Ford Orion 1.8 CLX 16v 93год.

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Petar Gurmanov
потребител
потребител
Регистриран: 26 сеп 2012, 13:58
Модел на автомобила: Orion
Status: Извън линия

Ford Orion 1.8 CLX 16v 93год.

Мнение от Petar Gurmanov » 26 сеп 2012, 14:41

Купих Ориона през 2004 от една авто-къща в София.Отидох да си търся някоя малка кола,като се бях устремил към Опел Кадет (хечбек).Точно тогава го докараха този Орион...беше толкова лъскав,че все едно току що го бяха направили.Купих го за 5000 лв.И до днес го карам,но имам някои проблеми,за които искам да се посъветвам с някой,които разбира.

Значи много си я обичам колата,но напоследък я занемарих малко.Много е пъргава на пътя със 105-те си конски сили.Значи искам да попитам от какво може да е следния проблем.Когато си карам с до 90/100 км.ч всичко си е наред,но тръгна ли да дигам над 100 става много шумно в купето дори със затворени прозорци.Карам на 5та и пак е прекалено шумно...Налага се доста да усилвам радиото за да се компенсира това :D .Преди време карах Orion-a на един познат,който е от 89-та година.Този шум го нямаше там,въпреки,че колата беше по-стара...

Значи ако може да ми кажете на какво може да се дължи това ще съм ви много благодарен. :)

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Ford Orion 1.8 CLX 16v 93год.

Мнение от ЯЛТА » 26 сеп 2012, 16:25

Закаряй я Fordmaniak, да я покара, и ще ти каже, и ремонтира ако искаш.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

dreadx
потребител
потребител
Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV

Re: Ford Orion 1.8 CLX 16v 93год.

Мнение от dreadx » 03 окт 2012, 01:17

А изчезва ли над определена скорост? При мен например над 110 се чуват едни вибрации, но си мисля, че понеже съм вързал генерацията по средата с тел за купето и на определени обороти на двигателя се получава резонанс. А съм вързал генерацията с тел, понеже прави един завой без да е закрепена никъде и има склонност да се усуква и да увисва надолу. Над 120 км.ч. вибрациите изчезват. Това е на 5-та скорост, на 4-та се чува при 85 км.ч.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”