Има ли проблем с резервните части за двигател на Фиеста?
-
- потребител
- Регистриран: 04 ное 2010, 10:22
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 16V
- Status: Извън линия
Има ли проблем с резервните части за двигател на Фиеста?
Днес бях при едни монтьори, и ми казаха, че за Фиестите от поколението МК4 (след 1996) с мотор 1.25i 16V имало голям проблем с намирането на резервни части. Дори от Мото-Пфое не доставяли необходимите части и се чакало с месеци. Според тях от Форд били видяли, че има някакъв дефект във двигателя и съвсем били зарязали поддръжката. Има ли такова нещо при по-малкия мотор 1.25 и как стои въпросът с моторите 1.4i 16V?
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Re: Има ли проблем с резервните части за двигател на Фиеста?
Това са пълни глупости, този мотор се монтира на 4 поколения Фиести мк-4/мк-5/мк-6 и в най-новата мк-7. Ако това беше вярно нямаше да го монтират и до днес. Частите дори и да ги няма ги доставят до 1, най-много 2 седмици в Мото-Пфое, поне аз като питах за една част на Ескорта ми казаха, че могат да ми я доставят от Германия за 1 седмица. Ако двигателят е проблемен Мото-Пфое няма как да забрави за поддръжката щото има коли които са в гаранция,а и ще имат сметка да имат части щото от това печелят.
-
- потребител
Е, то и аз си помислих нещо подобно, с тази разлика, че не знаех, че същият двигател се монтира чак до MK7 и в тази връзка ми е много чудно, какъв е този черен пиар сред обществото на монтьорите по отношение на Форд, че или ти говорят някакви глупости за да те откажат да си купиш Форд, или после ти развалят колата и на всичкото отгоре се оправдават, че те по принцип са си развалени...!!!

- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Именно колега, много малко са добрите думи от майстори за Форд, повечето са некви главочи, дето толкова им разбира акъла. Аз такива много лесно ги лекувам-повече не стъпвам при тях. Последния, който ми нареждаше постоянно мондеото докато ми оправяха стартера от година не ме е виждал, няма и да ме види. Да си кара 20 г. 124-ка и да си търси клиенти с такива приказки.ford1416V написа:Е, то и аз си помислих нещо подобно, с тази разлика, че не знаех, че същият двигател се монтира чак до MK7 и в тази връзка ми е много чудно, какъв е този черен пиар сред обществото на монтьорите по отношение на Форд, че или ти говорят някакви глупости за да те откажат да си купиш Форд, или после ти развалят колата и на всичкото отгоре се оправдават, че те по принцип са си развалени...!!!![]()
Който кара Форд е горд!
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
В майсторските приказки по адрес на Форд има зрънце истина...но проблемът е,че при тях зрънцето пораства до слон (с хобот).
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Колкото има за Форд, толкова има и за ВСИЧКИ останали марки, да не ги изброяваме сегаS_C написа:В майсторските приказки по адрес на Форд има зрънце истина...но проблемът е,че при тях зрънцето пораства до слон (с хобот).

Който кара Форд е горд!
-
- потребител
Другият проблем е в противоположността на прогресиите. В нашия случай (Форд) зрънцето пораства до слон, а в някои други случаи слонът се смалява. Основният мит, който ми набиваха в главата преди да купя колата е че Фиестата била каруца. Е, аз пък седнах и се повозих, освен във Фиеста и във подобни по клас и цена автомобили Поло, Корса, че и Роувър 200 и останах с впечатлението, че някой ме прави на идиот.
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
По мое впечатление е че като не разбираш от нещо и то става боклук
.Забелязал съм че има малко хора които разбират на Фордовете и по точно на Зетек мотора.Жив пример за човек който не се оплаква и си кара само Фордове е един добър майстор при когото ходят всички мотористи от града и не само,преди караше един ескорт XR3 а сега един РС2000.Така че карай си колицата е не ги слушай кво ти приказват другите,ако си попаднал на читав екземпляр няма да имаш грижи.

-
- потребител
Е, блазе ви за майстора, а някой да има идея за подобен в Бургас?
-
- потребител
- Регистриран: 29 дек 2010, 21:30
- Модел на автомобила: FORD Mondeo 16V 90к.с. бензин
Да, и аз така, от 5 години и половина карам Форд и всички майстори, при които отида, все ми говореха колко много съм се прецакал, как трябвало да махам тая кола и пр. и пр. В края на краищата аз съм отишъл да ми оправи колата, а не да ми дава мнения, които никой не му иска. При единия ходех по-често и постоянно ми пилеше как била стара колата и затова нищо не можело да се направи, а каквото е направил, все е накриво. Или едно оправи, а пет други разваля. Питах го другите коли, дето ги прави, да не би случайно да са нови и кой ще е луд с нова кола да отиде при него - има си фирмени сервизи за новите, и те са длъжни съгласно гаранционните условия да се обслужват само там. И му дадох за пример още 5-6 познати, на които той прави колите и чиито коли са с 2 до 5 години по-стари от моята, и защо на тях не им пили. И той ми каза - и те са стари, ама са Гоуф, а твойто е Форд и още като ново не е кола, а старо пък изобщо не подлежи на ремонтbaidido написа:Именно колега, много малко са добрите думи от майстори за Форд, повечето са некви главочи, дето толкова им разбира акъла. Аз такива много лесно ги лекувам-повече не стъпвам при тях. Последния, който ми нареждаше постоянно мондеото докато ми оправяха стартера от година не ме е виждал, няма и да ме види. Да си кара 20 г. 124-ка и да си търси клиенти с такива приказки.ford1416V написа:Е, то и аз си помислих нещо подобно, с тази разлика, че не знаех, че същият двигател се монтира чак до MK7 и в тази връзка ми е много чудно, какъв е този черен пиар сред обществото на монтьорите по отношение на Форд, че или ти говорят някакви глупости за да те откажат да си купиш Форд, или после ти развалят колата и на всичкото отгоре се оправдават, че те по принцип са си развалени...!!!![]()