Искам да си регулирам хода на задното стъкло.

Екстериор и интериор.
expl0de
потребител
потребител
Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
Status: Извън линия

Искам да си регулирам хода на задното стъкло.

Мнение от expl0de » 06 юни 2011, 18:27

Здравейте колеги, колата ми е фокуса от подписа и отзад не е с ел стъкла. Тъй като задните стъкла не падат до край след едно облягане на стъклото и вче не се вдига правилно, има лек луфт и трябва при въртене на дръжката да се издърпва отгоре с ръка, за да пасне. Смятам да го погледна и ако не е нещо счупено да си го ремонтирам сам. Успях да махна кората, за да се стигне до механизма трябва да се свали и един капак, който се държи на 10тина болта по периферията. Махам ги и тях, но пак не пада,сякаш е свързан с механизма на стъклото или нещо го държи отвътре. Имате ли идеи?

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Re: Искам да си регулирам хода на задното стъкло.

Мнение от иво г. иванов » 06 юни 2011, 23:00

Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

expl0de
потребител
потребител
Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i

Re: Искам да си регулирам хода на задното стъкло.

Мнение от expl0de » 07 юли 2011, 19:29

Така, днес най-сетне ми остана време да проверя каква точно е работата. Оказа се, че целият механизъм на стъклото е част от алуминиевия капак от вътрешната страна на вратата(след като се свали кората). Преди да се свали този капак трябва да се отдели стъклото от механизма, което става през 2 дупки на капака, които са покрити с дунапренена изолация. Като се свали стъклото до определена степен през тях се виждат 2 болта. Те трябва да се разхлабят и стъклото може да се повдигне отгоре с ръка, да се измести и да се пусне зад държанките му(държат го като в шепа).Оттам нататък се развиват всички болтове, освобождават се кабелите . В задната част на вратата капакът е свързан и 3 пластмасови болта към нещо си отвътре и те трябва да се счупят и подменят после(поне доколкото ги огледах). След всичко това се маха капакът със занитения към него механизъм и се подменя с нов или се опитвате да го отремонтирате сами.
При моя случай от едната страна стъклото не беше в държанката си и затова беше пропаднало. След като разхлабих болтчетата на държанкие го наместих, така че да влезне правилно и затегнах добре, за да не се размества повече. Това всичко без да чупя пластмасовите болтчета и да свалям изцяло алуминиевия капак. Сега ще видим дали ще ми прави проблеми занапред. Не че това стъкло се сваля повече от 2 пъти годишно, но ми беше мерак да си работи както трябва.
Написах това кратко упътване в помощ на други с моя проблем. Поздрави.

Заключена

Върни се в “КУПЕ”