За триене: Външен вид на фокус-1 - идеи

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:
Status: Извън линия

За триене: Външен вид на фокус-1 - идеи

Мнение от PcMan » 18 апр 2010, 22:56

Здравейте, ще ми боядисват лайсните, дръжките и т.н. външни пластмасови елементи като на фокус-1 след фейслифта. Въпроса е от чисто естетическа гледна точка кои елементи да оставя/правя, за да не се изгубят линиите на колата.. Има разни варианти из нета, но се колебая за най-добрия случай точно за моята бройка. Иначе колата ще се пребоядисва цялата в същия цвят, така ще се избегнат всякакви различния. Пластмасите минават през обработка преди пръскане разбира се, дори колата е вече в бояджийницата и ме чакат с решение. За сега съм сигурен, че задницата ще се боядисва цялата, мисля, че 2 мнения по въпроса няма. Focus и Tddi мисля да не ги връщам, както и Zetec отстрани? Как мислите. За отстрани на колата въобще не съм сигурен. По долу има примерен вариант от нета. Ето я моята кола:
Изображение Изображение Изображение Изображение
От нета:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Последното не е което искам(или не съм сигурен, само за задницата), а един от вариантите :roll: :?

Изображение RS *00134* , но все пак за преценка.
Как мислите? Или просто да правя целите страни (лайсни, прагове, дръжки) без пластмасите на огледалата, които дори на RS не са ги барали, или не знам! :mrgreen:
Последна промяна от PcMan на 20 апр 2010, 21:29, променено общо 2 пъти.
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Re: Външен вид на фокус-1

Мнение от mrdds » 19 апр 2010, 09:27

PcMan написа:Focus и Tddi мисля да не ги връщам, както и Zetec отстрани?:
TDDI и Zatec са два различни мотора.Единия дизелов другия бензинов.Ако имаш такива надписи или някой лаик си е играл да ги лепи по колата или нещо колата ти не е излезнала от завода такава каквато е.
Фабрично цвета на пласмаовите лайсни по бронята и вратите е черен.
Само на черните коли ги боядисват в цвета на купето за да не стават различия в черния цвят.
Според мен си ги остави черни защото на сив фон добре стоят.ПО добре от колкото да ги боядисаш в цвета на купето.

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Мнение от vargala81 » 19 апр 2010, 10:15

Хубаво, но немога да разбера що ще махаш надписа Фокус :D само не казвай, че и емблемите на Форд ще ги махаш

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 19 апр 2010, 18:35

Zetec както бензинов двигател, е и ниво на оборудване! Има информация за припокриването в нета, а колата ми е пример. Пластмасите няма да се боядисват от аматьор а от бояджия от доста високо ниво. Прави се обработка преди пръскане на пластмасови елементи. Плюс това колата ще се боядисва цялата, каква разлика ? Както няма разлика при фейслифта, чиито някои от същите черни при мен пластмаси са в цвета на колата, така и тук може да се постигне това. Но темата не е за обясняване на ясни неща като Zetec ниво на оборудване и др. подобни неща като възможността да се боядисват пластмасови елементи без да има разлика.
Мисля само Focus емблемата да оставя, но не и TDdi и Zetec.. Ще видиме, нали за това ви питам за мнение по въпросите ?
Не мога да открия снимка точно на сив фокус-1 с цялата страница боядисана! Само на живо съм виждал и не съм го снимал, иначе:
Изображение Изображение Изображение
Още от моята-от едно време с оранжеви мигачи(без последната снимка-1/1 същия, но по-добър ъгъл за преценка на страничния вид с тези пластмаси):
Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 20 апр 2010, 21:24

Форума е просто номер 1.. :shock:
Моля някой мод да изтрие цялата тема, колата ще се боядисва цялата й страна и цялата задница без гумата на ключа за багажника (дръжки лайсни и прагове) днес отново видях фокус-1 сив 3 врати точно така направен.. Единствения форумм на една от най-караните коли в България - с 20 човека пишещи - не мога и не искам да си го обяснявам как е възможно.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Re: За триене: Външен вид на фокус-1 - идеи

Мнение от cossy » 20 апр 2010, 23:04

Не си първия задал такъв въпрос, затова реакциите са такива... виж в раздел тунинг... и аз не мога да повярвам, че за всичко използвате кафене, ама на! Тия раздели за какво са?! *banned*
Изображение

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Re: За триене: Външен вид на фокус-1 - идеи

Мнение от PcMan » 21 апр 2010, 12:13

Знам, че съм за тунинг раздела, но няколко лайсни са силно казано тунинг и за това реших да е в Кафене. Други модификации ще са по-късно, и след като сега въпросителните са само за пластмасите, то така реших. :wink: Вече няма значение, ще пусна директно снимки до седмица да видиме колко си личат пластмасите и т.н. :mrgreen: :twisted:

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”