Вода в колата...
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
- Status: Извън линия
Вода в колата...
Не знам къде да го пусна това, но реших, че тук му е мястото, ако не е така моля да бъде преместено в подходящата тема... Та ... не знам от къде, но днеска като си чистех колата забелязах, че мокета/тапицерията на багажника е адски мокра и имах локвичка вода при резервната гума
Не знам от къде е влезнала... имам съмнения за уплътненията на триъгълните прозорци, но не съм сигурен. Като махан всичката тапицерия се оказа, че не е само по пода
На всичкото отгоре при пасажерската врата зад шофьорското място, пода също беше влажен
Да не се е отворила някоя "черна дупка"???

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Аз като взех Фиестата задния капак беше поизгнил доста и покрай гуменото уплътнение на прозореца се стичаше в багажника и се мокреше цялото мокетче. Като смених цялата врата с по запазена от морга вече не влиза вода. Иначе зад шофьорската врата прага е изгнил и има дупка да мушнеш 3-4 пръста ама оттам явно не влиза вода щото не се мокри мокета.
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
:)
ааааа такаааа
)) Ще те върна назад във времето, когато ревях като бита мечка че колата ми смърди ужасно заради вода, от там запарен багажник, от там - смрад 
Тогава колегите предположиха две неща:
1. водата вентилационните отвори на багажника. Намират се отстрани на купето (това на мондеото) и излизат някаде над гумата. те са с едни клапи, които се отварят само навън, но предполагам че с времето опълтненията и пружинките които ги дуржат затворени се амортизират и от там - проблема! (същия проблем е доказан в Ауди и Пасат!)
2. Вода от уплътненията на стоповете. Това аз лично го пробвах... Един в багажника и един с маркуч отвън. При мен не течеше от там...
Аз си реших проблема, като през лятото карам без стелката на багажника
за да няма какво да се мокри, респективно смърди 

Тогава колегите предположиха две неща:
1. водата вентилационните отвори на багажника. Намират се отстрани на купето (това на мондеото) и излизат някаде над гумата. те са с едни клапи, които се отварят само навън, но предполагам че с времето опълтненията и пружинките които ги дуржат затворени се амортизират и от там - проблема! (същия проблем е доказан в Ауди и Пасат!)
2. Вода от уплътненията на стоповете. Това аз лично го пробвах... Един в багажника и един с маркуч отвън. При мен не течеше от там...
Аз си реших проблема, като през лятото карам без стелката на багажника

- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
При мен се оказа че стоповете не са уплътнени добре. Наложи се да сложа второ уплътнение и го обмазах със силикон. Проверките ги правих като валеше, а като се има предвид пороите в София ако е ова което ти казвам няма да е чудно че е влязла толкова вода.
Сещам се и още нещо. Ти май слага и спойлер отзад. Дали не влиза през отворите на болтовете с коио е хванат ?
Сещам се и още нещо. Ти май слага и спойлер отзад. Дали не влиза през отворите на болтовете с коио е хванат ?
Поздрави

- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Тапите са на място, дупки видимо няма (поне не виждам), спойлера... не може да е от него, преди да се сложат болтовете сложихме толкова много лепило.... ще направя един тест с маркуч пък ще видим... дири от водата няма, защото тапицерията попива и след като я вдигнах всичко беше мокро
Между другото и до днеска неще да изсъхне, нищо, че съм я проснал на балкона 

- bilder
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2005, 23:09
- Модел на автомобила: VW Polo 1.4i+CNG
- Контакти:
И при мен имаше локва зад седалката на пасажера!
Моята изсъхна в колата само че сега вътре мирише на блато
То поне на МОРЕ да беше
трябваше да съм сложил малко сол във локвата като я видях 

То поне на МОРЕ да беше

-
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2006, 17:00
- Модел на автомобила: A4 1.8T,
Punto 1.7D - Местоположение: София
Я пак, че не схванах какъв шибидах, маркучи и задна броня. И аз съм със шибидах, но май се оттича отпред до пантите на вратата.darmadan написа:При мен пък влизаше вода от отводнителните маркучи (задните ) на шибидаха . Отзад към калниците има едни вани в които влизат и се изтичат под задната броня отстрани. Та единият беше излазал от ваната.