Тресене на купето
-
- потребител
- Регистриран: 04 апр 2011, 13:15
- Модел на автомобила: 2002 ford focus 1.8 tdci
- Status: Извън линия
Тресене на купето
Здравейте на всички,
Първо да се извиня, защото може и да я има темата, но аз не можах да я намеря. Второ - не знам дали е за тук, но тук реших да я сложа
По същество - отскоро /около месец/ имам фокус 2002 1.8 тдци и като стои на място много тресе в купето. Цялото купе се тресе и в частност волана и скоростния лост, дори.
Аз съм чувал, че това е от някакви тампони на двигателя /не разбирам от устройство на автомобила/, които се втвърдяват с времето и трябва да се сменят. Колата е на 160 000.
Има ли някой идея от какво може да е, срещал ли е такъв проблем и най-важното - къде могат да го отстранят и горе-долу за каква сума. Ще се радвам и да кажете добър сервиз в който евентуално да погледнат за проблема, ако има много причини да тресе така.
От София съм и досега съм ходил в технопарт на симеоновско и д§н в младост 4 /до арената/. В д§н погледнаха колата преди да я купя и казаха, че е "идеална" ..
В технопарта смених консумативите и задни дискове с накладки, като се надявах, че ще спре да тресе след това, но не спря
Вече съм минал около 2000 км и не освен това тресене нямам забележки.
Първо да се извиня, защото може и да я има темата, но аз не можах да я намеря. Второ - не знам дали е за тук, но тук реших да я сложа

По същество - отскоро /около месец/ имам фокус 2002 1.8 тдци и като стои на място много тресе в купето. Цялото купе се тресе и в частност волана и скоростния лост, дори.
Аз съм чувал, че това е от някакви тампони на двигателя /не разбирам от устройство на автомобила/, които се втвърдяват с времето и трябва да се сменят. Колата е на 160 000.
Има ли някой идея от какво може да е, срещал ли е такъв проблем и най-важното - къде могат да го отстранят и горе-долу за каква сума. Ще се радвам и да кажете добър сервиз в който евентуално да погледнат за проблема, ако има много причини да тресе така.
От София съм и досега съм ходил в технопарт на симеоновско и д§н в младост 4 /до арената/. В д§н погледнаха колата преди да я купя и казаха, че е "идеална" ..
В технопарта смених консумативите и задни дискове с накладки, като се надявах, че ще спре да тресе след това, но не спря

Вече съм минал около 2000 км и не освен това тресене нямам забележки.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Тресене на купето
Най вероятно е някой тампон на двигателя или скоростите. Наскоро комшия един имаше същия проблем , но на АСТРА, тампона му бил скъсан и в сервиз между другото му го сменили, а след това едно лудо тресене-може би е неоригинален-много трърд не знам, но му повиших оборотите на двигателя от 850 на 975 близо за да се разсеят вибрациите, че не се траеше, по светофарите ще му паднат пломбите.
Успех, трябва си обстоен преглед в добър сервиз.
Успех, трябва си обстоен преглед в добър сервиз.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
99% от мненията на монтьорите са, че проблема е от тампони, в 90% от случаите смяната с нови не помага а напротив нещата се влошават. Аз лично съм на мнение, че това се дължи на неравномерна работа на двигателя, някой от цилиндрите не работи нормално. Затова и като се повишат тихите обороти се оправя.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 04 апр 2011, 13:15
- Модел на автомобила: 2002 ford focus 1.8 tdci
Надявам се да грешиш и наистина да са тампоните, а не двигателя 
Колата е карана преди около месец на диагностика в D&N Младост и казаха, че мотора и дюзите са добре.
Явно ще трябва да се сменят тези прословути тампони и да видим какво ще стане ...
Вчера сипах даже някаква добавка с надеждата да се оправи това
Благодаря за мненията.

Колата е карана преди около месец на диагностика в D&N Младост и казаха, че мотора и дюзите са добре.
Явно ще трябва да се сменят тези прословути тампони и да видим какво ще стане ...

Вчера сипах даже някаква добавка с надеждата да се оправи това

Благодаря за мненията.