Смяна на консумативи - къде?

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Focus_YES
потребител
потребител
Регистриран: 13 ное 2011, 21:57
Модел на автомобила: Фордче
Status: Извън линия

Смяна на консумативи - къде?

Мнение от Focus_YES » 18 ное 2011, 21:51

Мисля да се сдобия с Фокус модел около 2000г. и се чудя какво ще ме посъветвате - къде да ида да го обслужа първоначално (масло, антифриз, спирачна течност, филтри, ремъци и какво друго...?)? Вече четох уникални истории как в някои сервизи взимат пари, а не сменят някои консумативи и човек ако не знае какво и как да погледне и да провери (и аз спадам към тези хора към днешна дата) ще си пати.. на друго място пък нескопосано извършвали смените.. та... Дилемата е дали в Мото-Пфое или в някой обикновен сервиз, и ако в обикновен - в кой? Виждам, че сервиз ПитСтоп е близък на форума, но все пак, някакви други предложения за сервиз където разбират от фокуси? :) И още нещо.. Правилно ли изчислявам горе долу разхода за това обслужване: масло - 100 лева, разни филтри (маслен, въздушен, горивен) - около 60 лева, ремъци - (ангренажен, обслужващ) - около 160 лева... и за труд колко да кажем - 50 лева.. Антифриз и спирачна течност колко - около 30-40 лева? Биват ли тия приблизителни сметки? Сега започвам да чета пък точно какви препоръчва производителя да бъдат течностите за да си искам точно от тях да ми сложат...

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Re: Смяна на консумативи - къде?

Мнение от иво г. иванов » 18 ное 2011, 23:05

Добре дошъл във форума , колега. И идея си нямаш колко много е изписано по твоите въпроси. Ако хал-хабер
си нямаш от техника и ръчен труд, то се допитай, поне до познат монтьор. А ако си наясно с техническите изисквания, но ти липсва опит или увереност , то за смяна на ремъци, примерно, ползвай сервиз с гаранция. Масла и филтри могат да се сменят и с помощ от колеги от форума. Рано или късно трябва да смениш или ремонтираш нещо и сам, само заради
удовлетворението от постигнатото със собствени усилия.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 18 ное 2011, 23:39

В ПИТ-СТОП ще ти свършат работа, обади им се и цените ще ти кажат.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Focus_YES
потребител
потребител

Мнение от Focus_YES » 19 ное 2011, 22:54

Благодаря момчета! :)
Аз не се изразих съвсем правилно в началото може би, но както и да е.. Не съм наясно как да си сменя маслото, как да си сменя антифриза и всичко останало.. Поне не и на този етап.. иначе усилено чета и се "образовам" на тема автомобили именно за да мога в скоро време да се оправям с дребните проблеми и правилна грижа за автомобила...
Та, мисълта ми беше да мога да ида в сервиз, в който освен че ще сменят каквото трябва, ще се отнесат професионално - например освен всичко ще погледнат автомобила като цяло, ще кажат - тука има еди какъв си проблем, тука това ще се наложи да го сменяш скоро и такива подобни.. да имат набито око за проблеми още преди да са се случили един вид.. Което ме навежда на мисълта, че именно такъв човек ще ми трябва и при първоначалния оглед на автомобила, а нямам точно такъв човек познат, когото мога да ангажирам... виждам че може да се наеме такъв човек срещу определена сума, но пък дали да му имам доверие.. някакви предложения?? А за Пит Стоп - в сайта им не видях нищо специално за Форд да пише.. даже за компютърната диагностика бяха изброени Тойота, Пежо и не знам си какво още, но не и Форд...

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 19 ное 2011, 23:18

Колега , ти си избери колата, така че да ти харесва и радва, останалото е лесно - караш я в Мото-Пфое и за сумата от порядъка на 60-на лева й правят диагностика - къде, какво ще трябва да смениш и дали въобще си заслужава да я купуваш. А Ялта е имал предвид да я закараш в Пит Стоп дасменят консумативите, тъй като в Мото Пфое е доста скъп труда. И успех в търсенето!

Focus_YES
потребител
потребител

Мнение от Focus_YES » 20 ное 2011, 22:17

ОК, ами, понеже и други хора препоръчват с мотива че е най-качествено, вероятно ще трябва да си купя и консумативите от Мото-Пфое, а ще ги занеса да ми ги сложат на друго място.. А въпроса ми е: защо в Мото Пфое явно могат да диагностицират по-добре колата, (какво всъщност представлява тази диагностика?) отколкото в друг сервиз?

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 21 ное 2011, 15:24

Компютърна програма, но оригинална на ФОРД.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”