Висок разход на Grand C-Max 1.6 TDCI 85kw 2010 Г.
- Hrist0
- потребител
- Регистриран: 08 окт 2013, 22:54
- Модел на автомобила: Ford Grand C-Max 1.6 TDCI 116 к.с.
- Status: Извън линия
Висок разход на Grand C-Max 1.6 TDCI 85kw 2010 Г.
Здравейте,
Закупих си автомобила от името на темата, основно подлъган от параметрите за икономия на гориво. Колата при мен се кара много и преди седмица си продадох метановия тауран, подплашен от новия акциз на метана и реших да взема форда. По характеристики го дават извънградско 4,4 л, което ми даде надеждата, че като кола втора употрема на 150 000 км, няма да е повече от 5 на сто. Резултата обаче е, че от Германия до тук ми даде 7 на сто. Мислех си по следните възможности:
1. Карал съм бързо - не е точно така, защото рядко вдигах на 140, а имаше и доста участъци в ремонт, където карах с 80-100, което трябва да е компенсирало донякъде натискането на педала
2. По табела гумите, които се препоръчват са 205х55х16, сегашните й са 215х55х16. Дори и това да е - 2 литра отгоре пак ми се виждат доста, заради неправилно избрани гуми.
Моля други, които имат такъв модел да споделят тяхният разход, за да знам дали има някакъв по-сериозен проблем, или просто съм се подлъгал по този разход.
Поздрави
Христо
Закупих си автомобила от името на темата, основно подлъган от параметрите за икономия на гориво. Колата при мен се кара много и преди седмица си продадох метановия тауран, подплашен от новия акциз на метана и реших да взема форда. По характеристики го дават извънградско 4,4 л, което ми даде надеждата, че като кола втора употрема на 150 000 км, няма да е повече от 5 на сто. Резултата обаче е, че от Германия до тук ми даде 7 на сто. Мислех си по следните възможности:
1. Карал съм бързо - не е точно така, защото рядко вдигах на 140, а имаше и доста участъци в ремонт, където карах с 80-100, което трябва да е компенсирало донякъде натискането на педала
2. По табела гумите, които се препоръчват са 205х55х16, сегашните й са 215х55х16. Дори и това да е - 2 литра отгоре пак ми се виждат доста, заради неправилно избрани гуми.
Моля други, които имат такъв модел да споделят тяхният разход, за да знам дали има някакъв по-сериозен проблем, или просто съм се подлъгал по този разход.
Поздрави
Христо
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Висок разход на Grand C-Max 1.6 TDCI 85kw 2010 Г.
Колега, при нас все още няма много собственици на такива автомобили, но пък има доста хора със същия двигател. Дано някой да сподели какъв е разхода му. Според мен преди да направиш обслужване и диагностика е рано да се каже, че разхода е завишен, особено след каране по магистрали. След като си пътувал от Германия насам, значи почти през целия път си бил на магистрала, където разхода е доста по-голям дори и да караш само със 120 от колкото ако караш с 90-100. Гумите ти са със стандартен размер за този автомобил и причината не е в тях. От завода излизат и с двата размера, така че всичко е наред. Според мен, ако покараш малко повече в по-спокоен режим, може би всичко ще си дойде на мястото.
-
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2009, 09:42
- Модел на автомобила: ford
Колега, имам нормален Ц-макс със същия двигател само че е 2012, разхода ми в града(Варна) е по малък от твоя извън града около 6,5. А за извънградско, около 5(140-150 по магистрала и 100 по другия път) ама то и зависи колко ти е тежък кракът. Да добавя гумите ми са 215, а разходите по компютъра.
- Hrist0
- потребител
- Регистриран: 08 окт 2013, 22:54
- Модел на автомобила: Ford Grand C-Max 1.6 TDCI 116 к.с.
Днес изпразних и заредих до горе резервоара. Мисля, че до края на следващата седмица ще го изразходя и тогава ще го засека отново. Ще видя дали пълното му обслужване ще окаже някакво влияние.
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Да не забравим това, че колегата казва КАТО СЕ ВРЪЩАХ ОТ ГЕРМАНИЯ. Това значи, че е карал с немско гориво а всички познати които имам и се занимават с внос на коли казват едно и също. Разликата от немското гориво и горивото в БГ е около 1 литър на 100. Като естествено в милата ни татко вина е по високия разход само заради по не качественото ни гориво. Колега ходих от Бургас до София с пежо 207 ТД което се води доста икономично. Повечето време аз карах и честно казано този ЗМЕЙ изгори около 100лв. от точка А до точка Б. За мен това е ОГРОМЕН разход а карах 120-130км/ч. като много рядко вдигнах на 140. Не че нещо ама с тези 100лв. с моята кола на газ отивам и се връщам като си държа спокойно 140км/ч а това ги изгори в едната посока.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Нисък разход търсете при скорости до 90-100 км/ч максимум, и то с много леко и плавно натискане на педала на газта (по милиметър). При 130-140 е ясно че ще е с 2 литра отгоре.