:52

essex написа: темата че е ненормално да ти вдигат колата маркет !!!
В края на крайщата, никой не знае какъв точно е казуса с вдигнатата кола от паркинга на БИЛЛА.
обаче коментарий като че световна война е избухнала............
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 15 авг 2014, 20:52

Попринцип можеш да им се противопоставиш/за билата на Ч.Връх/че вдигат неосноватерно/ако си им бил клиент/
на бул.България билата е с билетчета до120 мин.и няма задръстване.На кауланда на Младост-3 имах гадна случка ...
На влизане бариерите бяха вдигнати и попитах охраната нямали билет.А той ми каза влизай,аз съм до 20.00 на работа и после не ми пука.Свършвам си работата и си тръгвам??? Стигам до бариерата а тя пусната!след мен 3 коли , и аз като в небрано лозе.Изнасям се да не преча на другите да си тръгнат и като пич си теглих билет от входа,качих сена колата и ...
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 29 авг 2014, 10:45

На люлинската била/технополис през деня обикновено бариерите са пуснати. Има по 2 за влизане и излизане и обикновено няма проблеми...

Аз обаче да разкажа друг случай, който ми направи впечатление. Покрай ремонтите на Цариградско и локалното пред София прес онзи ден имаше сериозни задръствания. Влизам в паркинга на Карфур и слизам на -3, за да оставя колата, да пазарувам и после да изляза от другата страна. Гледам опашката за излизане станала поне 100 коли - хората просто взимат билет на входа, слизат до долу и искат да излязат от другата страна, уж да не чакат в задръстването :evil: Съответно от паркинга нямаха избор, освен да вдигнат бариерите само за излизащите и да оставят потока да се изнесе.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Eastbourne
потребител
потребител

Мнение от Eastbourne » 29 авг 2014, 14:05

Да! И аз доста време съм чакал по тия задръствания. Никой не спазва знаците в гаража и си кара, където му е най-пряко... все пак законите за измислени за балъците и само те си ги спазват, нали така? :shock: :roll:

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 29 авг 2014, 21:48

Чудех се де да ги намеря тия тарикати в тая държава, те го един :D