Отнесоха ми огледалото

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
liony
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2007, 15:53
Модел на автомобила: Fiesta 1.25, 16V, Zetec-S, 1997
Status: Извън линия

Отнесоха ми огледалото

Мнение от liony » 15 мар 2007, 21:50

Здравейте!

Като за начало се извинявам, че пускам темата тук, но точно в момента не мога да мисля къде и е точното място.

Направо съм бясна. По принцип зад блока имаме паркинг и си имам там местенце, където паркирам. Привечер обаче като се прибирах реших да я оставя пред входа, понеже имам доста да обиколя докато стигна до самия паркинг, а след един час щях да карам майка ми. Е слизаме ние вече да тръгваме, сядам в колата и "О чудеса!" - огледалото счупено, извито много назад и нагоре. Абе счупено си е доста сериозно и не може да мръдне поне леко да се намести.
Проблема е следния. Колата е на името на майка ми, а тя замина за Турция до неделя вечер. Има ли някакъв шанс ако отида при застрахователите с всички документи и така нататък и да свърша някаква работа. Имаме пълно каско, при Армеец. Колко време ще ме мотаят, какво изобщо следва в този случай? Колко струва ново огледало, откъде?

Много е несправедливо. От година и половина имам книжка, от 5 месеца я карам тази кола. Супер много я пазя, все внимавам да не я отнеса някъде. Минавала съм по такива улички, по които е имало шанс да закача някое огледало. Тези улици са ми ежедневие. Единствената щета която съм и нанесла, е да нараня малко боята с едни клони, и то защото има големи тарикати, които си мислят че пътя е техен и могат да карат както си искат. Все ще се намери някой идиот, който да ти навреди.

kpaci
потребител
потребител
Регистриран: 08 дек 2006, 08:08
Модел на автомобила: Караше
FORD ORION 1.8D'92

Мнение от kpaci » 15 мар 2007, 21:55

Ето какво пише на сайта им http://www.armeec.bg" onclick="window.open(this.href);return false;

Срокове за изплащане на обезщетение:
До десет дни след представянето на всички необходими документи.
Взаимоотношения между страните при настъпване на застрахователното събитие: сроковете за уведомление са, както следва: при застрахователно събитие, покрито по рисковете Кражба, Грабеж, Експлозия и Умишлен пожар – до два часа, а за всички останали случаи – до изтичането на три работни дни.

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 15 мар 2007, 22:32

Стига бе, като се върне майка ти отива и казва "Тая вечер вижте какво са ми направили огледалото" и толкова. Кви три дена, кви пет лева? Тия срокове са ако си участник в ПТП и има протокол от КАТ. Иначе как ще разберат кога се е случило застрахователното събитие-никак! Освен ако ти не си признаеш...
А относно цените - отиваш и си купуваш ново огледало от Мото Пфое и ти го монтират там. Застрахователят трябва да ти плати всичко по фактурата. Нали за това е ПЪЛНО автокаско.
Аз лично досега съм процедирал така няколко пъти с "неизвестен извършител" и не съм имал проблеми (Алианц и Бул Инс). Не са ми искали и протокол от КАТ, но е възможно Армеец да ти поискат. Процедираш по същия начин - звъниш в КАТ и обясняваш как ей сега си намерила колата в този вид и искаш протокол за каското. Нищо незнаеш, нищо не си чула и т.н.
Успех и не се шашкай - пълното автокаско е голяма работа :lol:

П.П. Можеш да свършеш работата и без майката ти, но ще ти е необходимо пълномощно от нея да управляваш колата.

