Боядисване стоп
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
- Status: Извън линия
Боядисване стоп
Много ми се иска да си преправя бялата светлина за заден ход -> като фар за мъгла.
Това бялото може ли да се боядиса червено и с каква боя се прави?

Това бялото може ли да се боядиса червено и с каква боя се прави?

- Slavi_
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2010, 12:24
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK3 1992г. 1.4i 52KW 73ps
Re: Боядисване стоп
Може.Купуваш си транспарантен спрей за стопове и фарове. На Dupli Color са хубави. Цена около 10-11 лева. Взимаш се един червен и пръскаш. Но след всяка ръка оставяш да изсъхне хубаво защото си променя цвета. Ами това е.
Един съвет от мен направи си целия стоп червен (пръскаш го целия) таман да скриеш и оранжевата светлина на мигачите.
Един съвет от мен направи си целия стоп червен (пръскаш го целия) таман да скриеш и оранжевата светлина на мигачите.
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 88833o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
А за заден ход какво ще ползваш?
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Предполага се, че има още една бяла светлина на другия стоп. При повечето от тези фиести има една червена зад шофьора и една бяла от другата страна, явно въпросната кола обаче е с две бели светлини (то иначе на левия стоп няма какво да се боядисва).
Алтернатива на червената боя е червената крушка, но е добре да се провери как ще свети.
Алтернатива на червената боя е червената крушка, но е добре да се провери как ще свети.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
-
- потребител
Не, снимката е примерна и я извадих от някакви с десен волан. Гледах, че има и оригинални с различно разположение на червена/бяла и теоретично мога да си намеря отнякъде английски стоп с червена на мястото на моята бяла.
Конкретно при мен проблемът е, че задна светлина не ползвам почти откакто имам колата. Датчикът за задна светлина на скоростната кутия веднъж се разпадна и ме остави без масло. Други хора също ми казаха, че датчиците им текат и правят проблеми, затова го изтърбуших и затапих.
Задната светлина не е толкова съществена за движението и не мисля да се занимавам с нея. Но ми се прииска да боядисам мястото на бялата светлина и да си имам от двете страни габарити за мъгла.
Говорих с колеги, които са боядисвали стопове и разбрах, че най-добре ставало с авто-лак, тониран в червено. С червен спрей не било добре - не само защото ще изпада боята, а и нямало да има прозрачност. Още не съм го направил, но когато имам възможност ще опитам (или трябва да издебна някой, дето ще си боядисва стоповете, за да напръска и моя). Наистина за правоъгълниче 2х5 ще най-лесно да се направи с червено фолио.
Но не знам дали няма да вземе някой да се заяжда защо съм си променял така задната светлина. (както всеки път като отида на преглед започват да мрънкат защо нямам странични огледала - еми не ги ползвам, а по закон колата няма никакъв проблем да се движи без странични огледала, стига от мястото на водача да има видимост назад през централното огледало.)
Та за стопа - в краен случай ще го направя с фолио, но с боядисване сигурно ще стои по-като оригинално?
Конкретно при мен проблемът е, че задна светлина не ползвам почти откакто имам колата. Датчикът за задна светлина на скоростната кутия веднъж се разпадна и ме остави без масло. Други хора също ми казаха, че датчиците им текат и правят проблеми, затова го изтърбуших и затапих.
Задната светлина не е толкова съществена за движението и не мисля да се занимавам с нея. Но ми се прииска да боядисам мястото на бялата светлина и да си имам от двете страни габарити за мъгла.
Говорих с колеги, които са боядисвали стопове и разбрах, че най-добре ставало с авто-лак, тониран в червено. С червен спрей не било добре - не само защото ще изпада боята, а и нямало да има прозрачност. Още не съм го направил, но когато имам възможност ще опитам (или трябва да издебна някой, дето ще си боядисва стоповете, за да напръска и моя). Наистина за правоъгълниче 2х5 ще най-лесно да се направи с червено фолио.
Но не знам дали няма да вземе някой да се заяжда защо съм си променял така задната светлина. (както всеки път като отида на преглед започват да мрънкат защо нямам странични огледала - еми не ги ползвам, а по закон колата няма никакъв проблем да се движи без странични огледала, стига от мястото на водача да има видимост назад през централното огледало.)
