Огледало за задно виждане

Екстериор и интериор.
Neftochimik
потребител
потребител
Регистриран: 23 авг 2008, 12:13
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1993 g.
Status: Извън линия

Огледало за задно виждане

Мнение от Neftochimik » 04 авг 2009, 23:10

Колеги, огледалото ми за задно виждане беше с вакуум на стъклото. Обаче постоянно го плюнчих с вода и постоянно падаше, особено през лятото в жегите. Реших да пробвам да го залепя със секундно лепило. Първо пробвах с Капчица - издържа 2 - 3 дни, а след това и с Локтайт - издържа 2 - 3 часа. Сега не мога да отстраня следите от лепило по гумичката на самото огледало, която създава вакуум и дори не мога да си го плюнча пак с вода. Дайте идея как мога да го хвана това огледало или дори ако се наложи като си купя ново - какво да е то и как да го хвана.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Огледало за задно виждане

Мнение от Doin » 04 авг 2009, 23:23

Във всеки магазин за автоаксесоари продават лепило за автоогледала - последно го взех за около 9 лева, но веднъж залепено повече не е мръднало. Вакума е хубаво нещо, стига на него да не се държат по-тежки неща, като огледала, например.

Neftochimik
потребител
потребител
Регистриран: 23 авг 2008, 12:13
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1993 g.

Мнение от Neftochimik » 05 авг 2009, 17:38

:lol: Ха ха, май си прав за вакуума. Благодаря за отговора, днес ми препоръчаха такова лепило специално за лепене на огледала на предното стъкло. Малко ме притесни цената - само 4 лв., викам да не е някакво менте, а на друг магазин абсолютно същото беше 6 лв. Жалко само, че не мога да премахна следите от Локтайт и ще трябва да "модифицирам" малко гумата! :)

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 05 авг 2009, 17:45

Не се занимавай с лепила, отиди в МП и си купи лепенка. Много е евтина и върши страхотна работа... стига да си само с оригиналното огледало(имам предвид да няма сложено допълнително от ония панорамните).
Изображение

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 05 авг 2009, 18:55

samsung_bg написа:Не се занимавай с лепила, отиди в МП и си купи лепенка. Много е евтина и върши страхотна работа... стига да си само с оригиналното огледало(имам предвид да няма сложено допълнително от ония панорамните).
То тва добре и аз шях да му кажа да беги там за лепенка ама глей как е омазал джама, ми хуу че не го е спукал както обикновенно става при лепене на огледала с тези секундни лепила.
Измислете му сега как да изчисти остатъците от лепилото!

Neftochimik на една подложка която е лепната на джама ли го лепи или няма такава подложка и директно на стъкло?
намам си на идея каква е тази подложка а петата на огледалото е метална.
Преди години на Ескорта си лепих с такова лепило за огледала за което ти лафат горе.
Мъчих със същото лепило да си залепя 3тия стоп на задния джам, обаче стана едно голямо нищо!
Огледалото се лепна перфе, но стопа е с пластмасови пети и се мъча да го лепя директно на джама.
Явно има значение лепилото на какви повърхности действа.
Тази подложка дето те питам за нея май си върви с джама.

Потребителски аватар
fiestamayk
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2009, 18:17
Модел на автомобила: FIESTA 1.1 C,1989г.карбуратор

Мнение от fiestamayk » 10 яну 2010, 16:21

Аз го залепих със POXIPOL 3 години не е мръднало.Слагаш лепилото и от горе лепиш и тиксо за да го задаржи 2/3 часа после се маха тиксото естествено и няма мърдане

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 13 яну 2010, 11:16

fiestamayk написа:Аз го залепих със POXIPOL 3 години не е мръднало.Слагаш лепилото и от горе лепиш и тиксо за да го задаржи 2/3 часа после се маха тиксото естествено и няма мърдане
Дано не го побутнеш с нещо без да искаш. Аз лепих моето с лепило, после смених джама.
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Отговори

Върни се в “КУПЕ”