Как още да изцедим и без това бедния Български народ
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Re: Как още да изцедим и без това бедния Български народ
Значи КАТ и застрахователните компании щели да работят заедно и да си обединят системата. В такъв случай просто ще гледат регистрираните коли и колко от тях нямат сключена ГО. Щом колата не е спряна от движение и нямаш ГО подлежиш на санкция. Никой от КАТ неможе да знае дали я караш или седи в гараж за тях колата е в движение а щом е в движение и няма ГО ... нататък ти е ясно.
Неказвам че съм съгласен с това, но това е положението.
Неказвам че съм съгласен с това, но това е положението.
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
- Status: Извън линия
И на мен ми вади няколко застраховки, но това са всичките, които съм ги сключвал през годините.nikolovvd написа:А на мен вместо 3 ми вади 4 застраховки!
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Това сме го коментирали и друг път,преди повече от година-не е ли спряна от движение,трябва ГО.
По въпроса със справките за застраховането-базата е ужасно неактуална.Моята излизаше без гражданска почти седем месеца,след като бях сключил договора.Сиерата пък още излиза с валидна полица,до юни месец....въпреки,че миналото лято точно сключих договора и спрях да я карам...т.е. не съм плащал следващите вноски.
За това предлагам да пробваме да излъжем системата-да видим дали ще мине-който получи писмо,да отиде и да сключи договор на разсрочено.Да си плати първата вноска и да "забрави" за другите когато им дойде времето.Да видим дали някой ще го потърси.На сайта за справките или трябва да анулират полицата,или колата ще си стои със застраховка докато не изтече срока.
По въпроса със справките за застраховането-базата е ужасно неактуална.Моята излизаше без гражданска почти седем месеца,след като бях сключил договора.Сиерата пък още излиза с валидна полица,до юни месец....въпреки,че миналото лято точно сключих договора и спрях да я карам...т.е. не съм плащал следващите вноски.
За това предлагам да пробваме да излъжем системата-да видим дали ще мине-който получи писмо,да отиде и да сключи договор на разсрочено.Да си плати първата вноска и да "забрави" за другите когато им дойде времето.Да видим дали някой ще го потърси.На сайта за справките или трябва да анулират полицата,или колата ще си стои със застраховка докато не изтече срока.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Danchev
- потребител
- Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
- Модел на автомобила: 89' B-road sleeper
Май се приключи с разсроченото http://www.manager.bg/news/grazhdanska- ... shta-nakup" onclick="window.open(this.href);return false;
Tuned and performed by

The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
От две седмици, застрахователите твърдо обявяват, че от 01.06 няма да има разсрочено плащане на ГО. Явно вече е прието а гласуването в НС е само формалност.Danchev написа:Май се приключи с разсроченото http://www.manager.bg/news/grazhdanska- ... shta-nakup" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Danchev
- потребител
- Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
- Модел на автомобила: 89' B-road sleeper
Ами честитутка .....
Какво ли следва
да направят винетките само годишни, че и да са задължителни
Чудя се кога ли бензинджиите ще се събудят с идеята да сипват само догоре ... какви са тия 20-30 лева
Какво ли следва

Чудя се кога ли бензинджиите ще се събудят с идеята да сипват само догоре ... какви са тия 20-30 лева

Tuned and performed by

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Абе хора, нали ви е ясно че живеем в държава чийто строй е демократичен комунизъм, а не нормална демокрация. Нещо подобно на Китай да речем.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Само че в Китай има производство и е на път да стане икономически най-мощната държава. И като споменах Държава, в Китай има и Държава. С две думи, де да бяхме като Китай, май сме по-близо до Куба.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Има производство защото има и диктатура и страх и тн., и в Чили имаше но сега няма и къде е , а тук няма толкова безмозъчни роби, и никога не е имало.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
За преди - вероятно да. Сега - глупости! В момента е ПЪЛНО с безмозъчни дупедавци, които просто някой трябва да ги подкара като стадо - с голямата тояга... В нашия малоумен вход се дават по 300 лева на месец за 2 пъти седмично минаване с метлата. Ето - цял вход безмозъчни робиЯЛТА написа:а тук няма толкова безмозъчни роби, и никога не е имало.

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Да де , ама като пиша безмозъчни имам предвид послушни. А тоя вход да не е 120 апартамента ? По принцип, 9 етажа-35 ап. 70 лв. нашият вход де.
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
И който вече е маркиран? Май ще има доста често "и ко шъ прайм ся?"Освен това парламентът реши да се забрани на застрахователните компании да маркират автомобили, които са с „Автокаско“.
....
Неспазването на забраната от страна на лицето, което управлява автомобила, ще се наказва с глоба от 50 лв.

- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
Глобата ще е ако имаш стикер(тези на страничните стъкла), а не самата маркировка на детайлите.pantata написа:И който вече е маркиран? Май ще има доста често "и ко шъ прайм ся?"Освен това парламентът реши да се забрани на застрахователните компании да маркират автомобили, които са с „Автокаско“.
....
Неспазването на забраната от страна на лицето, което управлява автомобила, ще се наказва с глоба от 50 лв.
- viksata
- потребител
- Регистриран: 27 апр 2007, 13:46
- Модел на автомобила: Форд Скорпио
- Контакти:
Danchev написа:Ами честитутка .....
Какво ли следвада направят винетките само годишни, че и да са задължителни
![]()
хахах смея се ма хич не ми е до смях......
намериха от къде да скубят пак
ок бе ще си спря някоя кола от движение......... и какво ще спечели Дянков ?!?!?!
вместо да плащам за 3 ще плащам са 2 или една кола скапаната гражданска...
и така 100 000 човека да се откажат от едната си кола по средно 150 лв. скапаната гражданска .....!
и излиза че вместо да му се влязат за година 15 мил. ще го духа ....
но нееееееееееее трябва да се нагъзим пак на Европата за да сме с 90++ % с скапаната гражданска
а да ни е честито

2.9 v6
"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"
- divxstore
- потребител
Данков няма да загуби тези 15 мил а застрахователите. Дянков им прибира 2% - от клиената и 10% данък печалба. Но може би по този начин малко повече хора от движещите се по улиците ще имат гражданаска. На старата ми кола последната година ме удариха 2 пъти. И двата пъти шофьорите бяха без гражданска - питам ко прайм ся? Ще се съдим ли? Ами добре, че имам каско, отивам си и си казвам, че са ме ударили на паркинг и приключвам. Трябва да се разбере, че гражданска застраховка е задължителна!!! Като искаш да имаш 3 коли, трябва да можеш и да плащаш за тях.viksata написа:Danchev написа:Ами честитутка .....
Какво ли следвада направят винетките само годишни, че и да са задължителни
![]()
хахах смея се ма хич не ми е до смях......
намериха от къде да скубят пак
ок бе ще си спря някоя кола от движение......... и какво ще спечели Дянков ?!?!?!
вместо да плащам за 3 ще плащам са 2 или една кола скапаната гражданска...
и така 100 000 човека да се откажат от едната си кола по средно 150 лв. скапаната гражданска .....!
и излиза че вместо да му се влязат за година 15 мил. ще го духа ....
но нееееееееееее трябва да се нагъзим пак на Европата за да сме с 90++ % с скапаната гражданска
а да ни е честито
- viksata
- потребител
- Регистриран: 27 апр 2007, 13:46
- Модел на автомобила: Форд Скорпио
- Контакти:
да вече ще ми идва много да плащам кеш ....
едно е да дам 5- 600 кината на веднъж друго е да дам 150 ..!
и тук не е въпроса дали карам 3 5 8 коли а защо не може да се плаща на вноски
а отностно карането без скапаната гражданска тука сами сме си виновни
да го направята така бе ако те хванат без скапаната гражданска да ти конфискуват колата ...
ако караш пиян... да ти конфискуват колата
Поздрави
едно е да дам 5- 600 кината на веднъж друго е да дам 150 ..!
и тук не е въпроса дали карам 3 5 8 коли а защо не може да се плаща на вноски
а отностно карането без скапаната гражданска тука сами сме си виновни
да го направята така бе ако те хванат без скапаната гражданска да ти конфискуват колата ...
ако караш пиян... да ти конфискуват колата
Поздрави

2.9 v6
"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"
- divxstore
- потребител
Разбирам, че 100% в кеш е гадно, но сами си го направихме. Ако тези, които си плащаха първата вноска си плащаха и останалите, нямаше да се получи така, нали? До сега беше - дай да си платя първа вноска, да си взема стикерчето, пък после сигурно няма да ме спрат или пък ще бутна 20 лева.. Накрая се оплакваме, че има и корупция..
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Не искам да се заяждам изобщо, само ще вмъкна, че БВП на САЩ за 2010та е 14,657,800 милиона $, на целия ЕС(27 държави) е 16,282,230 милиона $. На китай след тях 5,878,257 милиона $, почти 3 пъти по-малко, като едните са 308 милиона, другите 1 милиард и 340 милиона(2010), ЕС 501милиона(2010). Външния дълг на сащ е под 100% от бвп, на аглия е 400% от бвп. А китай, че е сила, сила е, просто няма как да стане водещата сила, маса неща в китай са американски и реално бедния китайски народ изхранва целия свят с евтината си работна ръка и строгия режим. Носи целия свят на гърба си, не им завиждам на повечето китайци.HACKO написа:Само че в Китай има производство и е на път да стане икономически най-мощната държава. И като споменах Държава, в Китай има и Държава. С две думи, де да бяхме като Китай, май сме по-близо до Куба.
Наистина ако си плащахме навреме вноските нямаше да се стигне до това. Иначе съм с 2 ръце за писмата.. Не може кола в движение е без ГО. Ако не е в движение за определено време, наско обясни колко елементарно се оставя талона в кат, след което носиш само сключена ГО и си го взимаш.
Последна промяна от PcMan на 26 май 2011, 23:07, променено общо 3 пъти.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:

- divxstore
- потребител
Еврозоната за мен е най-големия балон. Всичко е така създадено, че да храни чиновника и този чиновник да е велик, въпреки, че реално от него няма никаква полза. Просто бюрокрацията в ЕС е ужасна и силно раздута. В САЩ доста от нещата са по -упростени и е направено така, че щом ти се работи, можеш да работиш, докато в ЕС ти налагат максимален работен ден, максимални работни часове и хиляди забрани, ей затова според мен няма да го бъде ЕС.