Разлика между вратите на Фокус C-Max и фейслифтнат C-Max

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
cmax_de
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2014, 16:41
Модел на автомобила: Ford C-Max Style+ 2.0 TDCi PowerShift
Status: Извън линия

Разлика между вратите на Фокус C-Max и фейслифтнат C-Max

Мнение от cmax_de » 18 ное 2014, 16:55

Здравейте,

Новорегистриран съм и това е първият ми пост. Надявам се раздела да е правилен. Също така търсих дали има вече коментирано по темата, но не можах да открия. Извинявам се ако не съм бил достатъчно настоятелен в търсенето предварително.

Това, което ме интересува е вратите от Фокус C-MAX след 2003-та стават ли на фейслифтнат C-MAX от 2009-та. На външен вид изглеждат еднакви. Това, което ме притеснява е "карантиите". Корите, доколкото знам са различни и си мисля, че е възможно да има разлики в закрепването им, евентуално разлики в стъклоповдигачите и т.н.

На мен ми трябва задна лява врата за модела след 2007-ма, защото жена ми обра една колона в подземен паркинг и се налага да я сменя. В интернет обявите са предимно за врати от модела от 2003, преди фейслифта и затова не смея да купя без да съм сигурен, че ще стане.

Също така, ако някой има информация откъде мога да купя врата за фейслифтнатия модел също е добре дошло.

Благодаря на всички отзовали се предварително.

Поздрави,
Цветан

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: Разлика между вратите на Фокус C-Max и фейслифтнат C-Max

Мнение от synthez 3D » 18 ное 2014, 18:20

Отвън изглеждат еднакви, но отвътре ми се струва, че корите няма да съвпаднат. Предполагам, че закопчалките са на същите места и почти съм сигурен, че ще станат, но освен тях има по два болта на дръжката, които са на различни места. При дорестайла дръжката е хоризонтална и местоположението на болтовете(отбелязано с червен кръг) е по този начин:
Image
Докато при рестайла е ето така:
Image
Възможно е да има и някакви други несъответствия, но на пръв поглед се вижда това, което със сигурност ще се наложи да се преправя. Би могъл да използваш и твоята вътрешна ламарина (на която се закрепва кората), но тъй като тази ламарина е носеща и за стъклоповдигащия механизъм, не съм сигурен дали са заменяеми. Според мен единствения начин да разбереш е да свалиш твоята врата и да сравняваш на място. Струва ми се, че ако си я поръчаш онлайн, няма как да разбереш дали ще стане, а доколкото знам никой във форума все още не е правил подобна замяна, за да каже дали е възможна.
Изображение

Потребителски аватар
cmax_de
потребител
потребител

Мнение от cmax_de » 19 ное 2014, 09:53

Мда, първо благодаря за изчерпателния и бърз отговор.
Наложени снимките една под друга всъщно показват, че вътрешните кори следват почти еднакъв дизайн. Разликата определено е в закрепването на дръжката. Горната им част със дръжката за отваряне и управлението на стъклото си е направо същата.
Сигурно има разлика в носещите ламарини при моделите с ел. стъкла отзад и тези с механични стъклоповдигачи.?!

Тъй като нямам възможност сам да си разглобя кората и да видя отдолу как е захващането ще остана на този етап с варианта да изправят сегашната врата, а ако до Коледа излезе обява в БГ за фейслифтнат модел на части със здрави врати може да се уредя и с нова врата направо.

В ebay на повечето обяви пише, че са свалени от коли от 2003, 2004-та, но търговците не посочват изрично, че пасват и за фейслифтнатия модел.

Потребителски аватар
cmax_de
потребител
потребител

Мнение от cmax_de » 22 ное 2014, 12:29

Тъй като тази врата не ми даваше мира, порових още малко в интернет и ebay, разгледах внимателно вратите и ламарините към които се закачват дръжките и моторчетата за ел. стъклата, и установих. Вратите на 99,9% са съвместими. Дори ламарините нямат съществени разлики. Поствам няколко снимки, на база на които стигнах до този извод:
Така изглежда рамката на вратата отвътре:
Изображение

Това е ламарина за фейслифнат модел:
Изображение

Това е за модел преди фейслифта, както и обратната страна на кората:
Изображение
Изображение

Надявам се тази информация да бъде полезна и на другите членове на форума.

Отговори

Върни се в “КУПЕ”