Ford Focus mk3 Turnier
- .Atanasov
- потребител
- Регистриран: 18 апр 2021, 16:01
- Модел на автомобила: Focus 1.6TDCI (85kW)
- Status: Извън линия
Ford Focus mk3 Turnier
Здравейте,
чета форума от известно време, но отскоро се регистрирах и вече се присъединявам към всички Вас от днес с първото си мнение!
След упорито търсене на МПС със що годе приличен багажник се спрях на първата ми дизелова кола - Ford Focus mk3 1.6TDCI 115к.с.
Днес под дъжда успях да я регистрирам и в КАТ София!
Предстоят доста неща за смяна, за да влезне в кондиция, но живот и здраве след празниците трябва да сме на пътя. Откъм екстри мисля, че не е най-окастрената, най-вече съжелявам за липсата на подгрева на предното стъкло и седалките. Но дано другото е на късмет пу-пу. Все още я гледам като индианец, все пак слизам от Аlfa 156 с екстри ел. стъкла и климатроник
След 30мин. ровене успях да направя менюто на колата на английски 
В този ред на мисли, как мога да спра автоматичното прибиране на огледалата при заключване на колата?
чета форума от известно време, но отскоро се регистрирах и вече се присъединявам към всички Вас от днес с първото си мнение!
След упорито търсене на МПС със що годе приличен багажник се спрях на първата ми дизелова кола - Ford Focus mk3 1.6TDCI 115к.с.
Днес под дъжда успях да я регистрирам и в КАТ София!
Предстоят доста неща за смяна, за да влезне в кондиция, но живот и здраве след празниците трябва да сме на пътя. Откъм екстри мисля, че не е най-окастрената, най-вече съжелявам за липсата на подгрева на предното стъкло и седалките. Но дано другото е на късмет пу-пу. Все още я гледам като индианец, все пак слизам от Аlfa 156 с екстри ел. стъкла и климатроник

В този ред на мисли, как мога да спра автоматичното прибиране на огледалата при заключване на колата?
nafta
- dmastard
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2014, 01:11
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci '06
Re: Ford Focus mk3 Turnier
За спирането на огледалата с диагностичен кабел от типа ELS27 / ELM
- .Atanasov
- потребител
Привет! Благодаря за включването. Имам и ELM327 и кабел с превключвател. Ще пробвам дали ще се закача.
Извинявам се че обсъждам това тук, но за кратко, като софтуеър се използва ForScan нали?
Изпратено от моят RMX2002 с помощта на Tapatalk
Извинявам се че обсъждам това тук, но за кратко, като софтуеър се използва ForScan нали?
nafta
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Поздравления за новия автомобил! За съжаление, на този модел прибирането на огледалата не може да се спре по никакъв начин 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Браво, честит да ти е автомобила, да те вози много и безаварийно.

Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- dmastard
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2014, 01:11
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci '06
Виждал съм опцията из менютата, но щом колегата казва, че не става, по-вероятно е да е проучил и да е прав.
- .Atanasov
- потребител
Благодаря за посрещането!
Междувременно, докато чакам обслужване, вчера ми пристигнаха новите чистачки. Много оскъден размер на комплекта предни! Извинявам се, все още се ориентирам в сайта, но има ли софтуер, сайт или подобно нещо с каталожни номера на оригинални части за форд?
За Alfa Romeo има eper сайт, в който като си въведеш номера на рамата излизат оригиналните резервни части с каталожните номера.
П.С. Намерих този сайт: https://www.etis.ford.com, регистрирах се, но не се ориентирам вътре. Излиза само оскъдна информация когато въведа номер на рамата.
Междувременно, докато чакам обслужване, вчера ми пристигнаха новите чистачки. Много оскъден размер на комплекта предни! Извинявам се, все още се ориентирам в сайта, но има ли софтуер, сайт или подобно нещо с каталожни номера на оригинални части за форд?