Та за стопа - в краен случай ще го направя с фолио, но с боядисване сигурно ще стои по-като оригинално?
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Бяла светлина на задна скорост поне там където ходя проверяват. Разбира се, може да се опиташ да ги убедиш че при тебе такова нещо няма, след като си боядисаш бялата част в червено.
Аз навремето си бях пуснал бялата за назад с бутон, но така има голям шанс да я забравяш ако не сложиш копче с лампичка да ти свети.
Аз навремето си бях пуснал бялата за назад с бутон, но така има голям шанс да я забравяш ако не сложиш копче с лампичка да ти свети.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
-
- потребител
И аз го мислих това с бутона, но ако го забравя ще е по-лошо. Отделно, че бялата светлина за заден ход не е задължителна, а е въпрос на комплектация. Решил е производителят, че може да е полезна - сложил я е. Някои на ГТП не я гледат, някои само защото я има я проверяват.
Така или иначе бялата светлина ми е само от едната страна - ако имам нужда от осветление при паркиране пускам аварийките.
Мястото за бяла светлина можем да оползотворим за друго. Да имаш от двете страни стопове-габарити за мъгла е полезно, особено когато ти се залепи някой досадник на неадекватно къса дистанция. Пускаш стоповете за мъгла, за да си помисли той че спираш и вземе да се отдалечи малко. (не мога да разбера защо някои хора си мислят, че е нормално да се кара на 1 метър зад друга кола с 40-50 км/ч.)
Затова реших преди всички опити за боядисване да се консултирам с вас - целта е да стане почти като оригинално.
Така или иначе бялата светлина ми е само от едната страна - ако имам нужда от осветление при паркиране пускам аварийките.
Мястото за бяла светлина можем да оползотворим за друго. Да имаш от двете страни стопове-габарити за мъгла е полезно, особено когато ти се залепи някой досадник на неадекватно къса дистанция. Пускаш стоповете за мъгла, за да си помисли той че спираш и вземе да се отдалечи малко. (не мога да разбера защо някои хора си мислят, че е нормално да се кара на 1 метър зад друга кола с 40-50 км/ч.)
Затова реших преди всички опити за боядисване да се консултирам с вас - целта е да стане почти като оригинално.
Последна промяна от dreadx на 06 юни 2014, 09:27, променено общо 2 пъти.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Именно по тази причина съм си пуснал кабел от светлината за заден ход към фара за мъгла. Тъй като при Фокуса и двата са доста ниско, то осветяването на заден ход ми се струва недостатъчно.
Отначало на връзката бях сложил и диод за да не свети и задната като пусна фара, но една вечер един така ми се беше лепнал на гърба на дълги ли беше, с китайски ксенончета ли бе... с две думи махнах диода и сега като има някой дразнител му пускам фара в комплект със задната светлина, а там крушката е сериозна.
На прегледа не са ми правили проблем, макар и да забелязаха модификацията.
Отначало на връзката бях сложил и диод за да не свети и задната като пусна фара, но една вечер един така ми се беше лепнал на гърба на дълги ли беше, с китайски ксенончета ли бе... с две думи махнах диода и сега като има някой дразнител му пускам фара в комплект със задната светлина, а там крушката е сериозна.
На прегледа не са ми правили проблем, макар и да забелязаха модификацията.
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2014, 17:51
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Kombi , 94г , 1.8,16v 115кс
Искам да ми кажете кой от двете е по-добре ?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Извинявам се че тук искам мнение обаче немога да публикувам нещо :С
Извинявам се че тук искам мнение обаче немога да публикувам нещо :С
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
От преглед са ме връщли само за спирачки и то ако някое колело покаже "0%". За задна светлина не вярвам някой да те въре от преглед (поне не в тия пунктове, по които аз ходя), но за "английски" стопове могат да те спрат от движение. Не е казано, че ще го направи първия патрул.Но им даваш повод, а на тях повод не трябва да им се дава, че не знаеш на какви ще попаднеш.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!