Смяна на консумативи - къде?
-
- потребител
- Регистриран: 13 ное 2011, 21:57
- Модел на автомобила: Фордче
- Status: Извън линия
Смяна на консумативи - къде?
Мисля да се сдобия с Фокус модел около 2000г. и се чудя какво ще ме посъветвате - къде да ида да го обслужа първоначално (масло, антифриз, спирачна течност, филтри, ремъци и какво друго...?)? Вече четох уникални истории как в някои сервизи взимат пари, а не сменят някои консумативи и човек ако не знае какво и как да погледне и да провери (и аз спадам към тези хора към днешна дата) ще си пати.. на друго място пък нескопосано извършвали смените.. та... Дилемата е дали в Мото-Пфое или в някой обикновен сервиз, и ако в обикновен - в кой? Виждам, че сервиз ПитСтоп е близък на форума, но все пак, някакви други предложения за сервиз където разбират от фокуси?
И още нещо.. Правилно ли изчислявам горе долу разхода за това обслужване: масло - 100 лева, разни филтри (маслен, въздушен, горивен) - около 60 лева, ремъци - (ангренажен, обслужващ) - около 160 лева... и за труд колко да кажем - 50 лева.. Антифриз и спирачна течност колко - около 30-40 лева? Биват ли тия приблизителни сметки? Сега започвам да чета пък точно какви препоръчва производителя да бъдат течностите за да си искам точно от тях да ми сложат...

- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Re: Смяна на консумативи - къде?
Добре дошъл във форума , колега. И идея си нямаш колко много е изписано по твоите въпроси. Ако хал-хабер
си нямаш от техника и ръчен труд, то се допитай, поне до познат монтьор. А ако си наясно с техническите изисквания, но ти липсва опит или увереност , то за смяна на ремъци, примерно, ползвай сервиз с гаранция. Масла и филтри могат да се сменят и с помощ от колеги от форума. Рано или късно трябва да смениш или ремонтираш нещо и сам, само заради
удовлетворението от постигнатото със собствени усилия.
си нямаш от техника и ръчен труд, то се допитай, поне до познат монтьор. А ако си наясно с техническите изисквания, но ти липсва опит или увереност , то за смяна на ремъци, примерно, ползвай сервиз с гаранция. Масла и филтри могат да се сменят и с помощ от колеги от форума. Рано или късно трябва да смениш или ремонтираш нещо и сам, само заради
удовлетворението от постигнатото със собствени усилия.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
В ПИТ-СТОП ще ти свършат работа, обади им се и цените ще ти кажат.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Благодаря момчета!
Аз не се изразих съвсем правилно в началото може би, но както и да е.. Не съм наясно как да си сменя маслото, как да си сменя антифриза и всичко останало.. Поне не и на този етап.. иначе усилено чета и се "образовам" на тема автомобили именно за да мога в скоро време да се оправям с дребните проблеми и правилна грижа за автомобила...
Та, мисълта ми беше да мога да ида в сервиз, в който освен че ще сменят каквото трябва, ще се отнесат професионално - например освен всичко ще погледнат автомобила като цяло, ще кажат - тука има еди какъв си проблем, тука това ще се наложи да го сменяш скоро и такива подобни.. да имат набито око за проблеми още преди да са се случили един вид.. Което ме навежда на мисълта, че именно такъв човек ще ми трябва и при първоначалния оглед на автомобила, а нямам точно такъв човек познат, когото мога да ангажирам... виждам че може да се наеме такъв човек срещу определена сума, но пък дали да му имам доверие.. някакви предложения?? А за Пит Стоп - в сайта им не видях нищо специално за Форд да пише.. даже за компютърната диагностика бяха изброени Тойота, Пежо и не знам си какво още, но не и Форд...

Аз не се изразих съвсем правилно в началото може би, но както и да е.. Не съм наясно как да си сменя маслото, как да си сменя антифриза и всичко останало.. Поне не и на този етап.. иначе усилено чета и се "образовам" на тема автомобили именно за да мога в скоро време да се оправям с дребните проблеми и правилна грижа за автомобила...
Та, мисълта ми беше да мога да ида в сервиз, в който освен че ще сменят каквото трябва, ще се отнесат професионално - например освен всичко ще погледнат автомобила като цяло, ще кажат - тука има еди какъв си проблем, тука това ще се наложи да го сменяш скоро и такива подобни.. да имат набито око за проблеми още преди да са се случили един вид.. Което ме навежда на мисълта, че именно такъв човек ще ми трябва и при първоначалния оглед на автомобила, а нямам точно такъв човек познат, когото мога да ангажирам... виждам че може да се наеме такъв човек срещу определена сума, но пък дали да му имам доверие.. някакви предложения?? А за Пит Стоп - в сайта им не видях нищо специално за Форд да пише.. даже за компютърната диагностика бяха изброени Тойота, Пежо и не знам си какво още, но не и Форд...
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Колега , ти си избери колата, така че да ти харесва и радва, останалото е лесно - караш я в Мото-Пфое и за сумата от порядъка на 60-на лева й правят диагностика - къде, какво ще трябва да смениш и дали въобще си заслужава да я купуваш. А Ялта е имал предвид да я закараш в Пит Стоп дасменят консумативите, тъй като в Мото Пфое е доста скъп труда. И успех в търсенето!
-
- потребител
ОК, ами, понеже и други хора препоръчват с мотива че е най-качествено, вероятно ще трябва да си купя и консумативите от Мото-Пфое, а ще ги занеса да ми ги сложат на друго място.. А въпроса ми е: защо в Мото Пфое явно могат да диагностицират по-добре колата, (какво всъщност представлява тази диагностика?) отколкото в друг сервиз?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Компютърна програма, но оригинална на ФОРД.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО