Как изглежда ключа на Форда
- izrotbg
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 14:23
- Модел на автомобила: Focus 1.8i 16V Ztec '99 <= мойта шейна
- Status: Извън линия
Как изглежда ключа на Форда
Здравейте колеги,
Имам един доста тъп въпрос,
обаче е доста важно за мене и водя "разследване" по този въпрос, но нещо гоогле не иска да ми помогне или просто аз не мога да намеря правилното нещо.
Та значи въпросчето ми е следното някой дали знае и дали може да ми даде схема (картинка) на ключа на форд , този кръглия. По-точно ми трябва тази част желязната част която е обгърната в пласмасата на ключа. Или ако някой е трошил такъв ключ или по някакав варянт е виждал само желязната част от ключа как изжда на заде (в пласмасата).
Много ще сам ви благодарен ако някой може да ми помогне и да ми даде няква информация.
>:D<:
Имам един доста тъп въпрос,

Много ще сам ви благодарен ако някой може да ми помогне и да ми даде няква информация.

- jlpetkov
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2007, 08:59
- Модел на автомобила: BMW 318ti 95'мтехник шпер; Ford Fiesta 1,6i 16V '94 АГУ
Re: Как изглежда ключа на Форда
Не е точно каквото искаш ама то май си върви комплект с пластмасата
http://www.pots-of-gold.co.uk/products.php" onclick="window.open(this.href);return false;
http://carkeystoyou.com.au/index.php?cPath=28" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remotekey.co.uk/cars/ford/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 8&p=138857" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pots-of-gold.co.uk/products.php" onclick="window.open(this.href);return false;
http://carkeystoyou.com.au/index.php?cPath=28" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remotekey.co.uk/cars/ford/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 8&p=138857" onclick="window.open(this.href);return false;
- izrotbg
- потребител
да и на доста места с некодиран чип, обаче на мен ми тряя видът само на самото желязно, защото искам да се опитам да си направя едно извращение с ключа и на почти всякаде ми казват че няма начин да стане и т.н. а пак аз сма малко на принципа че няма начин да няма начинjlpetkov написа:Не е точно каквото искаш ама то май си върви комплект с пластмасата
http://www.pots-of-gold.co.uk/products.php" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://carkeystoyou.com.au/index.php?cPath=28" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remotekey.co.uk/cars/ford/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 8&p=138857" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Отиди на стоматологичен рентген и направи снимка на това което те интересува срещу скромната сума от 3 до 5 лева.
- jlpetkov
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2007, 08:59
- Модел на автомобила: BMW 318ti 95'мтехник шпер; Ford Fiesta 1,6i 16V '94 АГУ
Имам някакви спомени за снимка на ключ дето беше преправен, май беше на Gateto ама не съм сигурен...
доколкото си спомням кръглото желязо имаше две елементарни перчици накрая които са заляти с пласмасата..... порови из форума мисля че съм я поствал някъде тая снимка
доколкото си спомням кръглото желязо имаше две елементарни перчици накрая които са заляти с пласмасата..... порови из форума мисля че съм я поствал някъде тая снимка

- izrotbg
- потребител
ами ако това което намерих преди е това за което и ти говориш не е това което ми трябва 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Жертваш един ключ, и преценяш като го изпилиш, дали ще пасне на мястото на плоската заготовка на дистанционното на алармата (Нали затова питаш
). Другия вариант е да запоиш края на плоската заготовка, това което лагерува в дистанционното към стеблото на ключа. Успех с начинанието, няма начин да няма начин.

