Препоръка за парктроник
-
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2013, 09:30
- Модел на автомобила: Focus
- Status: Извън линия
Препоръка за парктроник
Здравейте и ЧНГ на всички.
Имам желание да поставя парктроник на втомобила. Форд Фокус. Той е чисто нов, но от МП казаха, че няма да има проблем с гаранцията, защото е външен аксесоар.
Може ли да ми препоръчате хубав парктроник (заден) и разбира се да бъде с монтаж в сервиз. От МП ми обявиха космическата цена от 500+ лв. ако те ми го сложат при това за такъв, който ще има само звукова сигнализация. Това за сигнализацията няма проблем, че е само звукова, но все пак цената ми се струва прекалено висока.
Ако някой е монтирал или монтира, моля да сподели.
Благодаря ви.
Имам желание да поставя парктроник на втомобила. Форд Фокус. Той е чисто нов, но от МП казаха, че няма да има проблем с гаранцията, защото е външен аксесоар.
Може ли да ми препоръчате хубав парктроник (заден) и разбира се да бъде с монтаж в сервиз. От МП ми обявиха космическата цена от 500+ лв. ако те ми го сложат при това за такъв, който ще има само звукова сигнализация. Това за сигнализацията няма проблем, че е само звукова, но все пак цената ми се струва прекалено висока.
Ако някой е монтирал или монтира, моля да сподели.
Благодаря ви.
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: Препоръка за парктроник
Има едни китайски по 40-50лв. най различни с дисплей, без дисплей доста съм доволен от тях. Аз съм с такъв който е без дисплей само с едно панелче със свето диоди което даже съм го хвърлил зад тъблото да не го гледам. Само със звук се ориентирам работи много добре без проблем около 2г. Мой приятел е с модела с дисплея. Ползва го вече около 5-6 месеца и е доволен също. Не мисля, че си заслужава по сериозна инвестиция при това положение. Има модели и с камера. Но въпрос на желание и средства индивидуално.
-
- потребител
А монтаж? Защото не съм наясно с кабели и т.н.
Също така не искам да има много "щети" по колата. Ако може и без пробиване и тазни такива, но на дали ще стане.
Също така не искам да има много "щети" по колата. Ако може и без пробиване и тазни такива, но на дали ще стане.
-
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2012, 15:39
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk3 1.6TDCi 95hp Sedan
Течно за да нямаш щети после по колата силно ти препоръчвам този от МП. Човека който се занимава там с тези неща, Ради се казва, е изключително интелигентен и разбиращ от тази работа. На мен ми монтира не само заден, но и преден. Не се занимавай с тези китайски парктроници монтирани по разни гаражи, за да не съжаляваш после.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Хе-хе. Аз сам си монтирах такъв "китаец" на Примерата за около 70 лв. - преден и заден с монитор. Смея да твърдя, че върши същата работа, като този, за 500 лв., че и по-добра. Който има бол пари, да ги дава. 

- ieiei
- потребител
- Регистриран: 11 май 2007, 12:50
- Модел на автомобила: Ford
+1 за китайчето.Цените с дисплей започват от 22 лв
Моят работи безпроблемно 4та година и "вижда" затрупан под снега.
Моят работи безпроблемно 4та година и "вижда" затрупан под снега.
-
- потребител
Аз съм съгласен с теб, но от МП искат 530 лв. Как ти се струва това? Чух с този човек и той ми каза точно това. Освен да го питам, дали не работи частно нещо, извън МП.JFS написа:Течно за да нямаш щети после по колата силно ти препоръчвам този от МП. Човека който се занимава там с тези неща, Ради се казва, е изключително интелигентен и разбиращ от тази работа. На мен ми монтира не само заден, но и преден. Не се занимавай с тези китайски парктроници монтирани по разни гаражи, за да не съжаляваш после.
Аз и да искам, толкова скъп на друго място не мога да намеря, а те ми казват, че ще има само 4 датчика и звукова сигнализация. Няма логика за тия пари.
-
- потребител
Еми как да ми се струва... Нали ти казах, че си сложох и заден и преден. Така че съм го преживялjeffw720 написа:Аз съм съгласен с теб, но от МП искат 530 лв. Как ти се струва това? Чух с този човек и той ми каза точно това. Освен да го питам, дали не работи частно нещо, извън МП.JFS написа:Течно за да нямаш щети после по колата силно ти препоръчвам този от МП. Човека който се занимава там с тези неща, Ради се казва, е изключително интелигентен и разбиращ от тази работа. На мен ми монтира не само заден, но и преден. Не се занимавай с тези китайски парктроници монтирани по разни гаражи, за да не съжаляваш после.
Аз и да искам, толкова скъп на друго място не мога да намеря, а те ми казват, че ще има само 4 датчика и звукова сигнализация. Няма логика за тия пари.

Само да вметна, че така или иначе човека си работи на частно. Той е само наемател на площ в МП.
Поне за мен аз съм приел, че качеството си има цена. И ако мога да си го позволя - плащам, ако немога също го приемам, но все пак търся начин как да го постигна.
-
- потребител
Не че нещо, но 500 лв, за паркторник няма да дам, ако ще турско да стане.
Ще му се обадя и ще го питам, дали може да ми монтира някакъв по-евтин и елемнтарен. Ако не, ще търся друг сервиз. Все някъде ще намеря и добри отзиви на по-добра цена, сигурен съм.
Иначе, че качеството си има цена спор няма, но понякога се увличат в цените.

Ще му се обадя и ще го питам, дали може да ми монтира някакъв по-евтин и елемнтарен. Ако не, ще търся друг сервиз. Все някъде ще намеря и добри отзиви на по-добра цена, сигурен съм.
Иначе, че качеството си има цена спор няма, но понякога се увличат в цените.
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
JFS написа:Само да вметна, че така или иначе човека си работи на частно. Той е само наемател на площ в МП.

-
- потребител
Ами и аз се цъклих, но е факт.
- Major_Koenig
- Администратор
- Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
- Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic) - Местоположение: София
- Контакти:
Колеги нека спрем със спама
За цъклещите се и незнаещи в МП Люлин, а предполагам и в останалите филиали на МП, има възможност за наемане на помещение и работа към тях.
Целата на занятието е да могат да се правят различни по-пипкави операции(дали?), за които на МП не им се занимава, като гаранцията не ти отпада.
Колкото до парктроника колега хвърли един поглед на тази тема.

За цъклещите се и незнаещи в МП Люлин, а предполагам и в останалите филиали на МП, има възможност за наемане на помещение и работа към тях.
Целата на занятието е да могат да се правят различни по-пипкави операции(дали?), за които на МП не им се занимава, като гаранцията не ти отпада.
Колкото до парктроника колега хвърли един поглед на тази тема.