Нов член: Фокус 1.8i 2000г.
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 23:16
- Модел на автомобила: Mitsubishi Lancer 2.0 DI-D 140hp Instyle
- Status: Извън линия
Нов член: Фокус 1.8i 2000г.
От скоро гледам форума. Бащата заеба форд и аз подкарах фокуса. Около година пердаша с него. Какво да ви кажа, нещо май няма част дето да не е сменена по тая кола. Вярно, върви доста добре. Харчи доста добре, лятото под 14 не пада:) с климатика. Окачването е много силно на тази кола, много добро. Интересно ми е хора със същата кола, колко неща са сменили. Да уточня. защото нямам снимка под ръка: Фокус модела е 2000, купен е чисто нов 2001 от МП. Седан, 1.8i 16v 115hp. До като беше в гаранция всичко беше ок... найстина колата се кара, как тряа, такива таксиджииски 1ва,2ра,3та,4та и на 5та с 60, рядко му се случват. Нека хора със същата кола споделят някакво мнение.
-
- потребител
-
- потребител
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
то зависи и от къде зареждаш.iztreshtql написа:Лоша работа. Вчера даде като заредих 14.7. Но найстина през повечето време се кара поне до 5000 оборота. Благодаря за отговора.
аз последния път се прецаках да сложа бензин(по скоро вода)на лукойл-петрол.За 20лв минах 66км в града и отидох в резервата.Колата гансе сутрин,като тръгна хълца ....ужЪсТ

По принцип си зареждам от чистия Лукойл и няма никакви проблеми,ама тези съдружия Лук-Петрол май не са сполучливи.
-
- потребител
-
- потребител
Еми извънграцко до морето, като след магистралата 2ра и 3та съм ги пълнил подчти до 7000 оборота даде под 10, 9.1 някъде там беше. А на магистралата под 140 не съм падал. 4тири човека с багажа и климатик нонстоп. Така че извънграцко мисля, че е ок. Без проблеми пада под 9 дори, малко по спокойно каране.
-
- потребител
Еми виж сега, абстрахиран като всички нас от случващото се тази година по пътищата и аз си промених карането. Но моля без да влизаме в спорове... на дали има тука някои дето от време на време не кара просто, за да си дигне малко адреналина и да си достави удоволствие. Но найстина не само аз, ти, или пича дето чете това в момента, всички трябва да придобием някаква култура за движение по пътищата. Имал съм честта, както предполагам и други хора тук да карам кола в щатите. Надявам се някога да стигнем тяхното ниво на възпитание за движение по пътните платна. Благодаря ти за добрите мисли и съвети. Знам, че някога карам безрасъдно, но го осъзнавам след това... но мисля, че всеки има тези моменти. Стига толкова оф.
- libra
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia
Здрасти! Ако караш по задръствания и даваш газ може да ти качи и на 16. Гледам моята, че прави между 8 и 12 градско, зависи колко натискаш педала и колко стоиш по задръствания. Имай предвид, че при тръгване на 1-ва показва около 40/100... смятай ако тръгваш с мръсна газ...iztreshtql написа:Да не отварям нова тема. Кажете нормално ли е за този модел, разход близо 14-15, на 330км в града ми светва лампичката. Вярно не е да не го настъпвам, ама чак пък толкова?
До Варна, през Стара загора - Сл. Бряг ми даде 5.9/100, а най-малко съм постигал 5.5 на извънградско. Като мисля, че на междуградски мога да направя 5/100 по равен терен, понеже на 5-та със 70 показва 4.5-4,7/100 (разбира се, само с галене на газта)
Истината е да се кара възможно на най-високата предавка. На 1-ва и 2-ра гори най-много, дори без газ...
-
- потребител
- libra
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia
Един пример от одеве... Заредих на Еко на бул. България, но се сетих да ресетна показанията чак на НДК, по Фритьоф Нансен посока Попа. Докато мина задръстването и паркирам на Спортната палата, показанията стигнаха 15.3/100... А като се сетя една неделя като заредих пак на Еко и ресетнах(в движение), по същия маршрут направи 4.8/100 със зелена вълна по всички светофари
Все едно карам дизелче... 

-
- потребител