Ремонт на ел седалка на Мондео мк3.
- dj_nako
- потребител
- Регистриран: 27 дек 2013, 16:42
- Модел на автомобила: Mondeo mk3 2.0 TDDI 2001 Ghia
- Status: Извън линия
Ремонт на ел седалка на Мондео мк3.
Здравейте. Имам проблем с електрическата регулировка на седалката по височина на мондео мк3. Моторчето работи, но не вдига или смъква. Има ли някой идея какъв е механизма, какво би се повредило и как се ремонтира? Поздрави!
- dj_nako
- потребител
Re: Ремонт на ел седалка на Мондео мк3.
Видях темата, писах в нея, но никакъв отговор след моето мнение.
Писах и на колегата от Варна който е имал преди зъбни колела, но явно не е влизал скоро и нищо не ми отговори.
Та понеже моята тема е по-нова, ако някой я види и може да помогне нека пише. Ако не с реално изработено зъбно колело, то поне с чертеж на него, за да търся изработка сам.
Поздрави!
Писах и на колегата от Варна който е имал преди зъбни колела, но явно не е влизал скоро и нищо не ми отговори.
Та понеже моята тема е по-нова, ако някой я види и може да помогне нека пише. Ако не с реално изработено зъбно колело, то поне с чертеж на него, за да търся изработка сам.
Поздрави!
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
Втора ръка няма ли?
- dj_nako
- потребител
има ама и те са с пластмасови зъбни колела. ден до пладне пак.al_lukanov написа:Втора ръка няма ли?
-
- потребител
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
Пластмасови не означава че се чупят
моята е на 125 000 км и нямам проблем с колелата.

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Kъсметлия си или си я имаш от нова и знаеш за това. Проблема на тия седалки е не че колелото е пластмасови, а че нямат краен изключвател или там както се води, като почне да запира да изключи. Аз лично не съм виждал мондео 2 или 3 със здрави колелца, освен твоетоal_lukanov написа:Пластмасови не означава че се чупятмоята е на 125 000 км и нямам проблем с колелата.

- dj_nako
- потребител
http://www.sitzhoehenverstellung.de/02_ ... seite.html Добро обяснение на ремонта. На немски е, но това не смятам че е голям проблем.
-
- потребител
От МП е купувана. Ако наистина няма краен изключвател трябва да се внимава когато стигне до упор.urgan написа:Kъсметлия си или си я имаш от нова и знаеш за това. Проблема на тия седалки е не че колелото е пластмасови, а че нямат краен изключвател или там както се води, като почне да запира да изключи. Аз лично не съм виждал мондео 2 или 3 със здрави колелца, освен твоетоal_lukanov написа:Пластмасови не означава че се чупятмоята е на 125 000 км и нямам проблем с колелата.
И предишното ми беше така и сегашното, че и две бяха развалени на сегашното.
- dj_nako
- потребител
Малко инфо по темата: Седалката се смъква чрез развиването на 6 болта които държат релсите към купето, буксата на подгрева и възд. възглавници се смъква като се развива винтче с отвертка. При мен не смених повреденото зъбно колело, а просто си я навих в крайно долно положение. От долната страна на винта се маха една шайба която се явава контра за застопоряване, навива се на ръка, натиска се седалката към долно положение и се намества долната част на винта към щифта за закрепване + шайбата за контра.
От това което видях като устройство, разбрах че не става директен монтаж на механизъм от кола с дясна ел. седалка или кола с десен волан, тъй като при монтаж моторчето ще опира в металната част на седалката.
От това което видях като устройство, разбрах че не става директен монтаж на механизъм от кола с дясна ел. седалка или кола с десен волан, тъй като при монтаж моторчето ще опира в металната част на седалката.