Дали си струва покупка на ескорт 98 год ?

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Status: Извън линия

Дали си струва покупка на ескорт 98 год ?

Мнение от essex » 26 авг 2010, 23:16

Отново съм аз колеги ;): Значи днес по обяд ми званна един познат и ми каза батка искам да си продавам колата а тя е форд ескорт аз му казах ми добре аре се видиме и се видяхме. Сумата за колата е доста скромна но пък за това има мн. ръжда за кола 98 год. повече и от колата която е на баща ми ( за момента нея карам). Стори ми се шумен двигателя но палеше доста добре, точно след като запали се чува едно тънко почукване и то май не е едно, но понеже го няма последното гарне и не мога да я чуя добре, има ръжда на тавана и по праговете, няма ел. стъкла няма климатик, 1.6 двигател и видях че двигателният отсек се различава от този на 96 год. моля да ми кажете защо така? Покарах я малко и педала на гаста беше значително по твърд, колата е обслужена в сервиз изцяло каквото е имало да се сменя преди 5000 км от софия е. Няма да казвам на каква цена ми я предлага защото ще се смеете но ми се иска и аз да си имам лично моя кола, та как става прехвърлянето и горе долу колко ще струва, колата се води на неква фирма и това ми се струва проблем щото тоя човек въобще май незнае на каква фирма а ми каза че има некъв нотариален акт. Вижда ми се спъната и някакси трудно тръгва, с комбито и с 900 обота ще потегля а при тая поне 1800 защо ли така, съединитяле отделя посредата горе долу което е добре,като я настъпя до 4000 оборота и изключа от скорост чак след 7-8 сек. се нормализират оборотите на 1000 иначе си стой на 4000през това време от какво ли може да е :-/: не съм се сбъсквал с такъв проблем но като го няма това гърне мн бучи и нищо не мога да осетя и колко ли ще струва покупката на такова и има ли някакви деликатни неща по слагането му. Пробвах под различен наклон да включа на задна и 1-ва скорост и то няколко пъти и те мн. добре си се превключваха без затруднение придружено с онова лошо подскачане на двигателя и хрускане, има и малки кахърни като липсваща дръжка за отваряне на лява задна врата, липстваща пластмаса в долу в ляво от краката на шофьора, предната броня е забърсано но е здрава и това не е проблем. Доколкото е видях моторно масло, масло на скоростите, тампони разни, акумулатор втора ръка, ролки и ремъци и др не се сещам за сега но крайната цена беше 800 и нещо лв. от сервизирането. Пиша тази тема за да ме ориентирате какво и колко горе долу за да си направя преценката дали си струва но до колкото виждам само маслото трее да сменя и масления филтър, двигателя ме притеснява, колко ще струва и как става вс. по покупката/прехвърлянето и това че има само 1 ключ и как било възможно да се сдобия с още поне 2 :D: дали ще исакте снимки щото я нащраках малко :mrgreen:
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Дали си струва покупка на ескорт 98 год ?

Мнение от HACKO » 26 авг 2010, 23:34

essex написа:..... има мн. ръжда за кола 98 год. повече и от колата която е на баща ми ( за момента нея карам)........... има ръжда на тавана и по праговете, няма ел. стъкла няма климатик......... колата се води на неква фирма и това ми се струва проблем щото тоя човек въобще май незнае на каква фирма а ми каза че има некъв нотариален акт. ........
Всяко едно от тези неща трябва да те откаже, а събрани накуп БЯГАЙ ДАЛЕЧЕ! Даже и да ти я подаряват, колата е самоходен проблем.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 26 авг 2010, 23:55

ех имам 2 седмици да помисля преди да е пусне за продажба из нета, за сега е запазена ще чакам някой да каже нещо положително, предлага ми я за 1000 лв. като ми показа бележки от сервиза и са достоверни
ето и днешните снимки http://pics.data.bg/albums/28616/%D0%BA ... 1%82%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 27 авг 2010, 01:50

