Проблем дръжка на FOCUS 2007
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2010, 12:31
- Модел на автомобила: focus 1.6TDCI 90HP '07
- Status: Извън линия
Проблем дръжка на FOCUS 2007
Та проблемът е следния след мивка или дъжд трябва да приложа доооста повече усилие,за да дръпна дръжката и да отворя предна лява врата. Може би влиза вода ор някъде,но немога д аси обясня ор къде и как след ден, два се оправя и няма и следа от проблема Някакви идеи?

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
Re: Проблем дръжка на FOCUS 2007
механизъма се регулира - трябва да махнеш кората и да разглобиш бравата ,ще се ориентираш как се регулира като го видиш - не е трудно
- Alexi
- потребител
- Контакти:
ми тя кората е цяла .. при фокус не знам точно как се маха ,при мондеото има болчета на дръжката отвътре другото са щипки
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
При Фокус няма нищо за регулиране.Дръжката е отделен детайл,който се сваля без да се сваля кората.Предполагам,че имаш нужда само от смазване.За да свалиш дръжката е необходимо първо да свалиш черната гумена тапичка отстрани на вратата за да достигнеш до болта.Този болт не се развива докрай.Трябва само да го разхлабиш,за да можеш да извадиш неподвижната част на дръжката(тази на която е ключалката).След като я извадиш,вече можеш да измъкнеш подвижната част на дръжката,чрез приплъзване по посока на вече свалената неподвижна част.От тук нататък едно смазване мисля,че ще ти реши проблема.Съжалявам,че не мога да подкрепя казаното със снимков материал,но мисля,че не е много трудно да се направи,дори и да нямаш много опит.
- Alexi
- потребител
- Контакти:
на всяка кола има възможност за регулиране
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
- Alexi
- потребител
- Контакти:
на механизъма за отваряне на вратите .. все пак за него говорим .. като дръпнеш дръжката има едно лостче което задвижва механизъма неговата дължина се регулира чрез навиване на резба
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
При Мондео може и да има такова лостче за регулиране,но при Фокус няма.Дръжката влиза твърдо в механизма на бравата и няма никаква възможност за регулиране на хода, или на положението.Все пак мисля,че проблема на sgel е в липсата на смазка,а не в регулиране на механизма.Явно е,че щом се случва след посещение на автомивка,а после изчезва,значи е свързано с водата,която попада в дръжката.Все пак тук си говорим донякъде наизуст,защото никой от нас не е видял наживо какъв точно е проблема.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Разглабял съм ги, и има това нещо, за което говори алекси при мен - мк1 фокус. Не е само мондеото. Бих се учудил ако при него няма, не е друга марка кола както се казва.synthez 3D написа:При Мондео може и да има такова лостче за регулиране,но при Фокус няма.Дръжката влиза твърдо в механизма на бравата и няма никаква възможност за регулиране на хода, или на положението.Все пак мисля,че проблема на sgel е в липсата на смазка,а не в регулиране на механизма.Явно е,че щом се случва след посещение на автомивка,а после изчезва,значи е свързано с водата,която попада в дръжката.Все пак тук си говорим донякъде наизуст,защото никой от нас не е видял наживо какъв точно е проблема.
Има и скрити винтчета за да махнеш кората, аз проверих в едно руско ръководство за мк1, някъде имаше ръководството и за мк2, пълно, скоро някой пусна линк.
Със сигурност и смазване ще помогне, но мирише на реглаж или нещо повредено(дано не). Отвори и сподели.

Затрих снимките как се оправя понякога неработещ закл. механизъм при мен (със смазване в случая), но на снимките ясно се вижда за какво става дума тук. Ще пусна една търсачка в компютъра..
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2010, 12:31
- Модел на автомобила: focus 1.6TDCI 90HP '07
Не не е за реглаж,защото врата се затваря от путвия път няма несходство м/у механизма и "куката" на колоната.Вчера го смазах и като че ли се оправи ще видим след следващото миене
)) Поздрави!!

- Alexi
- потребител
- Контакти:
отварянето и затварянето нямат нищо общо