_SLiThER_

Мнение от _SLiThER_ » 15 мар 2007, 23:04

debug написа:Стига бе, като се върне майка ти отива и казва "Тая вечер вижте какво са ми направили огледалото" и толкова. Кви три дена, кви пет лева? Тия срокове са ако си участник в ПТП и има протокол от КАТ. Иначе как ще разберат кога се е случило застрахователното събитие-никак! Освен ако ти не си признаеш...
Мда и аз за моя фар отидах след 2 седмици и нямаше проблем :wink:

liony
потребител
потребител

Мнение от liony » 15 мар 2007, 23:05

Абе аз уж съм спокойна. То затова сме направили и пълно каско де. Ама защо трябва да ми създават допълнително главоболия, ходене нагоре надолу, разправии и така нататък. Пък и нали карам без пълномощно, то трябва да се случи нещо като майка ми я няма. Като не я регистрираха на мое име, така ще е :roll:
До днес не осъзнавах колко често всъщност гледам в огледалата и колко съм зависима от тях.
Ще я оправим, малки болки са това. Но пък утре трябва да избирам едночасов път до работа с "благоуханните" волфаджии или несигурно каране.

debug, благодаря за съвета, бих предпочела да не се стига до звънене и в КАТ. Досега тия чичковци не са контактували с мен, пък и аз не изгарям от желание :lol:

_SLiThER_ то ми е ясно, че когато и да отида трябва да кажа, че се е случило вчера или оня ден. Няма как да докажат кога е било, но е много куцо да не виждаш какво става до теб. А и никой не се съобразява с това, че на задното ми стъкло има лепенка с удивителна.

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 15 мар 2007, 23:13

liony написа: debug, благодаря за съвета, бих предпочела да не се стига до звънене и в КАТ. Досега тия чичковци не са контактували с мен, пък и аз не изгарям от желание :lol:
Дано не се стига, но някой от застрахователите изискват протокол от КАТ дори и в случаите на неизвестен извършител. Не знам как процедират Армеец, дано не те занимават и с това, че в такива случаи от КАТ са много тежки гемии. Просто преди да закараш колата на оглед при застрахователите им се обади и ги попитай какво да правиш, все едно ей сега си видяла счупеното огледало.

П.П. Ти не си нарушител и КАТ не ти пише акт, а прави протокол къде, кога, как, какво са ти счупили. Чиста формалност, но досадна...

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 15 мар 2007, 23:14

Ами така е, за съжаление никой не е застрахован от такива неща :) Ако наистина е толкова зле, че не можеш да караш взимаш някои с връзки в съответната фирма и отивате. На брат ми колата я кара един познат при застрахователите без дори да е на неговата фамилия, но той пък е с връзки там. Трябва да се пита някой застраховател :roll:
Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 16 мар 2007, 09:21

liony, когато колата е на майка ти не ти трябва пълномошно за да я управляваш(респективно и пред застрахователите). Единствено когато трябва да получиш обезщетението трябва да дойде майка ти.

Потребителски аватар
tomny
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2006, 09:09
Модел на автомобила: Sierra 2.0 DOHC EFI

Re: Отнесоха ми огледалото

Мнение от tomny » 16 мар 2007, 09:45

liony, вземи си служебна бележка от полицията. За съжаление в Армеец е така. След това иди да си заведеш щетата, съмнявам се че някой ще направи пролблем заради майка ти. Ако все пак питат къде е собственика, кажи че е в чужбина и ти завеждаш щетата за да спазиш срока. Ако е нужно, майка ти ще отиде другата седмица да се разпише на заявлението (пак ти казвам, едва ли ще си стигне до там). След това можеш да си оправиш колата, да не караш без огледало. Ако застраховката ти не е валутна, изобщо не си помисляй за Мото Пфое и фактури от където и да било. Ако застрахователната премия ти е над 245 лв. (или 345, не помня точно), вероятно ще ти предложат да ремонтират колата в техен сервиз. Ако забравят, питай ги. Избери или този вариант, или сама си оправи огледалото възможно най-евтино. Втора употреба е добър вариант - оригинално, абсолютно същото като твоето. Питай пак, ако има нещо друго. Успех

Mondeo18TDI96
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)

