Как се купува/продава кола- разкази на очевидци
- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
- Status: Извън линия
Визитка може да ти е дал...
Към какво ниво на оборудване си се насочил - Trend вероятно? Това е оптималното.
1.6 TDCi 90 к.с. е супер. В реалния живот почти няма разлика до по-мощната версия със 109 коня. Ще спестиш пари от листовата цена ако допълнителната мощмост не ти е толкова важна.
Технологично разликата е само в турбото - 90 коня е с фиксирана геометрия, 109 с променлива. Супер икономични са тези двигатели - питай vvvasilev
От друга страна, помисли дали изобщо ти трябва дизел...
Колко караш на година?
Тривратия изглежда страхотно - ще трябва да си го поръчаш обаче и изчакаш.
Към какво ниво на оборудване си се насочил - Trend вероятно? Това е оптималното.
1.6 TDCi 90 к.с. е супер. В реалния живот почти няма разлика до по-мощната версия със 109 коня. Ще спестиш пари от листовата цена ако допълнителната мощмост не ти е толкова важна.
Технологично разликата е само в турбото - 90 коня е с фиксирана геометрия, 109 с променлива. Супер икономични са тези двигатели - питай vvvasilev

От друга страна, помисли дали изобщо ти трябва дизел...
Колко караш на година?
Тривратия изглежда страхотно - ще трябва да си го поръчаш обаче и изчакаш.
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Ха визитка... пробута ми цените и ме изпрати да си ходя.
А дали можеш да споделиш нещо и за фиеста 1.4 TDCi v 1.6 TDCi?Разликата изглежда голяма 68 v 90 кс. Но все пак и фиестата и сравнително лека 1150 а фокуса е 1350.
Иначе навъртаме около 25000 на година. Според зависи.
То и затова има един плюс на втората употреба- гарнирам я с газова.
А за екстрите.. искам климатик, ел. стъкла и ABS и центарло заключване.
Фабричното им радио не чете MP3, а когато пътуваш по 5 часа нагоре е удобно да си направиш дискче за из път. И затова по- скоро бих го махнал. Едно сони с МП3 е за 200 лв...
Темата стана вече
Този разговор трябваше да го направя с продавача в МП. Това и ще направя. На неделната среща ме уведомиха за имената на хората дет няма да ми се нервят и ще си ги търся направо тях.

А дали можеш да споделиш нещо и за фиеста 1.4 TDCi v 1.6 TDCi?Разликата изглежда голяма 68 v 90 кс. Но все пак и фиестата и сравнително лека 1150 а фокуса е 1350.
Иначе навъртаме около 25000 на година. Според зависи.

А за екстрите.. искам климатик, ел. стъкла и ABS и центарло заключване.
Фабричното им радио не чете MP3, а когато пътуваш по 5 часа нагоре е удобно да си направиш дискче за из път. И затова по- скоро бих го махнал. Едно сони с МП3 е за 200 лв...

Този разговор трябваше да го направя с продавача в МП. Това и ще направя. На неделната среща ме уведомиха за имената на хората дет няма да ми се нервят и ще си ги търся направо тях.
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- chaosdd
- потребител
Fiesta 1.4 TDCi също е добър избор. Не може да се сравнява с Focus-а, обаче (нито пък кой да е автомобил от класа). Ако пътуваш често на дълъг път, напъни се за Focus.
Относно MP3-ката: Фабричните са много качествени - 6 тонколони, управление от волана, добър звук. Базовото CD наистина не чете MP3, обаче, но не те съветвам да го сменяш с неоригинално за нищо на света.
Ако държиш на MP3, можеш да си поръчаш Focus-а със заводска аудиосистема Sony, която чете MP3. Много висок клас е, с всички възможни функции и екстри, вкл. аудио вход в жабката. Освен това изглежда много ефектно и класно. 587 лв. с ДДС е, изглежда доста, но вярвай ми, не е много за това което получаваш. Освен това, върви с 8 тонколони вместо с 6, при това по-висок клас. Невероятен звук вади - аз съм с таква. Това е най-качествената аудиосистема в кола под 70 000 лв.
Относно MP3-ката: Фабричните са много качествени - 6 тонколони, управление от волана, добър звук. Базовото CD наистина не чете MP3, обаче, но не те съветвам да го сменяш с неоригинално за нищо на света.
Ако държиш на MP3, можеш да си поръчаш Focus-а със заводска аудиосистема Sony, която чете MP3. Много висок клас е, с всички възможни функции и екстри, вкл. аудио вход в жабката. Освен това изглежда много ефектно и класно. 587 лв. с ДДС е, изглежда доста, но вярвай ми, не е много за това което получаваш. Освен това, върви с 8 тонколони вместо с 6, при това по-висок клас. Невероятен звук вади - аз съм с таква. Това е най-качествената аудиосистема в кола под 70 000 лв.
- chaosdd
- потребител
Няма с фабрични газови или метанови.NIKJAMa написа:Абе нема ли Фикуси с фабрични метанови уредби...така де да подпомогнеш и нашия бизнес малкоS@sel@ написа:
Иначе навъртаме около 25000 на година. Според зависи.![]()
Има 1.8 Duratec Flexi-Fuel (125 к.с.) - Биоетанол, бензин или каква да е комбинация от двете в резервоара. Темпо вече продават Е85 (смес от 15% бензин, 85% биоетанол). В скандинавските страни например, 80% от всички продадени Focus-и са такива.
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
NIKJAMa написа:Абе нема ли Фикуси с фабрични метанови уредби...така де да подпомогнеш и нашия бизнес малкоS@sel@ написа:
Иначе навъртаме около 25000 на година. Според зависи.![]()
А какъв е вашия бизнес , да не би да имаш метанстанция ?
...дрън-дрън...мноо важно...
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Браво дано всекиму да има възможност да си избира кола от магазина!
Та при избора на нова кола трябва да обърнеш сериозно внимание на тъй наречения "коефициент на обслужване", тоест това е съотношението между високи изисквания на агрегатите /скъпи ли са консумативите/, степен на сложност на ремонт /къде точно е спрямо другите модели в таблицата по брой човекочасове за сервиз/, разпространеност и достъпност на частите /дали се използват твърде специфични части или има доста такива и в други модели/, стойност на резервните части и сервизни интервали - тази схема е много използвана в ЕУ.
Така погледнато за обикновенния човек оптималния избор на европейска кола е Форд или Опел. Достъпни са като нови, лесни за поддръжка, с евтини части, с консервативна техника и добро пътно поведение.
Съвета ми към теб е да си закупиш дизелова кола /просто веднъж качиш ли се на турбо дизел няма да искаш и да погледнеш бензинова/, но се насочи към по-консервативния вариант 1.6 - 90к.с. /с оглед след време за ремонтите/. Карал съм Волво S40 с този мотор и много добре си дърпа, дава усещане за поне 1.8, като София - Варна компа показа среден разход 4,6, а градско е ~ 7. Хубавото при този мотор е, че е малък и лек /няма да чупи предницата/ и с нисък по часов разход /голям плюс в София/. Влиза в т.н. бюджетни таблици за данъци, такси и застраховки.
За избора на купе - това си зависи изцяло от теб, но като се има в предвид, че има тенденция задръстванията да се увеличават и добре да се помисли за компактни размери /Турнеото направо изби рибата - външни размери колкото на Фокус, а вътре направо огромен - направо съм влюбен в пътническата версия/.
Колкото до екстри /май най-вече според джоба/, но за мен е необмислено да се купува нова кола без поне 2 възглавници, АБС и ЕСП - дори ги смятам тези неща за абсолютно задължителни!
Еми избора е твой, но бих те посъветвал да хвърлиш едно око на Турнеото /цените са доста прилични/ и на Фюжъна!
Та при избора на нова кола трябва да обърнеш сериозно внимание на тъй наречения "коефициент на обслужване", тоест това е съотношението между високи изисквания на агрегатите /скъпи ли са консумативите/, степен на сложност на ремонт /къде точно е спрямо другите модели в таблицата по брой човекочасове за сервиз/, разпространеност и достъпност на частите /дали се използват твърде специфични части или има доста такива и в други модели/, стойност на резервните части и сервизни интервали - тази схема е много използвана в ЕУ.
Така погледнато за обикновенния човек оптималния избор на европейска кола е Форд или Опел. Достъпни са като нови, лесни за поддръжка, с евтини части, с консервативна техника и добро пътно поведение.
Съвета ми към теб е да си закупиш дизелова кола /просто веднъж качиш ли се на турбо дизел няма да искаш и да погледнеш бензинова/, но се насочи към по-консервативния вариант 1.6 - 90к.с. /с оглед след време за ремонтите/. Карал съм Волво S40 с този мотор и много добре си дърпа, дава усещане за поне 1.8, като София - Варна компа показа среден разход 4,6, а градско е ~ 7. Хубавото при този мотор е, че е малък и лек /няма да чупи предницата/ и с нисък по часов разход /голям плюс в София/. Влиза в т.н. бюджетни таблици за данъци, такси и застраховки.
За избора на купе - това си зависи изцяло от теб, но като се има в предвид, че има тенденция задръстванията да се увеличават и добре да се помисли за компактни размери /Турнеото направо изби рибата - външни размери колкото на Фокус, а вътре направо огромен - направо съм влюбен в пътническата версия/.
Колкото до екстри /май най-вече според джоба/, но за мен е необмислено да се купува нова кола без поне 2 възглавници, АБС и ЕСП - дори ги смятам тези неща за абсолютно задължителни!
Еми избора е твой, но бих те посъветвал да хвърлиш едно око на Турнеото /цените са доста прилични/ и на Фюжъна!
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
ами, аз днеска бях до сервиза в Люлин, но просто така да поразгледам реших да се разходя и из шоурума и се поинтересувах от цените, обърна ми внимание продавача, чието бюро е в съседство на това до Виктор Апостолов, който днес го нямаше... не знам какво се оплаквате, много приятен разговор проведохме, въпреки че започнах разговора с това, че просто информативно се интересувам..
между другото волво С30 е сносна количка, но ми се струва че е неоснователно скъпа.. особено в сравнение с цените на фокуса..
чейнс
не си прав за турбо дизела... карал съм много дизели и всеки път като съм си сядал в бензиновото фордче съм бил изкефен от избора си
то си е индивидуално де. това е основно дискутиран въпрос от всички автомобилни ентусиасти, само дето до скоро беше ДИЗЕЛ? а сега е БЕНЗИН?

