За стикерите по стъклата на колите
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
- Status: Извън линия
За стикерите по стъклата на колите
"За да не се пречи на видимостта, в Закона за движение по пътищата и в още няколко нормативни акта е записано, че на стъклата на автомобилите могат да се лепят само задължителните знаци - за технически преглед, "Гражданска отговорност" или винетка. Всичко, което не е изрично упоменато в нормативните текстове, е в нарушение и се наказва по общия текст за дребните нарушения", обясни шефът на Пътна полиция Киров. Сред разрешените стикери са още удивителната за колите, които имат газови уредби, знакът "Деца", "Инвалид" и "Глух или глухоням водач". Най-разпространени стикери, за които се оказа, че не са разрешени, са лепенките за бебе в колата."
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=630224" onclick="window.open(this.href);return false; цялата статия И какво излиза, че всеки който има стикер различен от разрешените е нарушител.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=630224" onclick="window.open(this.href);return false; цялата статия И какво излиза, че всеки който има стикер различен от разрешените е нарушител.
FORD - Feel the difference.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: За стикерите по стъклата на колите
Едва ли ще глобят застрахователите, например 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ами сега, какво ще правим със стикерите на клуба? 

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Истината според мен е , че не трябва да има абсолютно нищо по челното стъкло , ама НИЩО , а какво е това ГТП-може , ЗАСТРАХОВКА -може , друго не може , това са глупости ! И целият закон за движение по пътищата и пълен с недомислици ! Как не взеха да препишат немския , и да си го гласуват , и толкова ! И тъмни стъкла може , стикери не може .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Това нещо съм го нищил преди години още в един форум...който за съжаление вече не съществува-сървъра гръмна и цялата му база данни отиде по дяволите.Но в общи линии е точно така-незаконно е всичко,в това число лепенките на клубовете и всякакви други лепенки.
Според закона са реклама.За нея има специални правила.
Разбира се...нашите пак са се проявили като пълни идиоти.Самите стъкла често си имат надписи и лепенки,поставени от производителя,плюс лого.Според нашия закон е нарушение,колкото и невероятно да ви се струва...просто никой не се е сетил да запише в закона изключение.
Според закона са реклама.За нея има специални правила.
Разбира се...нашите пак са се проявили като пълни идиоти.Самите стъкла често си имат надписи и лепенки,поставени от производителя,плюс лого.Според нашия закон е нарушение,колкото и невероятно да ви се струва...просто никой не се е сетил да запише в закона изключение.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Е те законотворците , за колко неща не са се сетили , ако има кой да ги изчисли ...... ?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Най-добре да спрем, че току виж и нашия сървър гръмнал.S_C написа:Това нещо съм го нищил преди години още в един форум...който за съжаление вече не съществува-сървъра гръмна ..........

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Да се надаваме,че ще издържи.Иначе форумчето беше за реклама и често е имало теми за изискванията-не само за коли,ами различните разрешителни за стълбовете,такси в общините и др.
Притеснението ми е,че понеже "отговорните факотри" четат и нета,няма да се изненадам се появявт теми за актове и спрени от движение коли в бъдеще.
Притеснението ми е,че понеже "отговорните факотри" четат и нета,няма да се изненадам се появявт теми за актове и спрени от движение коли в бъдеще.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Бе те се появяват и теми за забранените затъмнени стъкла в Гърция... 
Но да, спекулации колкото искаш. Но поне това за стикерите и спрени от движение коли не знам дали някой ще се върже. Представяш ли си някой байчо да си махне гигантския надпис "remus" или "pioneer" от задното стъкло
Наско, а за спирането... Защо трябва да спираме - да си направим един канал у мирката и да се посираме от спам там

Но да, спекулации колкото искаш. Но поне това за стикерите и спрени от движение коли не знам дали някой ще се върже. Представяш ли си някой байчо да си махне гигантския надпис "remus" или "pioneer" от задното стъкло

Наско, а за спирането... Защо трябва да спираме - да си направим един канал у мирката и да се посираме от спам там

-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Просто е въпрос на време на някой застраховател да му щукне да откаже да изплаща застраховка, защото автомобила има лепенки по стъклата, които пречат на видимостта.
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Да то само това остава, от КАТ как да е, все можем да се отървем, с акт, фиш, ама застрахователите са друго нещо.Peet написа:Просто е въпрос на време на някой застраховател да му щукне да откаже да изплаща застраховка, защото автомобила има лепенки по стъклата, които пречат на видимостта.
FORD - Feel the difference.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Вдигна ми настроението S_C с това изказване признавам си! 10х!HACKO написа:Най-добре да спрем, че току виж и нашия сървър гръмнал.S_C написа:Това нещо съм го нищил преди години още в един форум...който за съжаление вече не съществува-сървъра гръмна ..........![]()
![]()

Недомислиците са факт, не може закон, който не може да се чете от нормален човек да няма пропуски и недомислици..
Само не знам колко трябва да го сърбят ръцете кат-аджията, който би се заял за това на пътя. Нека живеем спокойно, света не е съвършен но малко по малко Б.Б ще стигне и до този закон, неговата ръка дълга и всичко достига

Бебе в колата от пред ли си го лепят хората ?!

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Стига , над 80 % от актовете в София , дадени на съд , отпадат, а тези които не им се занимава , си плащат ! Минал съм по този път , лесно е , само трябва да се ЧЕТЕ повече , и внимателноооооо ! А който не иска да чете , да си вземе адвокат ! 

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
И какво пречи стикера "Бебе в калата" или "Дете в колата" да го сложиш отзад под или над номера.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Добре де, нали по закон можеш да си затъмниш напълно задното и страничните задни стъкла, стига да имаш странични огледала. С какво тогава пречи една лепенка на задното стъкло? Ами тези които карат баничарки и нямат задно стъкло изобщо?
- Dani_Barabani
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Ха! Аз днес точно за такива неща разпитвах в Мото Пфое. Че новата колица още си няма лепенки.
Казаха ми, че стига да не скривам видимоста, на задното стъкло и страничните задни, мога да си залепя клубните стикери.
Казаха ми, че стига да не скривам видимоста, на задното стъкло и страничните задни, мога да си залепя клубните стикери.

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Сега се сещам, че съм виждал служебни коли облепени с големи стикери върху целият заден капак и задните странични стъкла.
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Сега се сещам , че ще трябва да глобяват , или не знам какво , но автобусите из София , -отпред разни измислени маршрутни табели , от страни облепени с грозни реклами , и то непрозрачни по стъклата , отзад също , разни реклами , парцаливи , или пак залепени , така че споко , всичко си е извън закона , значи е нормално за страната ! 

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Залепил съм си един триъгълен червен стикер на задното стъкло с надпис "SYSADMIN DRIVING", като съм внимавал да не е на реотаните по обясними причини. Мисля, че всичко, което е извън нагревателя на задното стъкло е напълно законно. Причината за това мое разсъждение е в факта, че когато се запоти задното стъкло и с нагревателя го почиствам, това което остава замъглено едва ли пречи по-малко от един стикер извън тази зона.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
nikolovvd написа:Залепил съм си един триъгълен червен стикер на задното стъкло с надпис "SYSADMIN DRIVING"

Иначе - не разчитай да се прости поради тая причина, че е извън полезрението. Тия са такива лекенца, заяждат се за тоталните глупости.