За Alfa Romeo има eper сайт, в който като си въведеш номера на рамата излизат оригиналните резервни части с каталожните номера.
П.С. Намерих този сайт: https://www.etis.ford.com, регистрирах се, но не се ориентирам вътре. Излиза само оскъдна информация когато въведа номер на рамата.
nafta
- .Atanasov
- потребител
Благодаря!
Искам да прекарам в горивото профилактично Bardahl 6in1. Проблема с който се сблъсках е, че не може да се отвори капачката на резервоара. Явно става само с определен диаметър тръбичка. На бензиностанцията също не помогнаха. Иначе пистолета на колонката си я отваря.
Разчетох се из форума и излезна, че капачката е Easy Fuel (въобще не е easy) и ще се отвори само с подходящ диаметър тръба или OEM фуния.
Тази фуния не я намирам никъде, а предполагам няма да е 10лв.
В тази връзка имам молба, може ли някой да помогне от къде да намеря фуния или с какъв диаметър тръба да отворя клапата. Тъста е стругар и ще измисли нещо ако се налага.
Искам да прекарам в горивото профилактично Bardahl 6in1. Проблема с който се сблъсках е, че не може да се отвори капачката на резервоара. Явно става само с определен диаметър тръбичка. На бензиностанцията също не помогнаха. Иначе пистолета на колонката си я отваря.
Разчетох се из форума и излезна, че капачката е Easy Fuel (въобще не е easy) и ще се отвори само с подходящ диаметър тръба или OEM фуния.
Тази фуния не я намирам никъде, а предполагам няма да е 10лв.
В тази връзка имам молба, може ли някой да помогне от къде да намеря фуния или с какъв диаметър тръба да отворя клапата. Тъста е стругар и ще измисли нещо ако се налага.
nafta
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- .Atanasov
- потребител
Мерси, в понеделник ще ги чуя.
nafta
- margarit.hristov
- Потребител
- Регистриран: 31 мар 2020, 19:21
- Модел на автомобила: Форд мондео мк4 комби 1.8тдци 125к.с.
- Контакти:
колега,аз имам оригинална за мондео дизел.външен диаметър на тръбата е 24,6мм.дължината е 77,7 ,а цялата дължина(с фунийката) е 137мм.дано съм ти бил полезен.иначе в ибей съм срещал за 3-4 паунда.номера е 7G91-17B068-BA.може да потърсиш из нета.
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW / EZ 12/03
И в Алиекспрес има. Цени между 2 и 4 USD с доставката. Чакането е средно шест седмици.
https://www.aliexpress.com/wholesale?tr ... roupsort=1
P.S. Тъпото е, че някои търговци имат складове в Европа, а не предлагат доставка от въпросните страни до нашата.
https://www.aliexpress.com/wholesale?tr ... roupsort=1
P.S. Тъпото е, че някои търговци имат складове в Европа, а не предлагат доставка от въпросните страни до нашата.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Нали знаете, че след средата на тази година вече за всички непроизведени в Европа стоки ще се плаща мито, дори и да струва 1 долар! По този начин цените на китайските стоки ще се вдигне, и няма да е оправдано в доста случаи да се поръчва от 3 страни. А относно твоя случай си мисля, че "удължение" на туба би ти свършило работа. Снимката е примерна

времето е като парите-никога не стига
- margarit.hristov
- Потребител
- Регистриран: 31 мар 2020, 19:21
- Модел на автомобила: Форд мондео мк4 комби 1.8тдци 125к.с.
- Контакти:
а най-ефтино,намираш едно парче поли-пропиленова тръба (фи-25)и я взимаш леко на струга и си готов.
- .Atanasov
- потребител
Благодаря Ви!
Налях добавката, с помощта на това Смешна работа. НО.... явно не е достатъчно дълбоко и после клапата не се заключваше. Наложи се да ида пак до бензиностанцията да я прекарам с пистолета за да се заключи!