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
колега 15 лева е долната част готова за изрязване.
що се занимаваш с глупости
що се занимаваш с глупости

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Шестограм е, като в средната част е малко по-широк.
Мамка му и блутут ... мамка му и кракове.
Ако не се опрайш утре, ще се пробвам да си опраа тъпия блутут и да ти кача една снимка.
Не се вижда кой знае какво на нея, ама дано го видиш.
Като купих моята ми я дадоха 3 ключа.
Оригиналния беше с отлепена метална част от пластмасата.
Карах с копие.
И 3тото нещо много странно ми изглеждаше. Това била матрица ли кво там се нарича да ти се направи копие ако ти се налага.
Един ден за забутах някъде ключовете и прибягнах до оригиналния.
Залепих го с Локтайт уж временно а се оказа супер здраво.
При лепенето металната част не е влязла добре и се вижда профила.
Ако на снимката успееш да си го видиш и ти върши раота тва е.
ма ше чекаш
Ако не се опрайш утре, ще се пробвам да си опраа тъпия блутут и да ти кача една снимка.
Карах с копие.
И 3тото нещо много странно ми изглеждаше. Това била матрица ли кво там се нарича да ти се направи копие ако ти се налага.
ма ше чекаш

- izrotbg
- потребител
дам прав си точно за това е а сичкии глупави ключари ми обесняват как сичко друго може ли да ми направят но не и ключ на форд а иначе са "най-добрите" пак знам че тук винаги ще има още някой "болен" който вече да го е направилHACKO написа:Жертваш един ключ, и преценяш като го изпилиш, дали ще пасне на мястото на плоската заготовка на дистанционното на алармата (Нали затова питаш). Другия вариант е да запоиш края на плоската заготовка, това което лагерува в дистанционното към стеблото на ключа. Успех с начинанието, няма начин да няма начин.

ако се справиш би ми било много полезноpaci написа:Шестограм е, като в средната част е малко по-широк.
Карах с копие.
ма ше чекаш

- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Основата на ключа е шестостен който е малко по сплескан от едната страна. Прилича на горната страна ама без нарезите. Кажи какво извращение искаш да правиш. Може и да помогнем с нещо. Аз лично успях да направя моя сгъваем - тип Ауди, Шкода и т.н.
- izrotbg
- потребител
ами и аз точно това искам да направя а то не ми гожореха как не можели как щял да ми превърта как не знам си кво и т.н. а и са почти ме обедиха да си го напарвя да изкача на горе като нож от тия автоматичните ама след 2-3 седмици и щяло да бъде доста по скъпо ... я кажи ти твоя как го направи и къде такъв згъваем ?momo76 написа:Основата на ключа е шестостен който е малко по сплескан от едната страна. Прилича на горната страна ама без нарезите. Кажи какво извращение искаш да правиш. Може и да помогнем с нещо. Аз лично успях да направя моя сгъваем - тип Ауди, Шкода и т.н.
- paci
- Модератор
Митак, тва е въпросното нещо което аз нарекох "матрица"
От това се прави копие на ключа.
Ако не сте си играли много много с нея, не я пъхай в ключалките.
Влиза толкова плътно, че няма вадене.
Аз така да видя и като я напъхах в пакета, голям зор видях докъто я извадя.
Не разчитай това да ти е резервния ключ!
Ако вземеш да я позлваш и я изтъркаш след това копието което ще стане от нея вероятно ще прави проблеми.
Е има да правят и от копие копие, ама не разчитай
Изроде, ей ти мъглявата снимка. Дано свърши някаква раота.
От това се прави копие на ключа.
Ако не сте си играли много много с нея, не я пъхай в ключалките.
Влиза толкова плътно, че няма вадене.
Аз така да видя и като я напъхах в пакета, голям зор видях докъто я извадя.
Не разчитай това да ти е резервния ключ!
Ако вземеш да я позлваш и я изтъркаш след това копието което ще стане от нея вероятно ще прави проблеми.
Е има да правят и от копие копие, ама не разчитай

Изроде, ей ти мъглявата снимка. Дано свърши някаква раота.
- Прикачени файлове
-
- Picture(21).jpg
- (12.29 KБ) Свален 581 пъти
- izrotbg
- потребител
еми да дажа някжа представа кво става на долу мерси много!
Са само остава момо76 да каже как и къде го е направил да ходя и аз

Са само остава момо76 да каже как и къде го е направил да ходя и аз

- paci
- Модератор
Кат се опрайш ш са черпаваме взаймно.izrotbg написа:еми да дажа някжа представа кво става на долу мерси много!![]()

