Спешно! Вашето мнение за Ford Focus 1.6 16 V 100 ps!
-
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2007, 22:09
- Модел на автомобила: Ford
- Status: Извън линия
Спешно! Вашето мнение за Ford Focus 1.6 16 V 100 ps!
Здравейте!
Като нов потребител на този сайт се надявам да съм попаднал в точната част на форума, търсейки вашето мнение. Току що ми се обадиха от Швейцария (човек който е поел ангажимент да ме снабди с кола втора употреба) и ми препоръчаха като добър вариант Ford Focus 1.6 16 V. От мен се иска да кажа "да" или "не" !
Та за колата :
година 1999-2000
километри - не знам точно, но не много
Хечбек
Мотор - бензин. 1.6, 16 V, 100 ps
Цвят - сребрист
2/3 врати
всичке екстри за модела
Състояние - добро (вносителят е надежден човек, познат)
Цена - до 7500 лв.
Това е което разбрах по телефона.
Все още се колебая и колебанието ми се поражда от това, че е двуврата (карам повече в град и нямам семейство), не съм сигурен дали може да се монтира газов инжекцион, незнам скъпа ли е поддръжката, и дали този автомобил не е от често крадените в България!
Ако може вашето мнение!
Ще съм ви благодарен!
Като нов потребител на този сайт се надявам да съм попаднал в точната част на форума, търсейки вашето мнение. Току що ми се обадиха от Швейцария (човек който е поел ангажимент да ме снабди с кола втора употреба) и ми препоръчаха като добър вариант Ford Focus 1.6 16 V. От мен се иска да кажа "да" или "не" !
Та за колата :
година 1999-2000
километри - не знам точно, но не много
Хечбек
Мотор - бензин. 1.6, 16 V, 100 ps
Цвят - сребрист
2/3 врати
всичке екстри за модела
Състояние - добро (вносителят е надежден човек, познат)
Цена - до 7500 лв.
Това е което разбрах по телефона.
Все още се колебая и колебанието ми се поражда от това, че е двуврата (карам повече в град и нямам семейство), не съм сигурен дали може да се монтира газов инжекцион, незнам скъпа ли е поддръжката, и дали този автомобил не е от често крадените в България!
Ако може вашето мнение!
Ще съм ви благодарен!
- Dundee
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T
Сбъркал си раздела, ма нищо. Който трябва ще премести темата. Прочети какво са писали хората тук: http://clubford.org/forum/viewtopic.php?t=11370 и тук:http://clubford.org/forum/viewtopic.php?t=1327.
-
- потребител
- Регистриран: 08 окт 2006, 19:07
- Модел на автомобила: 2000 Mercedes S500
2006 Toyota Prius
1996 Toyota RAV4 - Местоположение: Бургас
Определено е хубва кола, но аз предпочитам Мондео. Преди няколко дена бях с един приятел да му търсим точно Фокус. Минахме през Дупница и за мое учудване се оказа, че там цените са доста надути. На път за Горубляне минахме през Перник и харесахме едно Мондео Ghia 1.8 турбо дизел 1998 година за 4700лв. В Горубляне гледахме разни Фокуси. Седях и във Фокус и в Мондео. Еми веднага си личи, че Мондеото е по-висок клас кола и ми се стори "по-кола" за парите си. Интериора е по-приятен, много безшумно е в купето, много екстри. Моят приятел беше на същото мнение и се върнахме и купихме Мондеото от Перник. Като гледам цените в Германия, трябва да може да се намери Мондео 2.0 бензин Ghia 1998-99 година за 1/2 от цената на този Фокус. Освен това внос от Швейцария не е за препоръчване, понеже там пръскат с нещо улиците през зимата и колите внос от там са по-податливи на гниене, колкото и антикорозионно да е защитен Фокус-а. Имам горчив опит с моят Ескорт в това отношение.
-
- потребител
Благодаря за мнението! Всъщност това е нова идея за мен..Мондео. Нещо не ме грабва големината на колата т.е. прекалено ми е голяма и смятам, че разхода ще и също по-голям, като се има предвид че търся бензинов двигател на който смятам да монтирам АГУ. Сигурно вози по-комфортно , като всяка по голяма кола.., а за екстрите и Фокуса си ги има... Незнам всъщност вече потвърдих за Фокуса но продължава да премислям.. Абе и аз тръгнах от VW Golf 3, та през Audi A3 и най накрая Форд Фокус, и аз незнам как се получи, но явно нямам твърдо мнение. Абе каквото ми докарат, вече не искам да мисля. Много исках Audi A3 , но ще ми е солена поддръжката.AlexP написа:Определено е хубва кола, но аз предпочитам Мондео. Преди няколко дена бях с един приятел да му търсим точно Фокус. Минахме през Дупница и за мое учудване се оказа, че там цените са доста надути. На път за Горубляне минахме през Перник и харесахме едно Мондео Ghia 1.8 турбо дизел 1998 година за 4700лв. В Горубляне гледахме разни Фокуси. Седях и във Фокус и в Мондео. Еми веднага си личи, че Мондеото е по-висок клас кола и ми се стори "по-кола" за парите си. Интериора е по-приятен, много безшумно е в купето, много екстри. Моят приятел беше на същото мнение и се върнахме и купихме Мондеото от Перник. Като гледам цените в Германия, трябва да може да се намери Мондео 2.0 бензин Ghia 1998-99 година за 1/2 от цената на този Фокус. Освен това внос от Швейцария не е за препоръчване, понеже там пръскат с нещо улиците през зимата и колите внос от там са по-податливи на гниене, колкото и антикорозионно да е защитен Фокус-а. Имам горчив опит с моят Ескорт в това отношение.