Ще си поръчам фунията отвън, а междувременно ще си потърся един такъв удължител, който спомена @pepy1.
Налях добавката, с помощта на това Смешна работа. НО.... явно не е достатъчно дълбоко и после клапата не се заключваше. Наложи се да ида пак до бензиностанцията да я прекарам с пистолета за да се заключи!
Ще си поръчам фунията отвън, а междувременно ще си потърся един такъв удължител, който спомена @pepy1.
nafta
- .Atanasov
- потребител
Привет,
моля насочете ме към избор на акумулатор. Автомобила има Start-Stop с-ма. След кратка справка излезе, че ми трябва EFB или AGM акумулатор.
Четох в ръководството за колата, но не е указано какъв капацитет и стартов ток трябва да е.
Мисълта ми е BOSCH SILVER S4 EFB 75AH 730A R+ ще ми свърши ли работа?
Или предложете нещо до към 300лв.
моля насочете ме към избор на акумулатор. Автомобила има Start-Stop с-ма. След кратка справка излезе, че ми трябва EFB или AGM акумулатор.
Четох в ръководството за колата, но не е указано какъв капацитет и стартов ток трябва да е.
Мисълта ми е BOSCH SILVER S4 EFB 75AH 730A R+ ще ми свърши ли работа?
Или предложете нещо до към 300лв.
nafta
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW / EZ 12/03
Според мен и този ще ти свърши работа.
На есен ще станат две години откакто съм сложил акумулатор 62 Ah / 600 A пусков ток и не съм имал проблеми от каквото и да е естество.
P.S. За един проблем на афтърмаркет акумулаторите се сещам - размера им рядко съвпада с тези на вгражданите, най-вече височината.
На есен ще станат две години откакто съм сложил акумулатор 62 Ah / 600 A пусков ток и не съм имал проблеми от каквото и да е естество.
P.S. За един проблем на афтърмаркет акумулаторите се сещам - размера им рядко съвпада с тези на вгражданите, най-вече височината.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- .Atanasov
- потребител
Благодаря много. След мерене и чудене взех Bosch EFB 65АH 650А. Иначе за размерите си прав.
Трябва ли някаква процедура да се направи за да опознае колата новия акумулатор? Или си е plug and play!
Трябва ли някаква процедура да се направи за да опознае колата новия акумулатор? Или си е plug and play!
nafta
- .Atanasov
- потребител
Така, върнах този акумулатор и си взех 75Ач, който е максималния влизащ в кутията.
Днес я покарах около 50км градско и още на първото кръстовище след палене - загасна(включи се старт-стоп с-мата).
Наложи се да си обуча автоматичната функция на стъклата, защото със свалянето на акумулатора не работеха.
Вчера сменихме консумативите. Ролките и ремъците бяха в ужасно състояние. Оказа се че водната помпа е със щампа 2015г., което значи че е сменяна.
Утре минавам на полиране на предно стъкло! Ще споделя впечатления.
Сега наред са смяна на предните амортисьори. Не ми харесват, имат леко чукане, което изчезва като се пораздвижат и леко люшкат. Препоръка за някаква марка! Гледам Bilstein B4 са на поносима цена, Sachs пък са с много добра цена.
Днес я покарах около 50км градско и още на първото кръстовище след палене - загасна(включи се старт-стоп с-мата).
Наложи се да си обуча автоматичната функция на стъклата, защото със свалянето на акумулатора не работеха.
Вчера сменихме консумативите. Ролките и ремъците бяха в ужасно състояние. Оказа се че водната помпа е със щампа 2015г., което значи че е сменяна.
Утре минавам на полиране на предно стъкло! Ще споделя впечатления.
Сега наред са смяна на предните амортисьори. Не ми харесват, имат леко чукане, което изчезва като се пораздвижат и леко люшкат. Препоръка за някаква марка! Гледам Bilstein B4 са на поносима цена, Sachs пък са с много добра цена.
nafta