Мнение от Mondeo18TDI96 » 16 мар 2007, 10:20

понеже виждам участие на "рекламните" лица на МП - ето ти и една алтернатива:
http://www.avtochasti-online.bg/shop/pa ... 2651b03673

liony
потребител
потребител

Мнение от liony » 16 мар 2007, 11:13

HACKO да бяха ни казали, че не ми трябва пълномощно за да я карам, затова и не сме изкарали. Но пък ми бяха споменали, че за да заведем щета, трябва да отиде собственика. Но щом казвате, че мога и сама значи ще пробвам.

tomny а как точно да я взема тази служебна бележка? къде трябва да отида, какво да обясня.
Или както каза debug да се обадя в КАТ и да ги извикам? Може и сами да го оправим след това, но не съм го обмислила още.

Mondeo18TDI96 благодаря за сайта. Има като мойто огледало. Сега вече и двете ще са ми черни :?

Сградата на Армеец е сравнително близо до КАТ (не че е много важно, но поне няма да бръмча нагоре надолу само), дали има шанс да свърша някаква работа в един ден?

Едит: сега видях, на полицата пише, че дължимата премия е 340,17лв.
в Указанията пише:
"При платена застрахователна премия под 345лв. по сключена застраховка "Автокаско":
- изплащане на дължимото обезщетение само по експертна оценка."

Потребителски аватар
tomny
потребител
потребител

Мнение от tomny » 16 мар 2007, 11:29

liony написа:tomny а как точно да я взема тази служебна бележка? къде трябва да отида, какво да обясня.
Или както каза debug да се обадя в КАТ и да ги извикам? Може и сами да го оправим след това, но не съм го обмислила още.
В полицейското управление, там, където живееш. Не КАТ. Обясни че някой през нощта ти е счупил огледалото и от застрахователната компания ти искат служебна бележка. Ще те запишат, и ще ти кажат кога другата седмица да си я вземеш. Обикновено не я дават веднага. Въпреки това отиди в Армеец да си заведеш щетата, напиши че прилагаш служебна бележка от РПУ, но не я носиш в момента. Те ще ти направят оглед, но ще придивижат документите след като получат бележката. Но така или иначе огледа ще е направен, и ти ще можеш да си оправиш колата. Чакай че пропуснах нещо много важно, нали огледалото е счупено, не липсва? Или поне парче от него е останало? Тоест, счупено е, а не демонтирано? Защото ако липсва цялото, това не е покрит риск по застраховката, и за съжаление ще трябва да си го поправиш за твоя сметка

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 16 мар 2007, 11:42

liony,
имаш право да заведеш щета, но за да получиш обезщетението трябва да имаш пълномощно от собственика в което изрично е упоменато, че можеш да го представляваш пред застрахователя. Това предполагам искаха да кажат колегите по-горе.

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 16 мар 2007, 11:50

Абе най-добре отдели половин-един час и отиди на място питай как стоят нещата и какво трябва и какво не.Имам позната застрахователна агентка от която знам че някои фирми поемат веднага ремонта.Миналата година една приятелка си блъсна Пежото 306.Дава назад,а гледа напред и си помля задният фар и огъна капака.Отидохме заедно при застрахователя(тя само че беше във Витоша),и там казаха че за щети до 800лв. не е нужен протокол от КАТ и не се интересуват как е станал инцидента и кой е виновен.Хората слезнаха веднага долу,огледаха колата,фотографираха я и я изпратиха веднага в сервиза и на другият ден следобед си я взехме чистак нова.А в началото на годината като е правено каското е правено от брат и,защото "каката" тогава беше в чужбина.
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

liony
потребител
потребител

Мнение от liony » 16 мар 2007, 11:56

tomny огледалото си е на колата, така като го оглеждах май не липсва нищо. Счупен е пластмасовия корпус, но по такъв начин, че нито може да се намести, нито май да се използва повече. Самото огледалце си е цяло. Прекъснато е и това, с което си го регулираш (не знам как се казва).

Благодаря на всики за съветите, доста полезна информация получих и няма да се лутам в чудене какво точно да направя.