между другото волво С30 е сносна количка, но ми се струва че е неоснователно скъпа.. особено в сравнение с цените на фокуса..
чейнс

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
BadAngel прочети ЦЯЛАТА тема, за да разбереш от къде тръгна оплакването!
Но нека се опитам да ти го конспектирам: Не знам кой е Виктор Апостолов, кое е неговото бюро и кое е съседното до неговото. Оплакването ми беше от несериозното отношение на 1 от продавачите и материалите получени от него. В крайна сметка този човек практически ме отказа от купуването на нова кола от МП. Ако не бях писал тук и не бях получил мненията и впечатленията на колегите, както на живо, така и във форума щях да си дигна парцалките и я в Горубляне, я до Германия на разходка за количка.
Но нека се опитам да ти го конспектирам: Не знам кой е Виктор Апостолов, кое е неговото бюро и кое е съседното до неговото. Оплакването ми беше от несериозното отношение на 1 от продавачите и материалите получени от него. В крайна сметка този човек практически ме отказа от купуването на нова кола от МП. Ако не бях писал тук и не бях получил мненията и впечатленията на колегите, както на живо, така и във форума щях да си дигна парцалките и я в Горубляне, я до Германия на разходка за количка.
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Няма значение как се казваш и къде работиш. Лошото е, че лицето Х не осъзнава факта, че на работното си място той е лицето на фирмата У и никой не коментира лицето Х, а фирмата У, която то представлява. Това е непрофесионално и безотговорно отношение към клиента и против имиджа на фирмата, за което си е виновна фирмата, защото не го е преценила правилно и го е назначила на такова отговорно работно място.
Това е феномен, с който се сблъкваме ежедневно и на всяка крачка.
Когато катаджия вземе подкуп не казваме, че еди кой си е корумперан, а казваме че полицията е корумпирана.
Ето за това става дума. Една лъжица катран разваля цяла каца с мед!
Когато катаджия вземе подкуп не казваме, че еди кой си е корумперан, а казваме че полицията е корумпирана.
- chaosdd
- потребител
Съвършенно съм съгласен. Дайте обаче да ги посочваме с пръст тези нечитавите, за да променим нещата и да направим услуга на себе си, фирмата или полицията, без значение.nikolovvd написа:Няма значение как се казваш и къде работиш. Лошото е, че лицето Х не осъзнава факта, че на работното си място той е лицето на фирмата У и никой не коментира лицето Х, а фирмата У, която то представлява. Това е непрофесионално и безотговорно отношение към клиента и против имиджа на фирмата, за което си е виновна фирмата, защото не го е преценила правилно и го е назначила на такова отговорно работно място.
-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2007, 09:42
- Модел на автомобила: Форд Ескорт
- Контакти:
re
Не са толкова виновни тези които взимат парите, а тези които сядат зад волана леко пийнали с идеята, че ако ги спрат ще бутнат нещо и всичко е ОК!
edit cossy: Хубаво е темата да се чете от началото, за да няма такива изцепки
edit cossy: Хубаво е темата да се чете от началото, за да няма такива изцепки

Autoplanet1 е моят сайт за новинии!
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: re
andrianski написа:Не са толкова виновни тези които взимат парите, а тези които сядат зад волана леко пийнали с идеята, че ако ги спрат ще бутнат нещо и всичко е ОК!