Сваляне на кората на предната врата на Мондео МК2

Екстериор и интериор.
kaligula
потребител
потребител
Регистриран: 30 май 2011, 02:28
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1998
Status: Извън линия

Сваляне на кората на предната врата на Мондео МК2

Мнение от kaligula » 10 дек 2011, 14:44

Колеги, тъй като ми се наложи да сваля кората на врата на мондеото, за да достигна до машинката за централното и видях известни трудности, понеже го правя за пръв път, реших да споделя с вас, как става номера и да покажа разположението на рапидките (показани са в червените кръгове на снимката, като страничните и долните са обозначени с указателни стрелки). На снимката по долу съм показал вече развитата кора с махнатите пластмаси, готова за сваляне. Интересни моменти са свалянето на пластмасата на дръжката на вратата, което става чрез по - голяма отвертка, вкарва се в пролуката и най - лесно е на 3 пъти да се подпъхне (дясно-среда-ляво, както е показано със сините стрелки), т.к. има нещо като зъбци (сините кръгчета), които държат на тези места. Друга по - голяма трудност видях в махането на пластмасата на дръжката и копчетата на ел. стъклата, има рапидка с тапичка, която я държи и отделно в крайно дясно и крайно ляво има нещо като щипки (обозначени са със зелените кръгчета), който аз не съобразих и съответно счупих, хубавото е че не е голям елемент и рапидката си го държи спокойно и без щипките, но е добре да се внимава с това все пак. Аз свалих и пластмасата за огледалото, тя се държи с една рапидка има и тапа (обозначено в жълтия кръг), не съм сигурен че се налагаше свалянето и на това, така че може първо да се опита да се извади кората без да се сваля тази пластмаса. В общи линии е това, като се отвърти всичко и се махнат пластмасите (може да се наложи да се подпъхне малко с отвертката горе, където кората влиза във вратата до прозореца) и ако не се появи нещо необичайно кората се маха :) Ето и снимката с описанието:
Изображение

injener_s
потребител
потребител
Регистриран: 13 дек 2011, 23:02
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TD

Re: Сваляне на кората на предната врата на Мондео МК2

Мнение от injener_s » 15 дек 2011, 00:00

Здравей, да те попитам как се сваля само решетката на тонколоната?

HePoH
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2008, 11:39
Модел на автомобила: Mondeo 2,0 NGA 136 hp Zetec Dec. '97+ ГИ Autogas Italia

Мнение от HePoH » 20 дек 2011, 22:31

Може би малко закъснял отговор, но все пак.
Решетката на колоната не може да се махне, сваля се цялата кора по описания от колегата начин.
Малко недомислено от страна на Форд, но какво да се прави.
Изображение

injener_s
потребител
потребител
Регистриран: 13 дек 2011, 23:02
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TD

Мнение от injener_s » 22 дек 2011, 22:11

Благодаря, не е закъснял

Отговори

Върни се в “КУПЕ”