Потребителски аватар
tomny
потребител
потребител

Мнение от tomny » 16 мар 2007, 12:28

liony написа:tomny огледалото си е на колата, така като го оглеждах май не липсва нищо. Счупен е пластмасовия корпус, но по такъв начин, че нито може да се намести, нито май да се използва повече. Самото огледалце си е цяло. Прекъснато е и това, с което си го регулираш (не знам как се казва).
Супер, действай тогава, ако направиш това, което те посъветвах по-горе, няма да имаш никакъв проблем. Успех

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител

Мнение от debug » 16 мар 2007, 13:36

tomny написа: Ако застраховката ти не е валутна, изобщо не си помисляй за Мото Пфое и фактури от където и да било. Ако застрахователната премия ти е над 245 лв. (или 345, не помня точно), вероятно ще ти предложат да ремонтират колата в техен сервиз. Ако забравят, питай ги. Избери или този вариант, или сама си оправи огледалото възможно най-евтино. Втора употреба е добър вариант - оригинално, абсолютно същото като твоето. Питай пак, ако има нещо друго. Успех
Това честно казано не го знаех :? liony, извинявам се ако съм те подвел, просто досега каското ми е било от порядъка на 600-800лв, нямам представа валутно или не - плащал съм си в БГ левчета. Предлагали са ми всеки път (над 10 пъти) или да ми оправят колата в техен сервиз, или да си я карам където искам, като са ми давали възлагателно писмо или нещо от сорта се казваше. Не съм плащал нищо никъде, сервиза и застрахователите се оправяха помежду си. И частите са били винаги оригинални и нови, когато е написано "смяна", а не ремонт.

*00118*
Mondeo18TDI96 понеже виждам участие на "рекламните" лица на МП - ето ти и една алтернатива:
http://www.avtochasti-online.bg/shop/pa ... 2651b03673" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега, не знам дали това е насочено срещу мен, но аз съм лекар и нямам нищо общо с МП, освен парите, които аз съм им дал до момента за части и симпатията ми към едно момиче, работещо там :P . Когато мога да си го позволя си купувам нови и оригинални части. А защо да жаля застрахователите след като им плащам сериозна сума за каското? Естествено ново и от МП, пък какво като е най-скъпо? :twisted: :P
А сайтът е с добри цени, жалко че асортиментът е ограничен.

Потребителски аватар
tomny
потребител
потребител

Мнение от tomny » 16 мар 2007, 13:53

debug написа:просто досега каското ми е било от порядъка на 600-800лв, нямам представа валутно или не - плащал съм си в БГ левчета. Предлагали са ми всеки път (над 10 пъти) или да ми оправят колата в техен сервиз, или да си я карам където искам, като са ми давали възлагателно писмо или нещо от сорта се казваше. Не съм плащал нищо никъде, сервиза и застрахователите се оправяха помежду си. И частите са били винаги оригинални и нови, когато е написано "смяна", а не ремонт
Вероятно Фокуса ти новичък, до три годишен, така става дори и да не е валутно каското. Ама при по-старите коли гледат да вземат някой лев отгоре за тая екстра, че им е голяма амортизацията. Ако искаш все пак погледни си в полицата, ако застрахователната сума е в лева, значе не е валутно. Лека и безаварийна. :)

liony
потребител
потребител

Мнение от liony » 16 мар 2007, 16:25

Все пак като свърших работа реших да мина през Армеец първо, че ми е по-близо отколкото квартала.
Попълних формуляра и отбелязах, че съм "представител на собственика". Само ми казаха, че трябва майка ми да отиде да си вземе обезщетението. Огледаха, снимаха, подписах, казаха ми че мога вече да си го сменя, да се обадим след една седмица и това беше цялата история. Направо се учудих колко бързо и безпроблемно минах.

Благодаря на всички за коментарите ;) Бяха ми от полза, не само сега, но и за в бъдеще :)

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”