Каква кола планувате да си купите в близките години?
- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
- Status: Извън линия
Хибридите са един голям балон, поне засега. Всичко е PR!svetlin написа:хибрид, като за марка и модел ще му мисля тогава /то не че има голям избор от хибриди/
Защо хибрид?
Няма друг автомобил който да ти дава по малък разход на градско отколкото на дълго, като в същото време динамичните характеристики са ок
Изключително нисък разход в лева на 100 км
А до тогава ще се е изписало много и за проблемите с такива автомобили, а предполагам че и вече няма да са съвсем екзотика в очите на майсторите- една от причините да не си купя приус тази година
В реалния живот, Toyota Prius харчи около или повече от твоя Focus. За справка, продължителния тест на Auto Bild например. При това при постоянния стремеж за иконимично шифиране, към който наистина те подтиква този автомобил. Забрави за динамиката (също съизмерима с твоя автомобил (но само по права линия)). Използваш ли я, ще получиш разход като от всеки тежък (заради батериите) бензинов автомобил.
Цената е висока и далеч не може да се избие с разход.
Нито дори е толкова екологичен ако се вземат предвид материалите и енергията вложени в производството на батериите и след време тяхното рециклиране.
Както казах балон!
Дано съм внесъл яснота.
Винаги обаче можеш да си купиш по-нов дизелов Focus - далеч по-добър избор е от Prius

Ford. Feel the difference
- Антон Маринов
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2007, 08:42
- Модел на автомобила: преди- FORD ESKORT 1997/ 1.8 TD/90ph
сега - VOLVO V70 2001/2,5 TD/140ph - Местоположение: В.Търново
- _George_
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2007, 18:56
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 2.5i V6 24V
- Контакти:
насочих си мечтите към нещо, което не е чак толкова неосъществимо... пък и има същия двигател като на мондеото, на това малко купе представям си само как лети 

- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier

[с това кой може да ме спре?
http://mobile.de/SIDEgH3jgtWQfAlXE8pBoY ... 1273422824&" onclick="window.open(this.href);return false;]
...... цените на бензина

- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Аз пък чакам за някое от тези /вкл безплатен паркинг в синята зона за 3 год/. Само ми е проблем че застрахователите не искат да ги застраховат срещу тероризъм, пък разправят че това ги повреждало много. Пък и незнам ... аз съм свикнал на газ да се движа ... ама тези винаги са на пътя с предимство...
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
-
- потребител
- Регистриран: 06 мар 2007, 00:29
- Модел на автомобила: '87 Fiesta 1.4i и двулитров японски хладилник

http://mobile.de/SIDHDu0HyOWmEpXzWuvLoH ... 1272951486&" onclick="window.open(this.href);return false;