Нищо не пишеш за километрите, но според мен са над 1 000 000 минимум.
Ако искаш ще ти намеря фактура за 1800 лв. за каквото поискаш при това с фискален бон.
Там където боята е надигната от ръжда колата е удряна и не са я направили като хората, а само козметично са отхвърлили работата. Праговете са изгнили също като на Ориона на комшията, само дето той е със 7 години по-стар (91-ви набор). За тази кола трябва да ти дадат 1000 лв. плюс прехвърлянето, за да я вземеш.
На кратко - гледай какво ти пише Наско и БЯГАЙ НА ДАЛЕЧ, ако не искаш да прекараш остатъка от живота си в бокса.
Това е било служебен автомобил, който не зная какво е това ЖАЛ и почивка. Няма Лято, няма Зима. Това дъжд, сняг, луга, киша за него са били нещо нормално като сухия път за теб през Лятото.
А да не забравяме за дупките и как се минава през тях със служебен автомобил.
С две ръце се подписвам, че този автомобил има доста скрити дефекти и последното гърне ти е най-малкия.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 27 авг 2010, 07:38

Когато човека я взе колата аз знаех за нея и тогава ми я бяха предлагали ама бях на друго мнение, той не е способен да ме лъже защото той нищо не разбира от коли просто ... взел я е, ей така да го вози нещо. Събрал е някой лев и решил че ще я сменя с нещо по мощно и с мн повече екстри, мисля че прагове се правят ... а на ескорта (комбито на бащата е избило ръжда на захващането на едната релса, и то по същия начин така че не мисля че от удар това по тавана и мисля че е поправимо). Но донякъде си прав, сиг не е виждала почивка. Забелязах че вози по стегнато и здраво от комбито (може би защото е по лека) никакви шумове не чух по окачването и все пак си мисля че сега ако не се сдобия с нещо (от 13-ти септември съм студент, това значи че спирам да работя) то едва ли в близките 4 год. ще имам възможност :roll:

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 27 авг 2010, 08:51

За тези 1000лв, ще си вземеш Фиеста 89-95 в добро състояние и ще има с какво да се придвижваш. По тази освен 1000 та лв. ще дадеш още толкова за ремонт на ръждите(както я описваш има нужда от цялостно боядисване). Не се знае какъв "подводен камък" крие неопределената собственост. За 1600-2000лв. може да намериш Ескорт 98 с клима и ел.стъкла и огледала, поне външно изглеждаш добре(справка сайтовете за продажба на автомобили).

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 27 авг 2010, 08:54

Тая ръжда избива на много странни места, не само ако е чукнат автомобила. Общо взето, бих си взел Ескорт, само ако е бил гаражен. Така ще го карам спокойно поне 2 години.
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!

Мнение от dydo » 27 авг 2010, 09:10

То и аз по едно време се бях замислил дали да не продавам Мондеото, ама като гледам вече на какви цени вървят, а и какви забележки има, по-добре да си го карам до откат. Кола, на която данъка вече е 20 лв., а ГО 160-180 лв. и същевременно ти върши работа и нямаш проблем с нея, няма никакъв смисъл да се продава, дори само ей така да си седи и когато трябва да се кара.............а зимата, определено това ми е колата.
Макар и със забележки, ако цената е някаква символична (щото за мен 1000-1200 лв. например си е символична цена за вървяща кола), а колата от към двигател и окачване е здрава, на ръждите ако не са много им е...майката. Все пак ако ти е само за джиткане, ще изкараш 2-3 години. Друг е въпроса както казват колегите, че за такива пари или малко повече, можеш да вземеш нещо далеч по-добро. Нормално е да се ориентираш натам 8)

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 27 авг 2010, 11:19

essex,твоя приятел ще се оттърве ,а ти ще му се наденеш на дарака ако я вземеш.
КАто си "беден студент"(без да те обижда това,защото всички сме били такива)си ходиш с автобуса на даскало и събираш парички от сезонна работи и разни дребни далаверки за да може когато си намериш постоянна работа да имаш капитал да си вземеш нормална що годе запазена кола за 5-6000лв.

