Типични дефекти на Ford Focus (2005–2010)
-
- потребител
- Регистриран: 20 окт 2013, 11:43
- Модел на автомобила: Ford
- Status: Извън линия
Типични дефекти на Ford Focus (2005–2010)
Здравейте , след доста дълго ровене в нета и преглеждане на различни марки автомобили , стигнах до извода , че Ford Focus е най-разумното решение в среден клас.Въпреки това както всяка кола и за него бяха дадени някои типични дефекти като проблем със бензиновата помпа , алтернатор и някои датчици (но на фона на FSI и TSI двг които имат проблем с веригата и могат да дефектират мотора до тотал щетета или огромните проблеми на опел с ходовата част направо си е нищо).Въпроса ми е следния (спрял съм се на бензинов мотор):Какви типични дефекти дават Ford Focus (2005–2010) по мотора , електрониката и ходовата част.И другия ми въпроси са в какъв финансов диапазон могат да се решат тези проблеми , здрави ли са колите и каква е цената на подръжката.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Re: Типични дефекти на Ford Focus (2005–2010)
Слабите места на МК2 според мен:
-хидравлична рейка и помпа (има официална информация от Форд, където си признават за този фабричен модел)
-проблем според мен е липсата на 6 скорост, МК2-то е с 500 оборота по-високо оборотна от МК1-то, което е дразнещо при дълъг път и високи скорости, защото става шумна
-имам чувството, че прозорците са много слаби, сменях предния тази година два пъти заради някакви камъчета, които го нараняваха, да не говорим, че и страничните са много тънки като се вгледаш в тях
-фугите на материалите в купето и качеството им може да са по-добри.
Като изключим това, колата е много приятна за каране и доставя голямо удоволствие.
P.S.Лично моя препоръка е да си търсиш кола с ESP, тази система е рядко срещана, но за мен е изключително важна от гледна точка на безопасността.
-хидравлична рейка и помпа (има официална информация от Форд, където си признават за този фабричен модел)
-проблем според мен е липсата на 6 скорост, МК2-то е с 500 оборота по-високо оборотна от МК1-то, което е дразнещо при дълъг път и високи скорости, защото става шумна
-имам чувството, че прозорците са много слаби, сменях предния тази година два пъти заради някакви камъчета, които го нараняваха, да не говорим, че и страничните са много тънки като се вгледаш в тях
-фугите на материалите в купето и качеството им може да са по-добри.
Като изключим това, колата е много приятна за каране и доставя голямо удоволствие.
P.S.Лично моя препоръка е да си търсиш кола с ESP, тази система е рядко срещана, но за мен е изключително важна от гледна точка на безопасността.
-
- потребител
- Регистриран: 20 окт 2013, 11:43
- Модел на автомобила: Ford
Re: Типични дефекти на Ford Focus (2005–2010)
Благодаря.Ако може и други хора да споделят мнение , ще съм много благодарен