Ford Transit
-
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2014, 00:44
- Модел на автомобила: Ford Transit 2.0 DI 86 коня
- Status: Извън линия
Ford Transit
Здравейте,
От скоро съм горд собственик Форд Транзит 2.0 ДИ 86 кончета и за сега съм доволен от буса.
Разхода на гориво е учудващо малко за товарен автомобил.
Вижда ми се доста здрав и непретенциозен.
И до тука с моето мнение сега малко помощ от колеги каращи дизелови коли.
Като го купих трябваше да сменя маслото и ми препоръчаха Селения турбо дизел ама то Италианско масло на Форд ама хайде ще се доверя.
Не съм доволен от маслото като го купих със старото масло звучеше много по добре сега след 10к километра пак идва момента за смяна.
Сега ми казаха че Форд си има масло което си е само за Форд и съм решил да слагам от него по документи му дават 5W30.
Приемам всякакви съвети.
Буса се кара постоянно все пак се ползва в търговията и винаги е товарен със стока за това искам да знам всичко за него какви изненади да очаквам и от какво мога да взема мерки преди да ми е направил беля.
Благодаря предварително.
Поздрави
От скоро съм горд собственик Форд Транзит 2.0 ДИ 86 кончета и за сега съм доволен от буса.
Разхода на гориво е учудващо малко за товарен автомобил.
Вижда ми се доста здрав и непретенциозен.
И до тука с моето мнение сега малко помощ от колеги каращи дизелови коли.
Като го купих трябваше да сменя маслото и ми препоръчаха Селения турбо дизел ама то Италианско масло на Форд ама хайде ще се доверя.
Не съм доволен от маслото като го купих със старото масло звучеше много по добре сега след 10к километра пак идва момента за смяна.
Сега ми казаха че Форд си има масло което си е само за Форд и съм решил да слагам от него по документи му дават 5W30.
Приемам всякакви съвети.
Буса се кара постоянно все пак се ползва в търговията и винаги е товарен със стока за това искам да знам всичко за него какви изненади да очаквам и от какво мога да взема мерки преди да ми е направил беля.
Благодаря предварително.
Поздрави
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Ford Transit
Здравей. Не си писал коя година е буса, но предполагам, че е старичък атмосферен дизел. Ако е така едва ли има някакво особено значение маслото. От фордовските масла има и 5W40 и 10W40. Струва ми се, че 10W40 ще е по-подходящо. Може да разгледаш и темата за маслата: http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=4474
-
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2014, 00:44
- Модел на автомобила: Ford Transit 2.0 DI 86 коня
Re: Ford Transit
Буса е 2001 година