Скърцане на задните стъкла
- esko148
- потребител
- Регистриран: 16 апр 2011, 20:43
- Модел на автомобила: ford mondeo 1994 1.8 115hp 16v
- Status: Извън линия
Скърцане на задните стъкла
Как да я оправя тази гадост, че стряскам хората като ги отварям.
Скърцат безбожно силно и то само задните. Предните са си безшумни, но задните са ад. Колата не е с електрически стъкла, а с обикновени ръчки. Страх ме е да свалям корите, че знам че има много пластмасови щипки да не взема да ги изпочупя. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. М/у другото проблема е през цялата година и когато е топло, и когато е студено. Дали ще мога да се справя с този досаден проблем. Давайте мнения 

Форд Мондео МК1 1.8i 115hp DOCH engine
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: Скърцане на задните стъкла
Най-вероятно са ти заминали уплътненията и вече стъклото стърже по алуминиев диоксид (повърхностният слой на алуминиевата основа), който заради високата си твърдост става и за изработката на инструменти за шлайфане.esko148 написа:Как да я оправя тази гадост, че стряскам хората като ги отварям.Скърцат безбожно силно и то само задните. Предните са си безшумни, но задните са ад. Колата не е с електрически стъкла, а с обикновени ръчки. Страх ме е да свалям корите, че знам че има много пластмасови щипки да не взема да ги изпочупя. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. М/у другото проблема е през цялата година и когато е топло, и когато е студено. Дали ще мога да се справя с този досаден проблем. Давайте мнения
Свали уплътненията и прегледай дали са протрити и не може ли да се ремонтира нещо. Ако е непоправимо - търси здрави.
На моите им изчегъртах подпухналата част на алуминия и вече не стържат.
- esko148
- потребител
OgiDogi, ще се опитам да направя това, което си написал, само да не стане така, че като ги извадя тези уплътнения да не мога после пак да ги поставя на мястото им
Аз си мислех, че проблема идва отвътре и бях решил да пръскам с WD40, който уж вътре и силикон имал, но после се сетих че прозореца при всяко вдигане и спускане ще се омазва с тази мазнотия
Тези гумени уплътнения някой знае ли дали могат да се намерят нови, защото ако ги взема от авто морга сигурно ще са в същото положение 

- mustang94
- потребител
- Регистриран: 22 апр 2015, 17:37
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.0TDCi 130hp
- Контакти:
Колега имам същия проблем от 2-3 дни само че на предната врата. И мен ме е страх да бутам там ама няма как. В нета има клипчета как се махат корите дал съм ти ги на лично, че да не правим реклама.
- esko148
- потребител
Благодаря, колега. Ще ги погледна задължително 

- esko148
- потребител
Айде, казвайте и други варианти за справяне с досадния проблем, че търсих лайсни и не намерих
Няма ли нещо с което да се намаже лайсната че да омекне, ама то май не е само гума, ми има и нещо като метал вътре, който сега ми пили на главата
EDIT: Ако намажа с WD40 дали ще даде резултат или пък с парафин, с който си "точа" гумите отреме навреме

EDIT: Ако намажа с WD40 дали ще даде резултат или пък с парафин, с който си "точа" гумите отреме навреме

- G2233
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 20:23
- Модел на автомобила: Volvo V50 1.6i Duratec/100к.с/газ/2009
Сещам се за един вариянт. Обелваш на цяло старат гума от лайсната и и слагаш подходящо фи термосвиваем шлаух и духаш със сешоара
- esko148
- потребител
Смених въпросните лайсни и проблема със скърцането се оправи, но сега изникна нещо друго. Колата е хетчбек и като се отвори багажника една от тези гумените ( пластмасови ) лайсни гледам, че се е отделила и при движение издава леки вибрации. Гледам, че оригинално е била занитена, но аз мисля да я залепя с някакво здраво лепило
Е, някакви предложения за добра марка лепила, които свързват гума ( пластмаса ) към метал 

- G2233
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 20:23
- Модел на автомобила: Volvo V50 1.6i Duratec/100к.с/газ/2009
Търси на 3М черен силикон. С него лепят предните стъкла за купето. Черен на цвят.
- esko148
- потребител
G2233, благодарско за информацията, колега
Задължително ще го потърся този силикон, защото чух и от познати много добри отзиви за него и изобщо за марката "3М" като цяло >:D<:

- esko148
- потребител
Колеги, някой знае ли дали мога да сложа на мондеото джанти от Ауди 80 ??? Гледам, че м/уболтовото разстояние пасва 4х108, но ме притеснява разликата в централния отвор, който при мондео е 63,3мм, а на Ауди 80 е 57,1мм
Ако знаете от какъв друг автомобил пасват на Мондео Мк1 може да споделите, че трябва да монтирам зимните гуми за да са готови за зимата 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Значи стругар може да им "дръпне" по една стружка...........Остава и офсета да е по размер.esko148 написа:разликата в централния отвор, който при Мондео е 63,3мм, а на Ауди 80 е 57,1мм.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
от скърцане на задни стъкла мина на джанти ...