Тайванска броня за ескорт 96 - впечетления?
-
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
- Status: Извън линия
Тайванска броня за ескорт 96 - впечетления?
След глупав инцидент (жена, задна, газ, "охх не ви видях) предната ми броня е за смяна. Намерих тайванска нова на доста сносна цена но се опасявам да няма разминавания при монтажа. Споделете впечетления от тайванското бронестроене плийз 

- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Ами аз вече съм с предна и задна тайванска броня /мисля че беше от интеркар 3000/.
Впечатленията са разнородни.
За напасването е малко проблем - не пасват като оригиналните брони /поне при мене/ - има тук там разминавания и не ляга напълно по контурите. Като минуси е това - иначе са доста по-здрави от оригиналните. Вече ме удрят два пъти и освен свалената боя, други проблеми няма. Незнам дали оригиналните се чупеха толкова лесно заради "умората" на материала или наистина са произведени от много лош /най-вероятно рециклиран/ материал.
Ако си с боядисани брони в цвета на купето е добре да държиш бояджията да пръсне първо пластификатор за пластмасови брони и едва тогава да пристъпи към боядисването. Като преди да пръсне пластификатора трябва да матира вече положения /сив/ грунд, въпреки, че някои казват, че не е нужно, за да не почне да ти се лющи боята.
Надявам се да съм бил полезен.

Впечатленията са разнородни.
За напасването е малко проблем - не пасват като оригиналните брони /поне при мене/ - има тук там разминавания и не ляга напълно по контурите. Като минуси е това - иначе са доста по-здрави от оригиналните. Вече ме удрят два пъти и освен свалената боя, други проблеми няма. Незнам дали оригиналните се чупеха толкова лесно заради "умората" на материала или наистина са произведени от много лош /най-вероятно рециклиран/ материал.
Ако си с боядисани брони в цвета на купето е добре да държиш бояджията да пръсне първо пластификатор за пластмасови брони и едва тогава да пристъпи към боядисването. Като преди да пръсне пластификатора трябва да матира вече положения /сив/ грунд, въпреки, че някои казват, че не е нужно, за да не почне да ти се лющи боята.
Надявам се да съм бил полезен.

- Dundee
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T
Тука има няколко мнения по въпроса http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=1778.
Спомням си че и на друго място бяха обсъждани тия брони, но не можах да го открия. Общо взето ставаше въпрос за това, че пластмасата трябва предварително да се обработи с нещо за да се хване добре боята и да не се лющи.
Хаха, изпревариха ме. 
Спомням си че и на друго място бяха обсъждани тия брони, но не можах да го открия. Общо взето ставаше въпрос за това, че пластмасата трябва предварително да се обработи с нещо за да се хване добре боята и да не се лющи.

-
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
благодаря за коментарите. вече си взех тайванска броня на уникалната цена от 83 лв (с 30 % отстъпка).изглежда доста добре и е видимо по-здрава и еластична от оригиналната. гадоното е че е без мрежа на отвора м/у халогените, но моята е здрава и ще я имплантираме. следва боядисване през уикенда и тогава ще стане ясно дали ще има проблеми при монтажа/напасването.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Re: Тайванска броня за ескорт 96 - впечетления?
колега от къде ги купи тея брони и каква цена върви задната ? 

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 15:04
- Модел на автомобила: eskort 1.6 16v
Колеги дайте малко инфо за тия брони...от къде и колко? Аз счупих предната и сега се чудя нова ли да взема или втора ръка...?!
- ffmk1l
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
- Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec
http://www.avtosklad.bg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; - погледни тук.
Поздрави!
Поздрави!