Има ли проблем с резервните части за двигател на Фиеста?

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
ford1416V
потребител
потребител
Регистриран: 04 ное 2010, 10:22
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 16V
Status: Извън линия

Има ли проблем с резервните части за двигател на Фиеста?

Мнение от ford1416V » 08 дек 2010, 22:57

Днес бях при едни монтьори, и ми казаха, че за Фиестите от поколението МК4 (след 1996) с мотор 1.25i 16V имало голям проблем с намирането на резервни части. Дори от Мото-Пфое не доставяли необходимите части и се чакало с месеци. Според тях от Форд били видяли, че има някакъв дефект във двигателя и съвсем били зарязали поддръжката. Има ли такова нещо при по-малкия мотор 1.25 и как стои въпросът с моторите 1.4i 16V?

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Re: Има ли проблем с резервните части за двигател на Фиеста?

Мнение от vargala81 » 08 дек 2010, 23:39

Това са пълни глупости, този мотор се монтира на 4 поколения Фиести мк-4/мк-5/мк-6 и в най-новата мк-7. Ако това беше вярно нямаше да го монтират и до днес. Частите дори и да ги няма ги доставят до 1, най-много 2 седмици в Мото-Пфое, поне аз като питах за една част на Ескорта ми казаха, че могат да ми я доставят от Германия за 1 седмица. Ако двигателят е проблемен Мото-Пфое няма как да забрави за поддръжката щото има коли които са в гаранция,а и ще имат сметка да имат части щото от това печелят.

ford1416V
потребител
потребител

Мнение от ford1416V » 09 дек 2010, 01:43

Е, то и аз си помислих нещо подобно, с тази разлика, че не знаех, че същият двигател се монтира чак до MK7 и в тази връзка ми е много чудно, какъв е този черен пиар сред обществото на монтьорите по отношение на Форд, че или ти говорят някакви глупости за да те откажат да си купиш Форд, или после ти развалят колата и на всичкото отгоре се оправдават, че те по принцип са си развалени...!!! :!: :?:

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Мнение от baidido » 09 дек 2010, 09:29

ford1416V написа:Е, то и аз си помислих нещо подобно, с тази разлика, че не знаех, че същият двигател се монтира чак до MK7 и в тази връзка ми е много чудно, какъв е този черен пиар сред обществото на монтьорите по отношение на Форд, че или ти говорят някакви глупости за да те откажат да си купиш Форд, или после ти развалят колата и на всичкото отгоре се оправдават, че те по принцип са си развалени...!!! :!: :?:
Именно колега, много малко са добрите думи от майстори за Форд, повечето са некви главочи, дето толкова им разбира акъла. Аз такива много лесно ги лекувам-повече не стъпвам при тях. Последния, който ми нареждаше постоянно мондеото докато ми оправяха стартера от година не ме е виждал, няма и да ме види. Да си кара 20 г. 124-ка и да си търси клиенти с такива приказки.
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 09 дек 2010, 20:51

В майсторските приказки по адрес на Форд има зрънце истина...но проблемът е,че при тях зрънцето пораства до слон (с хобот).
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Мнение от baidido » 09 дек 2010, 22:05

S_C написа:В майсторските приказки по адрес на Форд има зрънце истина...но проблемът е,че при тях зрънцето пораства до слон (с хобот).
Колкото има за Форд, толкова има и за ВСИЧКИ останали марки, да не ги изброяваме сега :)
Който кара Форд е горд!

ford1416V
потребител
потребител

Мнение от ford1416V » 09 дек 2010, 23:15

Другият проблем е в противоположността на прогресиите. В нашия случай (Форд) зрънцето пораства до слон, а в някои други случаи слонът се смалява. Основният мит, който ми набиваха в главата преди да купя колата е че Фиестата била каруца. Е, аз пък седнах и се повозих, освен във Фиеста и във подобни по клас и цена автомобили Поло, Корса, че и Роувър 200 и останах с впечатлението, че някой ме прави на идиот.

Потребителски аватар
baro
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.

Мнение от baro » 10 дек 2010, 10:42

По мое впечатление е че като не разбираш от нещо и то става боклук :D .Забелязал съм че има малко хора които разбират на Фордовете и по точно на Зетек мотора.Жив пример за човек който не се оплаква и си кара само Фордове е един добър майстор при когото ходят всички мотористи от града и не само,преди караше един ескорт XR3 а сега един РС2000.Така че карай си колицата е не ги слушай кво ти приказват другите,ако си попаднал на читав екземпляр няма да имаш грижи.

ford1416V
потребител
потребител

Мнение от ford1416V » 10 дек 2010, 11:45

Е, блазе ви за майстора, а някой да има идея за подобен в Бургас?

Nikola Ivanov
потребител
потребител
Регистриран: 29 дек 2010, 21:30
Модел на автомобила: FORD Mondeo 16V 90к.с. бензин

Мнение от Nikola Ivanov » 03 яну 2011, 22:09

baidido написа:
ford1416V написа:Е, то и аз си помислих нещо подобно, с тази разлика, че не знаех, че същият двигател се монтира чак до MK7 и в тази връзка ми е много чудно, какъв е този черен пиар сред обществото на монтьорите по отношение на Форд, че или ти говорят някакви глупости за да те откажат да си купиш Форд, или после ти развалят колата и на всичкото отгоре се оправдават, че те по принцип са си развалени...!!! :!: :?:
Именно колега, много малко са добрите думи от майстори за Форд, повечето са некви главочи, дето толкова им разбира акъла. Аз такива много лесно ги лекувам-повече не стъпвам при тях. Последния, който ми нареждаше постоянно мондеото докато ми оправяха стартера от година не ме е виждал, няма и да ме види. Да си кара 20 г. 124-ка и да си търси клиенти с такива приказки.
Да, и аз така, от 5 години и половина карам Форд и всички майстори, при които отида, все ми говореха колко много съм се прецакал, как трябвало да махам тая кола и пр. и пр. В края на краищата аз съм отишъл да ми оправи колата, а не да ми дава мнения, които никой не му иска. При единия ходех по-често и постоянно ми пилеше как била стара колата и затова нищо не можело да се направи, а каквото е направил, все е накриво. Или едно оправи, а пет други разваля. Питах го другите коли, дето ги прави, да не би случайно да са нови и кой ще е луд с нова кола да отиде при него - има си фирмени сервизи за новите, и те са длъжни съгласно гаранционните условия да се обслужват само там. И му дадох за пример още 5-6 познати, на които той прави колите и чиито коли са с 2 до 5 години по-стари от моята, и защо на тях не им пили. И той ми каза - и те са стари, ама са Гоуф, а твойто е Форд и още като ново не е кола, а старо пък изобщо не подлежи на ремонт :lol:

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”