Това за 1000лв запазена кола с фактури за всичко сменено ги разправят само джамбазите и вече все по малко хора им вярват.
Няма такава кола за 1000лв в добро състояние,която да можеш дакараш 2г без да сменяш нищо.Ако е в добро състояние няма да е за 1000лв.
Още повече,че ти сам виждаш проблемите на колата и въпреки това ги подминаваш.

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител

Мнение от dydo » 27 авг 2010, 13:13

mrdds написа:Няма такава кола за 1000лв в добро състояние,която да можеш дакараш 2г без да сменяш нищо. Ако е в добро състояние няма да е за 1000лв.
Донякъде не съм съгласен с теб. Първо ще поясня, че не съм тръгнал да продавам Форда си, за да не кажат, че правя реклама на колата си, но:
Ти абсолютизираш, казваш, че нямало такава кола. Ами хайде да направим сметката. Колко вървят Мондео1 94 г., 1.6 бензин. Гледам по критериите без климатик, климатроник тръгват от 1200 та до близо 3000 в мобилето. Е, някой може да е пропуснал нещо в обявата и част от нещата да ги има. Моето също има ръжди по задните вежди и мнооого леко на тавана. Развален е климатика (пробит радиатор и прецакан компресор) и предните ел. стъкла трябва да им се сменят механизмите. Колко пари да сваля от да кажем средна цена 1600 лв., ако не обявя като начало леко по-висока, за да има аванс и да си дойдем на реалната заради забележките. Колата има разлика в цветовете, видимо някога е имало блъскане преди да я купя (може и леко), както и преди две години лек удар отпред вдясно. Още надолу ще кажеш от цената и нормално. Част от боята е изгоряла и или е за боядисване или за пастиране, не знам, не съм разбирач. Значи още надолу от цената-пак казвам нормално, с оглед обяви за по 1500 лв., на които продавачите твърдят "Перфектна". Обаче - за близо 20 000 пробег за 3 години (с тази кола карам предимно градско, като ходим на работа) като повреда е сменяно само цилиндърче на спирачките, задните барабани и една биалетка май, защото имаше пукане при навъртане на волана на място. Сега понякога пак го има, ама не виждат няколко майстора от къде идва, другото си е наред. Сменил съм също и водна помпа преди 5 000 км., като заедно с нея и ангренажа, въпреки, че имах още 30 000 някъде за него, но нали казват, че с водна помпа се сменя и ангренаж. Колата на интериор е без забележка-няма скъсано, няма протрито. Колата никога не е карана на газ или нещо различно от бензин, а зимата не е имало случай да не запали от раз. Оборотите ми се виждат малко високи сутрин, но проблеми не съм имал за това време от как съм я купил. Пробега е под 200 000 и смея да твърдя възможни, защото съм я купил от човек, който я е имал от 5 г. преди мен и я е карал много малко - мой познат, да не кажа приятел. За 10 000 пробег, маслото не пада дори под средата на мерителя. Естествено колата има ожулени брони и драскотини от това и онова по боята, но като се измие, си е кола нормална.
И извода: При тези средни цени на Форд Мондео, с всичките тези забележки, купувачите ще ми смъкнат цената дори под 1000 лв., което за кола, дето само наливаш гориво и караш, със страхотна возия и където зимата нямаш ядове, са меко казано смешни пари. И с оглед на средните цени за уж добри екземмпляри, купувачите нагледно ще имат основание.
Понеже не говориш за кола, която има и перфектен вид, а за кола, на която функционалността да е без проблемна, то досежно казаното от теб, че кола без проблеми за 1000 лв. няма, не съм съгласен. И тъй като цените на пазара са такива, то както казах, кола която само карам, няма как да я дам за 1000лв., които може само за няколко дена да похарча и после да съжалявам, че съм се разделил точно с този автомобил за такава сума...........защото купуването на кола на старо си е риск и другия път може да нямам късмет. Пък те нека си вървят по толкова пари. Аз съм уцелил екземпляр, а за тези пари ако тръгна да купувам друг, но на пръв поглед изглеждащ по-добре, може многократно да се охарча по ремонти. Та в заключение - обслужване и каране докато е рентабилно.
А конкретно по въпроса, защото толкова много изписах - има кола, дето могат да ти я свалят до 1000 лв. и в същото време само да я караш, ако не ти пука, че има външни забележки.
_friends_

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 27 авг 2010, 14:36

dydo,в думите ти има леки противоречия....

