Трябва ми чертеж (скица) на Ford Focus
- Nuclear
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2009, 19:51
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 2000г, бензин
- Status: Извън линия
Трябва ми чертеж (скица) на Ford Focus
Здравейте.
Става дума за Ford Focus 2000г, комби, 1.6
Заиграх се със Solidworks и искам да си направя виртуално 3D моделче на колата. Или поне да опитам
За целта ми трябват чертежи на очертанията и ръбовете, изглед отпред, отстрани, отзад и отгоре.
Нещо такова:
http://nuclear868.net/temp/ff-side.png" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
тези ги взех от ръководството, но са с много малка резолюция и като zoom-на, виждам едни накъдрени линии. Което предполагам че ще ми пречи като стигна до ламарините на вратите.
Някой има ли идея, дали съществуват някъде по-подробни (с по-висока резолюция) скици/чертежи?
Става дума за Ford Focus 2000г, комби, 1.6
Заиграх се със Solidworks и искам да си направя виртуално 3D моделче на колата. Или поне да опитам
За целта ми трябват чертежи на очертанията и ръбовете, изглед отпред, отстрани, отзад и отгоре.
Нещо такова:
http://nuclear868.net/temp/ff-side.png" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
тези ги взех от ръководството, но са с много малка резолюция и като zoom-на, виждам едни накъдрени линии. Което предполагам че ще ми пречи като стигна до ламарините на вратите.
Някой има ли идея, дали съществуват някъде по-подробни (с по-висока резолюция) скици/чертежи?
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
- Status: Извън линия
Re: Трябва ми чертеж (скица) на Ford Focus
И тези трябва да ти свършат работа,защото дори и да са с по-висока резолюция,едва ли ще ти е от полза.Чертежите са само за грубо насочване и по-важното е да са точни,отколкото подробни.Повечето детайли ще си ги добавиш ти по време на моделирането.Като си набавиш и много снимков материал,няма да имаш проблеми.Съжалявам,че нямам чертежи точно за Фокус1,а за следващите,могат да се сканират,или снимат от каталозите.Правил съм много модели на автомобили,но все не ми остава време да си направя и моята кола,макар че имам голямо желание и сигурно някой ден и това ще стане.Радвам се,че има и други хора като мен,които се интересуват от 3D моделиране.Дано някой да има по-подробни чертежи,за да ти помогне.Успех!