Гадно скърцане в таблото

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a
Status: Извън линия

Гадно скърцане в таблото

Мнение от peterdi_bg » 04 юли 2011, 01:00

Не знам защо, но много ме дразни. Казват ми - за тая възраст на колата е нормално, ама как доскоро го нямаше? Просто не ща да скърца никъде. Появи се преди около месец и не спира. Свалих жабката, тръбите на вентилацията, сто пъти развивах и затягах болтовете които държат таблото от тая страна - продължава да скърца. Уж три пъти го бях намерил откъде е, а пък не ще да спре. Ако спре, е за половин ден и после наново. Даже почна на второ място. Не смея да свалям цялото табло, че да не стане още по-зле. Между таблото и купето има една уплътнителна лента, която е паднала в ъгъла - обаче не е от това, защото според мен тя и преди си е била така (минава една жичка оттам); а пък за да се оправи трябва да се свали цялото табло и да се залепи.

Може ли някой който е свалял табло да каже как става въпроса с обезшумяването, защото съм сигурен че веднъж свалено след това ще ми продъни ушите. Не само между таблото и купето на колата, ами всичките подвижни части, които са закачени за самото табло: 8 духалки (4 предни, две странични и две за предното стъкло, които са завинтени, докато не го сваля не мога да видя къде са им винтовете); страничните болтове не са на пластмасата на таблото, а са на някакви метални лайсни, които армират самото табло, но не изглеждат да са захванати за него (поне в тази част). Колкото и да се затяга, звучи все едно някъде мърда поне милиметър.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

expl0de
потребител
потребител
Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
Status: Извън линия

Re: Гадно скърцане в таблото

Мнение от expl0de » 07 юли 2011, 19:39

Най-добре да свалиш всичко и да изолираш всяка връзка преди да сложиш отново, дори може да покараш така 1 ден, за да се увериш,че нищо не скърца. Аз за целта използвам самозалепваща се микропореста гума, тъй като е издържлив материал и не се скапва с времето. Едно парче 1квадрат струва между 20 и 30 лева и би трябвало да ти стигне. Можеш да побваш и с изолация за врати ако не ти се дават пари, но след 2 месеца се троши на прах.

Отговори

Върни се в “КУПЕ”