Хем твърдиш,че никога няма да смениш всичките неработещи или повредени неща и после да я продадеш за 1000лв хем пък и твърдиш,че не си съгласен с моето мнение,че няма кола за 1000лв която да е в добро състояние и нищо да не пипнеш по нея в следващите 10-15000км освеннякой дребен консуматив.

Ако аз дойда да купя колата ти ще идем на шок тест и със сигурност някои (ако не всички) амортисьори ще покажат загуба от нормалното си работещо състояние-няма как да изкарат оригиналните или било то и сменяни преди 6г.Та....4 амортисьора правят грубо 500лв + още 100-тина за смяна ей ти ги 600лв.Във всички случаи ще се намери някой тампон,биалетка,лагер който е за смяна-ей ти ги още 100лв
Нещата,които каза,че не работят по твоята кола по груби сметки някъде към 300лв идват.Включваме в това число и 60лв за зареждане с фреон.
Пребоядисване ,изкърпване и оправяне на козметичните проблеми от нискобюджетен майстор....около 600лв
До тук има разходи от 1600лв за достигане на нормално техническо и визуално състояние .
Значи аз трябва да прибавя тези разходи върху цената ,за която колата се продава.Ако гледаме обявите и цените на мондеотата,които са в диапазона 1300-3000лв като тези от 3000лв им са извършени тези ремонти и изглеждат добре то от цената 3000лв трябва да извадя 1600лв и да получим цената за твоята кола=1400лв.

С мнението по въпроса си исках да кажа,че няма как да продадеш колата си за 1400лв ако преди това за нея си дал 1600лв за да я стегнеш да изглежда добре и да бъде в нормално техническо състояние годно за безпроблемно и комфортно каране.

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител

Мнение от dydo » 27 авг 2010, 14:47

Аз имах предвид друго. Т.е. че под читава кола за 1000 лв. нямаш предвид тези забележки като ръжди и т.н., а кола здрава от към двигател, окачване, която да може само да се кара. Щото иначе, нормално е да е доста по скъпа, ако отвсякъде е ток и жици. Така съм те разбрал. Също така казах, че с основание купувачите ще искат цената да е доста надолу, например на моята, ако я запродавам. Но пък вървяща кола, без проблеми по двигател, окачване, помпи, мопми, интериор идеален и т.н., която доста време само ще карам и на която общо ГО, ТП и данъка да е около 220 лв. на година (каското не го смятам), нямам сметка да я продам за 1000 лв., ако това например дори й е реалната цена, която мога да получа.
8)

И да, няма противоречие. То Божа работа, ама поне на моята кола абсолютно е възможно нищо да не пипнеш в близките 10-15к пробег. Имам предвид по двигател, окачване и т.н., свързани с вървежа и возията (понеже спомена амортисьорите) на колата.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 27 авг 2010, 15:47

Виж сега...за тех.състояние не знам,не съм виждал колата.
Но кола от фирма аз лично НИКОГА няма да си купя.Карал съм служебни коли,карам такива,знам как се поддържа и как се кара служебна кола.Забрави го тоя филм.Служебна стара кола свършва за точно година каране.Макс две.От там нататък е само донор и скрап.Не се хвашай на това хоро,а тая може да има и задължения някакви,може да проблемна от към документи...всичко може да е.
Става при едно единствено положение-отиваш при скрабаджиите и ги питаш колко ще ти дадат ако им закараш такъв Ескорт.И това е цената,която обявяваш на продавача.Ако се навие-ок.Ако не-д асе оправя както иска.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 27 авг 2010, 16:47

