Таблото не ми работи
-
- потребител
- Регистриран: 22 окт 2008, 20:03
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 тд '98
- Status: Извън линия
Таблото не ми работи
Здравейте
Смених Мондеото МК1 с МК2 пак 1,8 тд. Само че имам проблем с таблото-не ми работи километража и стрелката за горивото ми седи на половина и не се движи. Дали проблема е в самото табло и ако го сменя с друго дали ще се оправи?
Благодаря предварително
Смених Мондеото МК1 с МК2 пак 1,8 тд. Само че имам проблем с таблото-не ми работи километража и стрелката за горивото ми седи на половина и не се движи. Дали проблема е в самото табло и ако го сменя с друго дали ще се оправи?
Благодаря предварително
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: Таблото не ми работи
Подготви си тъблото за лесен демонтаж, отиди до някоя авто морга и ги помоли да пробваш табло. Тъка ще разбереш дали е то най сигурно.
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Много внимавайте когато купувате коли с неработещо табло. Има голяма вероятност на таблото да е светела комп.грешка и някой талибан да е решил да я маскира, като изкорми лампичката/светодиода или като го покрие с черен изолирбанд. При тази манипулация е много вероятно (защото толкова си може) да откъсне лентовия кабел на дисплея, да разбъзика стрелките, да повреди нещо по таблото и т.н.
Разгледай дали по таблото има следи от подобна интервенция. Дано да не е такъв случаят.
От друга страна може да е прекъснало нещо - стрелката на горивото без сигнал ще си седи където е останала.
В такъв случай за по-лесно първо пробвай с друго табло.
Разгледай дали по таблото има следи от подобна интервенция. Дано да не е такъв случаят.
От друга страна може да е прекъснало нещо - стрелката на горивото без сигнал ще си седи където е останала.
В такъв случай за по-лесно първо пробвай с друго табло.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Километража най вероятно не работи от откачен датчик за скорост или повреден, относно показанията на горивото това си е болка на мондеотата но най често не отчитат нищо от износесени поплавъци, при теб е възможно и да е друг проблема.

-
- потребител
- Регистриран: 22 окт 2008, 20:03
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 тд '98
Смених таблото и се оправи и скоростомера и горивомера.
Благодаря Ви
Благодаря Ви

-
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2013, 11:55
- Модел на автомобила: MONDEO 97g. 2,0 zetec
Често срещан проблем при МК2 .На мен ми работеше от време на време.Търсих помощ тук от форума но никой не ми помогна.За това се разрових из чуждите форуми и там открих каква е болката.Нищо сложно,само един поялник и една жичка и след пет минути всичко си проработи.Който има нужда от помощ може да ми пише за да му обясня точно къде е проблема.
-
- потребител
- Регистриран: 13 фев 2014, 11:24
- Модел на автомобила: ford focus
При форд фокус над дисплея на часовника(който не ми работи,а само мига)има една червена лампичка,която премигва през определено време--та,каква е,и проблем ли е?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Това ти е имобилайзера и се радвай да мига през определено време, като замига непрекъснато е проблем - няма да можеш да запалиш.