То май нова тема трябва да открия Голф 3 или Въпросният Фокус

- ImpossibleMan
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011
Не знам защо се колебаеш за Фокуса и го сравняваш с Голф 3, след като няма място за сравнение. Разбирам, че Форд предизвиква в теб някакви негативни асоциации, но специално за Фокус мисля, че не трябва да се притесняваш. Разбира се има риск, защото това е стар автомобил и не знаеш на какво ще попаднеш. Ето и какво излезе в нета преди 3 месеца:
"Ford Focus взе топ наградата на конкурс на Auto Express
Моделът спечели наградата за “Автомобил втора употреба на 2007 г.”
Източник: “Мото-Пфое”
Auto Express обяви Ford Focus за “Автомобил втора употреба на 2007 г.” на едноименния конкурс на Auto Express. Към това победителят добави и лидерство в категорията за компактна кола. На свой ред Ford Mondeo стана най-добър семеен автомобил, кокетката Ford Fiesta обра овациите за супермини кола, а Ford Focus ST - за “най-горещ хечбек”.
Коментирайки голямата награда, главният редактор на Auto Express - Дейвид Джоунс каза: “При избора на крайния победител нямаше спор. Focus набра преднина във всяко отношение”.
В действителност Ford Focus беше преобладаващият избор на членовете на журито. Единодушното им мнение е, че вместо да препоръчват модела на приятели и роднини е най-добре да го задържат за себе си.
За експертите силата на Ford Focus се крие в качествения интериор, двигатели и шаси и, подобно на всеки друг Ford, в ниските потребителски разходи и добре разработената търговска мрежа"
Ако дилемата е Голф 3 или Фокус, изходът е ясен.
Auto Express обяви Ford Focus за “Автомобил втора употреба на 2007 г.” на едноименния конкурс на Auto Express. Към това победителят добави и лидерство в категорията за компактна кола. На свой ред Ford Mondeo стана най-добър семеен автомобил, кокетката Ford Fiesta обра овациите за супермини кола, а Ford Focus ST - за “най-горещ хечбек”.
Коментирайки голямата награда, главният редактор на Auto Express - Дейвид Джоунс каза: “При избора на крайния победител нямаше спор. Focus набра преднина във всяко отношение”.
В действителност Ford Focus беше преобладаващият избор на членовете на журито. Единодушното им мнение е, че вместо да препоръчват модела на приятели и роднини е най-добре да го задържат за себе си.
За експертите силата на Ford Focus се крие в качествения интериор, двигатели и шаси и, подобно на всеки друг Ford, в ниските потребителски разходи и добре разработената търговска мрежа"
-
- потребител
Изключително ви Благодаря! Всички мнения вкл. и вашето натежават за този автомобил...Всъщност аз вече го поръчах с едно уточнение към вносителя, ако намери подходящ с 5 врати при всички други еднакви характеристики, да купи него, и в краен случай двувратият. Всъщност по разумно е да купи по запазеният и добре обгрижван. Ако всичко върви на ред на 25 колата трябва да е в БГ. От тук нататък смятам да направя пълен преглед във ФордМотоПфое, за да не се прекарам нещо, въпреки че разчитам на човека. Задължително спешно авто-каско и т.н. Ако имам допълнителни въпроси ще се обръщам към вас. Благодаря!ImpossibleMan написа:Не знам защо се колебаеш за Фокуса и го сравняваш с Голф 3, след като няма място за сравнение. Разбирам, че Форд предизвиква в теб някакви негативни асоциации, но специално за Фокус мисля, че не трябва да се притесняваш. Разбира се има риск, защото това е стар автомобил и не знаеш на какво ще попаднеш. Ето и какво излезе в нета преди 3 месеца:
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Абе... не знам... според мен по- добре е двигателя да е 1.8 115кс.
Но конкретно ако бях в такава ситуация сигурно бих казал ДА, НО все пак с двигател 1.8 повече бяга
На другите въпроси:
*двувратите са по- евтини /но на мен лично ми изглеждат по-красиви/
*газ - можеш, силно препоръчително газов инжекцион.
*поддръжката: пример масло в МП с филтър и пр /вкл простотията на всяка смяна нова пробка за 14 лв/ за 100 на всеки 20000 км - значи стават 50 лв на 10000 - отиваме на цената на фиестата. НО идват всички други части: по- скъпи от фиестата... доста пример възд филтър вош зо фиестата ~5 лв, от МП 20лв за фокуса /ще проверя и бош не от мп на каква цена е, но засега само това мога да ти дам като ориентир/
*в бг се краде всичко фикуса не е изключение- застраховай го.
Но конкретно ако бях в такава ситуация сигурно бих казал ДА, НО все пак с двигател 1.8 повече бяга

На другите въпроси:
*двувратите са по- евтини /но на мен лично ми изглеждат по-красиви/
*газ - можеш, силно препоръчително газов инжекцион.
*поддръжката: пример масло в МП с филтър и пр /вкл простотията на всяка смяна нова пробка за 14 лв/ за 100 на всеки 20000 км - значи стават 50 лв на 10000 - отиваме на цената на фиестата. НО идват всички други части: по- скъпи от фиестата... доста пример възд филтър вош зо фиестата ~5 лв, от МП 20лв за фокуса /ще проверя и бош не от мп на каква цена е, но засега само това мога да ти дам като ориентир/
*в бг се краде всичко фикуса не е изключение- застраховай го.
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!