Не е била служебна просто преди доста годинки е писана такава и още се води може би за да се спестят парички на държавата ... от към двигател съдейки по колата дето сега карам като имам нужда да си свърша работа но и като е свободна ! е по добре просто като я запаля и като е покарам е по тих като чели. Човека ми званна щото е харесал неква др кола и каза ако искаш даваш 1000 лв. не ми се занимава хич да е пускам по обяви в интернер защото и не мога и не ми е занимавка и да те карам, няма и комп. човека, просто е така сетил се за мен и предложи, мисля че 2-3 год. няма да има проблем освен че лявият праг е за смяна но и това има кой да ми оправи за 2 дни. Когато има нещо по специално карам колата при Чичака mi щото има гараж и канал и той като вас стари вълци и щу е правил и кърпил ...

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 27 авг 2010, 17:14

Май няма как да те разубедим, гледам. Праговете горят, веждите горят, виж задния мост дали още се крепи стабилно към купето...
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител

Мнение от essex » 27 авг 2010, 18:24

madboy написа:Май няма как да те разубедим, гледам. Праговете горят, веждите горят, виж задния мост дали още се крепи стабилно към купето...
Веждите са като нови нищо им няма, праговете да, крепи се погелднах и това то не беше гледане то не беше чудо ! :lol:

Вейдър
потребител
потребител
Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16

Мнение от Вейдър » 27 авг 2010, 20:27

_friends_ Ако толкова мното я искаш колата идете да измерят компресията и я качи на естакада да погледнеш отдолу как е. Особено около задния мост. Впрочем мои приятели от град Септември се сдобиха с по-стар Ескорт, но в много добро техн- състояние за 700 лева. Основния кусур на колата беше доста избелялата боя(червена). Хората я карат и са доволни. Обаче цената е била 700 лв.Виж дали не занася като пуснеш волана, да не тропа нещо по предницата... :D: Май ще я вземеш като гледам.
Изображение . May the FORD be with you !
PANZERLIED https://www.youtube.com/watch?v=SndPb5XohYM

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор

Мнение от HACKO » 27 авг 2010, 22:43

Щом взе да ни убеждаваш, че не е толкова зле, колкото я описа отначало, значи вече си твърдо решен да я вземеш. Добре, решението си е твое, но задължително я прехвърли на твое име(давай парите при нотариуса), не се полъгвай за икономия да я караш с пълномощно, не се знае дали колата все още е на тази фирма или на някоя банка.

И аз така като тебе взех Ориона от приятел, който бързаше да я продаде за да купи друга кола, уж знаех добре какво е състоянието(добро), знаех какво е сменено(всичко необходимо) и трябваше само да я карам. Да ама не, следващите няколко години режима на експлоатация беше: ден каране, два ремонт накрая я вкарах в пътя, повече от година не беше се налагало да се ремонтира и жената катастрофира. Има и добра страна, познавам много добре устройството и тънкостите на Фордовете, знам насън устройството на CVH мотора правил съм му и основен ремонт и мога да твърдя, че съм един от няколкото души в България, които познават устройството и могат да настроят карбуратора "ФордW".

Вейдър
потребител
потребител
Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16

Мнение от Вейдър » 27 авг 2010, 22:59

:) Наско е абсолютно прав :!: Таксата на нотариуса е символична. Щом си от София, да знаеш, че в сградата на Световния търговски център има нотариус(жена е ) много коректен и нормални са цените.Ако ще купуваш колата, разходи се до там и виж каква е хавата. Пък и КАГ е съвсем на близо, което също е удобство. Правите си дотговор за покупко-нродажба и при нотариуса, после КАТ и така.Това, в случай, че колата си заслужава.Според мен, ще ти глътне още около 400- 500лв. за разни "дзреболийки"(личен опит).
Изображение . May the FORD be with you !
PANZERLIED https://www.youtube.com/watch?v=SndPb5XohYM

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 06 сеп 2010, 21:58

Essex , приятелю трета ръка кола - от тази категория е 300 до 500 лв. втора ръка до 2000 лв ! Първата взимаш , караш две години , и хвърляш , втората караш пет до седем години и продаваш или бракуваш ! Това е според мен .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”