Помощ за реглаж на врата
-
- потребител
- Регистриран: 23 сеп 2013, 10:11
- Модел на автомобила: ford focus
- Status: Извън линия
Помощ за реглаж на врата
Здравейте колеги.От 1 месец съм собственик на Форд Фокус 1.8 ТДДИ седан.Въпросът ми е как се регулират вратите защото от шофьорската врата се чува свистене.Всички уплътнения са здрави.Моля ако някой знае да ми помогне.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Помощ за реглаж на врата
Провери дали при затворена врата линиите на вратата отвън са гладки, не стърчи навън от към тавана, от към задната врата, от към прага. Ако всичко е гладко значи вратата си ляга нормално, може стъклото да не се вдига само, до горе, помогни му при затваряне с ръка,- с дясната го затваряш а с лявата му помагаш да се плъзга на горе,- с пръстите. Аз като правя този номер, не се чува после свистене.
Разбъзикаш ли пантите, и бравата после само тенекеджия ще ти помогне.
Разбъзикаш ли пантите, и бравата после само тенекеджия ще ти помогне.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Благодаря за отговора колега.Да вратата стърчи малко от към тавана.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Моят съвет е да потърсиш добър тенекеджия, да огледа вратата и ти окаже съдействие напасвайки я. Не е сложно, но когато човек си разбира от работата.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Ще потърся тенекеджия и после ще споделя какъв е рзултата.
- mi6o
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
Здравейте. Въпроса ми е към колегата Ялта,ако знае разбира се. Имат ли реглаж вратите на Мондео 2,защото шофьорската при мене пада малко като я отворя и ме дразни
. При отворена врата няма луфт като я вдигам на горе,в движение не свисти,пантите изглеждат здрави,като е затворена вратата ляга нормално по краищата. Тази част в която влиза бравата и затваря (която е на купето с копчето за плафоните) дали може да се регулира или е статична и реглажа става от пантите ?
Поздрави

Поздрави
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Пантите не се регулират, регулира се палеца на колонката. Но щом в затворено положение вратата е точна а като се отвори пропада, палеца е регулиран а проблема е в пантите. Ходи ли на тенекеджия? Ако не си иди, те знаят какво да направят вратата да си дойде на мястото.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- mi6o
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
Благодарско Наско
.
Поздрави

Поздрави