Покупка на Форд Ка

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Anelche
потребител
потребител
Регистриран: 24 ное 2010, 09:41
Модел на автомобила: KA
Status: Извън линия

Покупка на Форд Ка

Мнение от Anelche » 24 ное 2010, 09:46

Може ли малко инфо относно поддръжката на Форд Ка 1.3i - 1999 - скъпи ли са частите, лесно ли се развалят. Предлагат ми го за 2.500 заслужава ли си? (евентуално ще бутнат малко от цената).

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Re: Покупка на Форд Ка

Мнение от Pyrhel » 24 ное 2010, 11:45

Скъпи - не са скъпи, естествено зависи с какво ги сравняваме :)
Дали се разваля лесно Ка-то - то кат' фиестата - корава машина е, но зависи от поддръжката и от състоянието
Цената... 2.5к може да са й малко, може да са й много, не можем да кажем от разстояние, зависи пак от състоянието. Гледам, че цените им варират между 2000 и 4000, така че е по-напред в цената си, но внимавай при покупката да не се окаже (най-вероятно), че е за сметка на нещо. Поне основните неща трява да погледнеш като избираш:
двигателя как е, да не мирише на бензин маслото примерно, да няма течове на мсало и т.н.
окачване - амортесьорите, тампони, шарнири, биалетки, та да можете да се пазарите до към 1300 лева :P
лагери
съединител
корозия
климатик
и т.н. и т.н.

има много неща (консумативи), за които можеш да се пазариш за намаляване на цената - като започнеш кога й свършват застраховките, минеш през маслата, дискове, накладки, окачването, през съединителя и т.н.

Важното е да няма кит по нея и да не ходи на една страна :)

Виждам, че си мома, едва ли гастер-байтерка, та - вземи си някой познат/познат на познат/познат на познат на познат/etc. и ходете заедно да гледате :)

Anelche
потребител
потребител
Регистриран: 24 ное 2010, 09:41
Модел на автомобила: KA

Мнение от Anelche » 24 ное 2010, 12:09

Единственото сравнение ми е с Голф 4, което мога да направя, като някои от частите му ми се струват доста надути (например дросел - 400 лв- нов) и т.н. Въпросът е двигателя да е наред (което незнам как да разбера) и да ми гори малко. Явно покупката 2-ра ръка си е късмет.

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 24 ное 2010, 12:31

дросел и дроселова клапа са 2 различни неща :P иначе ако говорим за нови - на Ка-то ново от Мото Пфое е 544 лева :)
То лошото е, че за кола '99 не се знае дали е 2ри или 7ми собственик. Иначе - варианта с човек, който обикаля и им знае джамбазките номерца е най-добрия вариант.
Аз като съм търсил никога не съм ги водил да меря компресии и подобни нАучни неща. Преценявам си на място по цялостния вид на всичко в двигателния отсег - маркучи, масло, изгорели газове, филтри, масло, мощност на автомобила... :)

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”