Коментар Mondeo New и цени за БГ...
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
- Status: Извън линия
ако си търсиш нова кола (и за престиж):
по-добре някоя тойота комби (версо) дизел - цената и е пак (2.2 Д4Д) 48к и ... не е форд (не че форд са лоши - ама не е престижна марка... има славата на ... прозиводител на коли проектирани от счетоводители ... справка wiki)
иначе за мен - форд е N1 за кола втора употреба (не и за нова!) според надежност/цена (разбира се дизел)
по-добре някоя тойота комби (версо) дизел - цената и е пак (2.2 Д4Д) 48к и ... не е форд (не че форд са лоши - ама не е престижна марка... има славата на ... прозиводител на коли проектирани от счетоводители ... справка wiki)

иначе за мен - форд е N1 за кола втора употреба (не и за нова!) според надежност/цена (разбира се дизел)

- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
Toyota e добър автомобил правен да те закара от А до Б, който уважавам.Mondeo18TDI96 написа:ако си търсиш нова кола (и за престиж):
по-добре някоя тойота комби (версо) дизел - цената и е пак (2.2 Д4Д) 48к и ... не е форд (не че форд са лоши - ама не е престижна марка... има славата на ... прозиводител на коли проектирани от счетоводители ... справка wiki)![]()
Едновременно с това е най-скучната, бездушна и безлична марка на пазара.
Ford. Feel the difference
- chaosdd
- потребител
И това ако е разстройване. Емоцията свързана с избора на нов автомобил е неповторима и крайно положителна.la4o написа:chaosdd,
В петък я получих на пощата... от тогава не мога да спя... защо трябваше да ме разстройваш за пореден път
П.С В интерес на истина очаквах доста по-високи цени.
Още малко остана... стискайте палци
Хайде сменяме ти колата, няма как. Че и ще прескочим поколение...
Обърни внимание и на опциите - и техните цени са съвсем разумни.
- ImpossibleMan
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011
- MegatroniC
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
- Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI - Местоположение: Бургас
- Контакти:
Е сигурно влиза в базовите екстри но за други държави, където по дефолт им се налага постоянно да чагъркат ледаImpossibleMan написа:Интересно, в базовата версия има доста екстри, но една от най-важните според мен се предлага чак в Ghia - отопляемо предно стъкло! Значи пак чагъркане, нерви и така нататък докато потеглиш зимата

Някой знае ли колко време е гаранцията ?
- chaosdd
- потребител
Стандартно е за Ghia, но може да се поръча и за Ambiente и Trend с/у 360 лв. Освен това е включено и в някои пакети.ImpossibleMan написа:Интересно, в базовата версия има доста екстри, но една от най-важните според мен се предлага чак в Ghia - отопляемо предно стъкло! Значи пак чагъркане, нерви и така нататък докато потеглиш зимата
Въпрос на избор, повечето марки не ти дават такъв (начело с Toyota).
В повечето марки това изобщо не се предлага де.
Относно вграждане на опции от тази кола в други модели - невъзможно е разбира се.
Гаранцията е 2 години заводска, без ограничение в пробега.
- ImpossibleMan
- потребител
Ясно, че може да се поръча ел.отопляемо стъкло, Но по-добре според мен щеше да е да се спести от CD, примерно да се сложи някое по-евтино с 4 колони вместо 8 и цената пак щеше да бъде същата. Така те принуждават да купуваш неща, които едва ли са необходими на всеки. Аз в моята нямам и радиоchaosdd написа:Стандартно е за Ghia, но може да се поръча и за Ambiente и Trend с/у 360 лв. Освен това е включено и в някои пакети.ImpossibleMan написа:Интересно, в базовата версия има доста екстри, но една от най-важните според мен се предлага чак в Ghia - отопляемо предно стъкло! Значи пак чагъркане, нерви и така нататък докато потеглиш зимата
Въпрос на избор, повечето марки не ти дават такъв (начело с Toyota).
В повечето марки това изобщо не се предлага де.
Относно вграждане на опции от тази кола в други модели - невъзможно е разбира се.
Гаранцията е 2 години заводска, без ограничение в пробега.