Заради теб разбрах, че нямам резервно дистанционно.
Паднала му батерията.
Днес на фордовката опрайхме раотата.
- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
колега сгъваем ключ за форд не всеки може да направи...аз си бях направил при един ключар но алармата ми беше на отделно дистанционно и много ме дразнеше....има един пич от Перник ги прави....той ми прехвърли чипа от мойто дистанционно и заготовката в друг сгъваем ключ и сега всичко си работи....лепиш ключа с течен метал и няма падане....ето и снимка да видиш за какво иде реч...мойто го направи за 35 лева без да ми прави ключ иначе е към 45 лева с всичко ....ето снимка да видиш как е станало
и сега ми работи алармата от ключа и е готино
даже си слага и емблемка на колата 

- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Ами става лесно ако си малко сръчен с ръцете.
Аз си купих аларма на която едното дистанционно е за сгъваем ключ. Там ключа се мушка в един процеп и се стяга с едно винтче да не пада, само че процепа е за обикновен плосък ключ, а не за фордовски. Но това не плаши душите наши. Направих си един ключ обикновен на ключар - някъде около 20лв. Проба дали пасва на всички ключалки - пасна, ключаря беше добър. След това се маха пластмасата от ключа и остава само металната част. След това се взема една пила и се започва едно пилене на задната част на ключа докато влезе в процепа. След това се прави и един улей на ключа където се навива винтчето. За формата и мястото на улея се гледа от заготовката на ключ която върви с дистанционното.
Общо взето около 30мин работа.
Цялата тая процедура става само ако ключа за колата е обикновен, ако има чип в ключа всичко това е безмислено, колата няма да разпознае ключа и няма да запали.
Аз си купих аларма на която едното дистанционно е за сгъваем ключ. Там ключа се мушка в един процеп и се стяга с едно винтче да не пада, само че процепа е за обикновен плосък ключ, а не за фордовски. Но това не плаши душите наши. Направих си един ключ обикновен на ключар - някъде около 20лв. Проба дали пасва на всички ключалки - пасна, ключаря беше добър. След това се маха пластмасата от ключа и остава само металната част. След това се взема една пила и се започва едно пилене на задната част на ключа докато влезе в процепа. След това се прави и един улей на ключа където се навива винтчето. За формата и мястото на улея се гледа от заготовката на ключ която върви с дистанционното.
Цялата тая процедура става само ако ключа за колата е обикновен, ако има чип в ключа всичко това е безмислено, колата няма да разпознае ключа и няма да запали.
- izrotbg
- потребител
Е добре че попуитах та да го разбереш са ми не като ти потрябваpaci написа:Кат се опрайш ш са черпаваме взаймно.izrotbg написа:еми да дажа някжа представа кво става на долу мерси много!![]()
![]()
Заради теб разбрах, че нямам резервно дистанционно.
Паднала му батерията.
Днес на фордовката опрайхме раотата.

Ем моят ключ още си го бива та няма да имам нужда от ключа са остава да видим дали ще намеря и някой в София който да прави такива работи или ще си търся работа към перникFordSierra1.6L написа:колега сгъваем ключ за форд не всеки може да направи...аз си бях направил при един ключар но алармата ми беше на отделно дистанционно и много ме дразнеше....има един пич от Перник ги прави....той ми прехвърли чипа от мойто дистанционно и заготовката в друг сгъваем ключ и сега всичко си работи....лепиш ключа с течен метал и няма падане....ето и снимка да видиш за какво иде реч...мойто го направи за 35 лева без да ми прави ключ иначе е към 45 лева с всичко ....ето снимка да видиш как е станалои сега ми работи алармата от ключа и е готино
даже си слага и емблемка на колата

Еми човек това значи че кутията за ключ дет са ти я дали с алармата е била прецакана... ти мислиш че сички коли който са с згуваем ключ са без чипmomo76 написа:Ами става лесно ако си малко сръчен с ръцете.