Мокър ми е мокета
- gin
- потребител
- Регистриран: 28 май 2005, 13:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.3mi '95
- Status: Извън линия
Мокър ми е мокета
Моята Фиеста откакто стана влажно сега почна да кондензира пред 2те предни седалки. Поне така си мислех. Като повдигна стелките и мокета влажен. Обаче вече стана страшно, на шофьорското място като го натисна с пръст и се вижда вода на локвичка. Как точно да го повдигна този мокет и да огледам откъде пропуска? Или пък ако има някакви тапи ли знам ли да не е изпаднало нещо и да плиска от пътя. Отдолу досега като е гледана нямаше дупки или ръжда.

- gin
- потребител
- Регистриран: 28 май 2005, 13:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.3mi '95
Хъм, това не го разбирам съвсем. Айде да кажем че е от дъжд щото тия дни се скъса да вали и не знам от дъжд ли е или не, пък и не може да изсъхне. Оообаче... там листата съм ги махал... и какъв ефект да очаквам като плисна с вода... да протече в купето лиeleena написа:Ако е мокро след дъжд ,виж в отсека където са вентилационните решетки-при мен поне беше там проблема-запушване от боклуци,листа и др.-изчистваш колкото можеш и с една кофа лискаш вода докато се отпуше.

-
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
прегледай колата внимателно от долу.има едни пластмасови тапи, около 3 см в диаметър, служат за отводняване след наводнение например.те по принцип са залепени за купето, но с времето се отлепят и започват да пропускат.на ескорта има 2 такива тапи точно пред предните седалки, може и на фиестата да са там.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Re: Мокър ми е мокета
Тапи наистина има но те са от вътрешната страна и е неввъзможно да изпаднат при движение. Това с локвата е много неприятно трябва да махнеш мукета защото под него има 10-20мм вата тя е подгизнала и няма да може да исъхне сама и в колата ще започне да мирише на мухъл, ще има конденз.gin написа:Моята Фиеста откакто стана влажно сега почна да кондензира пред 2те предни седалки. Поне така си мислех. Като повдигна стелките и мокета влажен. Обаче вече стана страшно, на шофьорското място като го натисна с пръст и се вижда вода на локвичка. Как точно да го повдигна този мокет и да огледам откъде пропуска? Или пък ако има някакви тапи ли знам ли да не е изпаднало нещо и да плиска от пътя. Отдолу досега като е гледана нямаше дупки или ръжда.