За гаранцията, мисля, че Форд изостават от конкурентите. Ето, вече има гаранция 5 години и ограничение 150 000 км. Това е много по-добре, отколкото 2 години без ограничение на пробега.
Все пак предполагам, че стандартното оборудване е добре обмислено от Форд и са отчели нуждите на клиентите на запад. Явно тях не ги терзае зимата

Мисля, че цената все пак е доста височка, като се има предвид цената на предния модел . Имаше реклама, че почва от 27-28000

- ImpossibleMan
- потребител
Тойоти под път и над път. Вярно, че е една от най-качествените коли, но за престиж да се говори не съм съгласен. По скоро за мен Мондеото е престиж, а Тойота за всекидневна безлична употребаMondeo18TDI96 написа:ако си търсиш нова кола (и за престиж):
по-добре някоя тойота комби (версо) дизел - цената и е пак (2.2 Д4Д) 48к и ... не е форд (не че форд са лоши - ама не е престижна марка... има славата на ... прозиводител на коли проектирани от счетоводители ... справка wiki)![]()

-
- потребител
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
преди няколко седмици, мой много добър приятел си търсеше кола ... аз го убеждавах да е 2-употреба и си беше харесал ксара-пикасо (4-5г за 12000-15000лв) ... докато обикаляхме имаше и 2-3 модео3 (2002-2003) комби TDCi за по-11000-12000лв (на мен ми харесаха) - но той дори не ги и погледна ... коментара беше "Ми ... то фордImpossibleMan написа:Тойоти под път и над път. Вярно, че е една от най-качествените коли, но за престиж да се говори не съм съгласен. По скоро за мен Мондеото е престиж, а Тойота за всекидневна безлична употребаMondeo18TDI96 написа:ако си търсиш нова кола (и за престиж):
иначе за мен - форд е N1 за кола втора употреба (не и за нова!) според надежност/цена (разбира се дизел)Освен това цената и е доста солена. Не, че не се колебах между Тойота Ярис и Форд Фиеста, ама да даваш 3-4 хилядарки отгоре и то за малка кола, нещо не ми се връзва

(понеже ми е най-добър приятел въобще не ме е засегнал !!!)
след дълго мислене ... (и женския фактор) ... реши НОВА колебаеше се м/у авенсис и версо (на една цена) ... но ... си взе Корола Версо 2.2Д4-Д с всичко за 48000лв , но понеже е 7 местна ... ДДС-то си го приспада (взе си я на фирмата) + 4% (май) отстъпка. му излезе 40000лв.
пиша това защото ... повечето му колеги карат нови волво (и някой дриг мерцедес) ... и той почти се нави за някакво волво ... и някой (не аз

толкова по въпроса с "престижа"
по любознателните:
... and had gained a reputation in the motoring press for selling products which had been designed by accountants rather than engineers. ...
цитат от: http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Mondeo
ето и малко цени на тойоти:
http://www.toyota.bg/Images/CV%20Pr_200 ... 475545.pdf
http://www.toyota.bg/Images/Pr_2007-03_ ... 469562.pdf
само да подчертая че НЕ се чувствам "рекламно лице на тойота", нито пък съм фен на каквото и да е ... (Левски/ЦСКА...)
човек трябва да знае какво иска и от какво има нужда ... и да си го търси. ... най-малкото за огледа конкуренцията ... за да няма теми като ... http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=9126
лично за мен колата няма стойност ... просто тенеке дето стои на вън и единственното на което държа е да ме премести от т.А до т.Б и .. без да ми става интересно (някъде между А и Б)

- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
"за да няма теми като ... http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=9126" onclick="window.open(this.href);return false;"
Не ми стана ясно какво не хареса на темата?.За престижните коли не е лошо като идея да,но мой партньори в Италия ми обесниха че ако си мисля че надничат от прозорците на офисите да видят прест.автомобили на бизнес-контрагентите че да им мерят надежността жестоко се мамя...Мерят акъла по-други показатели.
Тойота Версо е МНОГО хубава фамилна кола,престижна и е само цената, и то тук за по-вечето народ дето е на системи и едва диша.Но по- назапад от Скопие си е нещо обикновенно.
А това определено е за размисъл:
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=14456" onclick="window.open(this.href);return false;
Не ми стана ясно какво не хареса на темата?.За престижните коли не е лошо като идея да,но мой партньори в Италия ми обесниха че ако си мисля че надничат от прозорците на офисите да видят прест.автомобили на бизнес-контрагентите че да им мерят надежността жестоко се мамя...Мерят акъла по-други показатели.
Тойота Версо е МНОГО хубава фамилна кола,престижна и е само цената, и то тук за по-вечето народ дето е на системи и едва диша.Но по- назапад от Скопие си е нещо обикновенно.
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=14456" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
ами вземи прочети темата .. ама отначало !evg2 написа:"за да няма теми като ... http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=9126" onclick="window.open(this.href);return false;"
ако те мързи .. ето ти първия пост:
девойката си поръчва фокус ... и после някой спец и казал че се е набутала здраво ... и пита вЕрно ли е !simeto написа:Здравйте! Искам някой да ми помогне с мнение за новия фокус, защото съм твърдо решена да го купя - Фокус Тренд 1,6 100к.с. платила съм капаро така че няма мърдане, само чакам да го доставят от завода. До сега карах едно Ауди Б4 от 93г. и съм страшно разочарована. Пък напоследък от уж специалисти получих много лоши отзиви за новото Фокусче. Така, че моля ПОМОЩ!!
...
понеже все забравям че това е авто-форум и трябва да пиша по-простично:
съвета ми е да НЕ правите като нея: да поръчате нещо (кола) ... и после да се вайкате че едикВо си сте чули !
ако беше направила проучване на цени отзиви ... или поне да беше пуснала темата преди, а не след покупката ... щеше да е направила за себе си най-добрия избор.
не казвам че фокуса е лош избора - просто тя не е била уверена че това е което иска ... сега може и да и хареса !
тойотата беше просто един пример за алтернативи.
и всеки си има критерии за "прeстижни неща". в моя лист за автомобили VW, BMW, МБ са коли за малoумници и собственниците им (с малки изключение) са ми смешни

- gaden
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2005, 22:54
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0
E малко е по-скъпо от предното но това е съвсем нормално.
От Мото Пфое даваха една отстъпка от 5500лв. (миналата година) сега може пак да я има, пък и скоро е Софийският автосалон който иска може да оферира направо там.Да не забравяме също така, че от Про-Мобил пуснаха на пазара и нови по-атракционни лизингови схеми, така че има на какво да се надяваме.
Аз много се надявам догодина когато мислим (в къщи) да сменяме автомобила да го сменим с такъв(то майка ми натиска за джип някакъв та ще видим)
Всъщност някой знае ли има ли такава оферта в Мото Пфое да дадеш старият си форд (1997г.) и да купиш нов като оценката на старият ти послужи при първоначалната вноска( при положение че не си купил колата-старата от тях)
Айде сега със здаве и късмет на всички.
От Мото Пфое даваха една отстъпка от 5500лв. (миналата година) сега може пак да я има, пък и скоро е Софийският автосалон който иска може да оферира направо там.Да не забравяме също така, че от Про-Мобил пуснаха на пазара и нови по-атракционни лизингови схеми, така че има на какво да се надяваме.
Аз много се надявам догодина когато мислим (в къщи) да сменяме автомобила да го сменим с такъв(то майка ми натиска за джип някакъв та ще видим)

Всъщност някой знае ли има ли такава оферта в Мото Пфое да дадеш старият си форд (1997г.) и да купиш нов като оценката на старият ти послужи при първоначалната вноска( при положение че не си купил колата-старата от тях)
Айде сега със здаве и късмет на всички.
" КОРЕНИТЕ НА БЪДЕЩЕТО СЕ КРИЯТ В НАСТОЯЩЕТО "
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Има и това го знам от един от главните им менаджери. Миналата година си писахме точно по този повод. Няма значение дали е Форд или не, както и дали е купена от МП или не.gaden написа:Всъщност някой знае ли има ли такава оферта в Мото Пфое да дадеш старият си форд (1997г.) и да купиш нов като оценката на старият ти послужи при първоначалната вноска( при положение че не си купил колата-старата от тях)
...
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Да, има такъв вариант.
Друг е въпроса дали е най-изгодното. Положението е такова, че когато се продава колата втора употреба от МП тя излиза с известна гаранция, което означава, че преди това минава през сервиза, а това намалява цената за която те могат да я купят от теб. Моята кола бе оценена на ниската сума 3500 лв., което на мен ми е крайно неизгодно.
П.С Изпаднахме в много тежък офтопик в тази тема...
Друг е въпроса дали е най-изгодното. Положението е такова, че когато се продава колата втора употреба от МП тя излиза с известна гаранция, което означава, че преди това минава през сервиза, а това намалява цената за която те могат да я купят от теб. Моята кола бе оценена на ниската сума 3500 лв., което на мен ми е крайно неизгодно.
П.С Изпаднахме в много тежък офтопик в тази тема...