Ремонт на задна чистачка на Мондео
- rejo
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2005, 01:10
- Модел на автомобила: FIESTA 1.3i 2005, бензин
- Контакти:
- Status: Извън линия
Ремонт на задна чистачка на Мондео
В петък от несъобразителност пуснах задната чистачка преди да се размрази добре около нея и нещо се развали.
Резултат:
- моторчето работи и се чува ясно, но чистачката не се движи;
- чистачката като я хвана, се върти на 360 градуса;
- като хвана лостчето на чистачката, което излиза от вратата на багажника и го размърдам леко, все едно е излезнало от жлебовете, но не успявам да го наместя. Нещо стои странно обаче.
Струва ми се, че трябва да го отворя някак си и да видя. дали трябва да махам кората от вътрешната страна на вратат на багажника или
Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно, да сподели.......
Резултат:
- като хвана лостчето на чистачката, което излиза от вратата на багажника и го размърдам леко, все едно е излезнало от жлебовете, но не успявам да го наместя. Нещо стои странно обаче.
Струва ми се, че трябва да го отворя някак си и да видя. дали трябва да махам кората от вътрешната страна на вратат на багажника или

- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Re: Ремонт на задна чистачка на Мондео
rejo написа:В петък от несъобразителност пуснах задната чистачка преди да се размрази добре около нея и нещо се развали.
Резултат:
Струва ми се, че трябва да го отворя някак си и да видя. дали трябва да махам кората от вътрешната страна на вратат на багажника или![]()
![]()
![]()
![]()
Мммммммм дааааа - ще трябва да свалиш кората от вътрешната страна и да видиш каква поразия си направил - възможно е да се е разкачило нещо, щом казваш, че "джвъчката", която излиза от вратата и на която се слага рамото на чистачката с гайка се движи свободно.

- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
а не е ли гайкаrejo написа:Всъщност "проблема" беше, че от натоварването с времето рамото на чистачката се отхлабва - има един винт дето се затяга само и готово. Така е много добре измислено според мен, защото ако беше на зъбчета, щяха да се чупят често, пък и лесно се предизвиква изгаряне на моторчето.